Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés

Vasárnap szintén három mérkőzést rendeztek a bajnokság 17. fordulójában. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

TFSE-MTK – DVTK 64-86 (15-27, 24-24, 12-13, 13-22)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nehézségek mellett, számos hiányzóval tudtuk közel 30 percig tartani a lépést a DVTK-val. Öt mérkőzés van még hátra a play-offból, ezekre összpontosítunk minden erőnkkel. Süle Kriszti fantasztikus teljesítményt nyújtott ma, nagyon fontos szerep hárul rá ebben csapatban. Egy igazi csapatember, szívét lelkét otthagyja a pályán. Örülök, hogy visszatért közünk, megyünk tovább együtt és közös erővel harcolunk a folytatásban!

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Nagyon nagy ingadozás van a játékunkban. Amikor koncentráltak vagyunk akkor tetszik, amit látok, amikor meg nem, akkor sajnos jönnek a hullámvölgyek. A TFSE több kulcsembert mellőzve tudta a mai játékot nyújtani, gratulálok nekik, nagyot küzdöttek. Amikor egalizáltak a hazaiak, mondtam egy időkérés során a lányoknak, hogy ez így kevés lesz, szerencsére átment az üzenet. Örülök a győzelemnek!

Süle Krisztina (TFSE-MTK): Második mérkőzésem volt a visszatérésem óta, hosszú idő óta először játszottam a Városmajorban. Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog sikerülni a mai találkozó. Nagyon szeretem ezt a csapatot, szívem-lelkem kiadtam értük. 30 percet játszottam, őszinte leszek nagyon el is fáradtam. Ami a meccs menetét illeti, sikerült kiegyenlítenünk, majd elhúzott a DVTK és megérdemelten nyert. A jövőben is együtt megyünk előre töretlenül, sehol sem fogunk feltett kézzel játszani, legyen szó a Magyar Kupáról vagy a további bajnoki párharcokról.

Keyona Hayes (DVTK): Jól éreztem magamat a mérkőzésen. A csapattársaimnak köszönhetően nagyon jó flowba kerültem. A szép mutatók ellenére voltak hibáim is, hiszen nyolc kihagyott helyzetem is volt. Keményen védekezett a TFSE. Gratulálok nekik és a csapatomnak!

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd – UNI Győr MÉLY-ÚT 75-67 (22-16, 23-18, 13-12, 17-21)

Beszámoló ITT

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Ez egy igazi sakkparti volt, ahol minden másodpercben résen kellett lennünk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ezt a nagyon erős és jó formában lévő Győrt meg tudtuk állítani, és arra is, hogy sok-sok magyar fiatal játékosom is ma bebizonyította, hogy képes helyt állni ilyen magas szinten. A védekezésünk is extra volt – de igazából minden játékosomra büszke lehetek a teljesítményük alapján. A szurkolók pedig ma tényleg szenzációs volt.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Saját magunkat vertük meg olyan szempontból, hogy nagyon puhán védekeztünk az első félidőben, a negyvenöt kapott pont rengeteg. Támadásban pedig az egész mérkőzés folyamán türelmetlenek voltunk, és sokszor fegyelmezetlenek is, nem ott kerestük a helyzeteket, ahol előnyünk lett volna, feleslegesen dobáltuk el a labdát. Egy ilyen csapat ellen, mint a Szekszárd, szinte tökéletes mérkőzést kell játszani a győzelemhez. A Sopron elleni bajnoki után is azt mondtam, hogy a döntött a javunkra, hogy végig fegyelmezettek voltunk, mi irányítottuk a mérkőzést, most viszont végig futottunk az eredmény után és engedtük, hogy a Szekszárd irányítja a találkozót.

