Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeztek az élvonalban. A hunbasket.hu, illetve a klubok hivatalos honlapjainak segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

DVTK – Ludovika-FCSM Csata 76-62 (15-16, 17-11, 25-18, 19-17)

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Legfontosabb feladatunk az volt, hogy a lepattanó párharcot uraltuk. A Csata zónavédekezése ellen nem találtunk be kintről, ezért ez átlendített minket a nehéz helyzeteken. A második félidőben sikerült ritmust váltanunk és a harmadik negyed végére kialakult egy olyan különbség, ami megnyugtató volt számunkra. Nem kellett senkit túljátszatni, így az erőtartalékaink, amik még megvannak, hisz nagyon kemény sorozatban vagyunk, talán elegek lesznek arra, hogy a Brnot meg tudjuk szorítani és verni és ezzel őket búcsúztatni az európai porondról.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Először is gratulálok a Diósgyőrnek! Egyszerű leszek, győzött a jobbik és komplettebb csapat a mai napon. Nem szeretnék belemenni részletekbe és elemzésekbe, hisz annak nincs értelme. Ahogy jöttünk és amilyen hozzáállással játszottunk, az teljesen rendben volt, egyszerűen ma ennyire voltunk képesek a hét emberes rotációval.

Aho Nina (DVTK): Nagyon lassan kezdtük a mérkőzést, amit a jövőben mindenképp javítanunk kell. A félidőben megbeszéltek alapján tudtunk javítani és változtatni, és ezután tudtuk a mi játékunkat játszani, így büszke vagyok a csapatra.

Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata): Azt kell mondjam, büszke vagyok a csapatra. Eléggé megfogyatkozva érkeztünk ide, ami a mentalitásunkban nem jelentkezett. Emelt fővel tudunk távozni a pályáról, bár nyilván voltak hibák, amik most már meccsről-meccsre megmutatják magukat. Ez most így alakult, de tényleg büszke vagyok a csapatra, mi minden tőlünk telhetőt megtettünk!

VBW CEKK Cegléd – ELTE-BEAC Újbuda 51-64 (12-25, 12-7, 17-17, 10-15)

Beszámoló ITT

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): A mérkőzés megmutatta, hogy mi a gond a csapattal. A két napnyi közös munka még nem volt elegendő, hogy minden hibát megértsek, és kijavítsuk azokat. A csapat szépen és keményen dolgozik az edzéseken, így biztos vagyok benne, hogy ezeket a hibákat sorban ki tudjuk javítani majd a jövőben. A játékvezetőknek pedig gratulálok, mert nagyon jól vezették a mérkőzést.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Most már kabalánk, hogy ha nem készülünk egy meccsre, akkor sokkal jobban játszunk. Erre a meccsre most az edzőváltás miatt nem nagyon tudtunk készülni, nem tudtuk, hogy mi várható, de úgy látszik, ez bejön. Ha már a Mikulást odaajándékoztuk az ellenfélnek, most úgy döntöttünk, a karácsonyt megpróbáljuk hazavinni.

Szabó Dóra (VBW CEKK Cegléd): Először is gratulálok a BEAC-nak. Személy szerint nagyon csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyerni. Azt gondolom, rossz ritmusban kezdtük el a meccset, sok helyzetben kapkodtunk, elhamarkodott döntéseket hoztunk, rossz dobásokat választottunk. Utána megpróbáltunk visszakapaszkodni, de úgy érzem, hogy egy kicsit elfáradtunk a meccs végére.

Czank Tímea (ELTE-BEAC Újbuda): Az első negyedben úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtünk. A második negyedben a Cegléd agresszívabb lett és erre nem találtuk a fegyvert, de utána azt gondolom, hogy az egész meccset kézben tartottuk. Nagyon örülünk, hogy nyertünk.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC – TFSE-MTK 88-61 (29-18, 14-18, 23-8, 22-17)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a lányoknak! Amikor kiderült, hogy a TFSE-nek nincs itt két meghatározó játékosa, egyértelművé vált, hogy ezt a meccset nekünk kötelező megnyerni. Ehhez képest kissé döcögősen indult a mérkőzés, ami talán annak is betudható, hogy a sérültjeinken túl akadnak betegek is a csapatban, tegnap alig tudtunk edzeni. Mondtam is nekik, hogy ma vagy szépen vagy csúnyán halunk meg, attól függően, hogy nyerünk-e vagy kikapunk. Sikerült szépen meghalnunk. Amit a lányok letettek az asztalra, az tényleg nagyszerű. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ilyen jó hangulatban tudtunk játszani, és bízom benne, hogy jövőre is ugyanígy mellettünk lesznek.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nehéz hét van mögöttünk, hiszen a három rutinos légiósunk közül kettő nem állt rendelkezésre. Ez egyfelől rossz, másfelől viszont így lehetőséget tudtam biztosítani a fiataljainknak, akik maximálisan éltek is vele. Szóval láttam biztató jeleket

Adenike Olawuyi (NKA Universitas PEAC): Nagyon boldog vagyok! Egy ideje már a csapattal edzem, de most először léptem pályára. A felbobás előtt rettenetesen meg voltam illetődve, de a vezetőedző és a csapattársak is biztattak, hogy nem lesz semmi gond. Az pedig, hogy pontot is sikerült szereznem, külön öröm.

Jatavia Tapley (TFSE-MTK): Tovább kell dolgoznunk, és sok munka vár még ránk. Függetlenítenünk kell magunkat a külső körülményektől, legyen az két hiányzó kulcsjátékos, vagy kedélyborzoló ítéletek, be kell tartanunk az edzői utasításokat, így lehet előrelépni.

Hirdetés