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon készültönk erre a meccsre, hiszen a Győr nagyon jó formában érkezett hozzánk. Tudtuk hogy nagyon fizikális meccs lesz, de azért egy kicsit meglepett mindenkit, hogy ennyi fault volt. Úgy éreztem, hogy sikerült dominálnunk akkor amikor kellett, és nagyon jól esett, hogy a szurkolói hangulattal lépést tartott a csapat játéka; imádom amikor mosolygós kosárlabdát tudunk játszani, amiből mindenki kiveszi a részét. Ezt élvezem igazából, amikor egy-egy szép megoldás után eredményesek vagyunk – szerintem ez ma igazi élménykosárlabda volt.

Jordin Canada (UNI Győr MÉLY-ÚT): Egy nagyon fizikális meccsbe szaladtunk ma bele. Úgy érzem, kicsit fáradtan érkeztünk meg, és nem sikerült rögtön az első perctől felpörgetni a ritmusunkat. Sok volt az eladott labdábnk, és ennyi támadólepattanót sem engedhetünk meg, ha győzni akarunk – valamint a védekezési rendszerünkön is kell még javítani.

Fotó: hunbasket.hu

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – NKA Universitas PEAC 58-64 (13-20, 17-12, 18-15, 10-17)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a PEAC csapatának. Hiába játszottunk szoros mérkőzést a vereségnek örülni nagyon nehéz. Jó hetet zártunk, a védekezéssel nagyon sokat foglalkoztunk. Ez meg is látszott, tudtunk energiákat mozgósítani, főként most, hogy végre kiegészültünk. Ha nem is volt mindenki egészséges, de mindenki vállalta a játékot. Nyerhető mérkőzést buktunk el, ismét a végjátékban előjöttek azok a hibák, amiket nem lehet egyszerűen egyik hétről a másikra kijavítani, ami a rutintalanság számlájára írható. Akkor fogunk tudni mérkőzéseket nyerni, ha tudunk azonnal alkalmazkodni az ellenfél védekezés váltásaihoz.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a csapatomnak és a BKG-nak is. Nehéz mérkőzés volt, rosszul kezdtünk támadásban, agresszíven védekeztünk ami már kicsit jobb volt, mint az elmúlt két hétben, hiszen eltudtunk kezdeni edzeni. Támadásban minden dobásunk kimaradt. Utána megtaláltuk a ritmust, szereztünk labdákat, gyors gólokat dobtunk. Majd a BKG beállt zónába, ez kicsit összezavart minket, nem találtuk a ritmust ellene. A védekezés is langyult emiatt. Magunkra húztuk a hazaiakat. A lányok erősségét mutatja, hogy mínusz hét pontnál a harmadik negyedben nem csuklottunk össze. Kellett, hogy egy-két teljesítmény feljavuljon. A statisztika is azt mutatta, hogy támadásban többen nem játszottak a tudásuknak megfelelően. A védekezésünkkel hoztuk ezt a mérkőzést.

Raus Vivien (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a PEAC-nak. Nagyon jól játszottak, nagyon jó ellenfelek voltak. Úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű csapattal, hogy végig partiban tudtunk lenni és szinte a végéig egál meccset játszottunk ez nagyon bíztató. A Cegléd meccshez képest sokat léptünk előre, sokat dolgoztunk a héten. Ez nagyon biztató a jövőre nézve. Nyilván volt már pár ilyen szoros mérkőzésünk, amikor nem tudtunk belőle győztesen kijönni, ezt még meg kell tanulnunk kezelni. A végén voltak olyan koncentrációs problémák, amik nem férnek sajnos bele ilyen mérkőzésbe. Megyünk tovább előre és próbálunk építkezni azokból, amik jól sikerültek. Azt gondolom, hogy tisztes helytállást sikerült a pályára rakni.

Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC): Nagyon nehéz mérkőzés volt, nem játszottunk jól. Támadásban és védekezésben is rengeteg hibával játszottunk. Ezt a BKG meg tudta bosszulni és könnyű kosarakat tudtak dobni. Az utolsó negyedben éreztem, hogy erőre tudtunk kapni és a hátrányunkat letudtuk dolgozni. Így tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést.

Hirdetés