Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

DVTK – Atomerőmű KSC Szekszárd 69-78 (15-15, 23-24, 21-19, 10-20)

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Nagyon sok mérkőzést játszottunk eddig az alapszakaszban és ott volt még a Magyar Kupa is. Ezen a mai találkozón kapkodtunk és a Szekszárd belehajtott minket olyan hibákba, amiket rosszul reagáltunk le. Egyetértek Zseljkoval abban, hogy nagyon élvezetes és jó mérkőzést játszottunk. Nagy taktikai harc volt a pályán, sajnos nekünk a végére kicsit elfogyott az energiánk és a rotációban is hiányzott egy ember, aki át tudja lendíteni a csapatot egy-egy holtponton. Gratulálok a Szekszárdnak, mi pedig dolgozunk tovább és próbáljuk magunkat beverekedni a legjobb négy közé az alapszakaszban.

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Egy nagyon színvonalas és jó meccset játszottunk, amihez gratulálok a Diósgyőrnek, az ilyen meccsekért van értelme nézni a női kosárlabdát. A kupamérkőzéshez képest a felkészültségünk jelentette a különbséget. Tíz nap alatt az ötödik mérkőzésünkön léptünk pályára, ráadásul végig idegenben. Nagy fizikális mérkőzés volt, nagyon sok energiát kellett beletennünk. Rengeteg mérkőzést láttam már, de ritkán vagyok ilyen elégedett mint ma, tudván azt mire képes az ellenfelünk. Lelkesen látom a jövőt így a rájátszás előtt. Nálunk nincsenek sztárok, itt csapat van, nincs olyan játékosunk, akinek odaadod a labdát, hogy megoldja a meccset. Szükség van minden játékosra, mind védekezésben, mind támadásban. Ma húsz gólpasszt osztottunk ki, ami fontos tényező volt a mai győzelemben. Megemelem a kalapom a csapatom mai teljesítménye előtt, nagyon boldog vagyok.

Kiss Angelika (vezetőedző, DVTK): Nagyon jó mérkőzést tudtunk a Szekszárd ellen játszani, számítottunk rá hogy kemény összecsapás lesz. Próbáltunk végig mindent megtenni, úgy gondolom, végig fej-fej mellet haladtunk. Sajnos fizikálisan elfáradtunk, ekkor érezhető volt a különbség. A védekezésben adódó hibáinkat kell kijavítanunk, mert nagyon sok hibával játszottunk. Nincs megállás, mennünk kell tovább, nem szabad, hogy ez a vereség minket hátráltasson. A Sopron következik, ahol szeretnénk egy nagyon jó mérkőzést játszani.

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon örülök, hogy ilyen meccset tudtunk játszani. A múltkori találkozóhoz képest sokkal jobbak voltunk fizikálisan, jobban fel tudtuk venni a harcot a DVTK-val. Támadásban sokkal jobban és okosabban támadtunk, ennek köszönhetően jó ritmusba kerültünk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy egy hét után tudtunk változtatni. Nagyon várom már a jövőt, hogy fog alakulni, nekem most ez a meccs nagy lendületet adott, ami szerintem ki fog tartani a szezon végéig.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – TFSE-MTK 78-81 (21-22, 11-19, 22-13, 16-16, 8-11)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a TFSE-MTK csapatának. Nagyon jól küzdöttek, akarták a győzelmet, de mi legalább annyira megérdemeltük volna. Sok olyan kétes szituáció volt, amiből rosszul jöttünk ki. Sokat kellett küzdenünk, kompenzálnunk ezeket a dolgokat. Nagyon agresszívan, de sportszerűen védekezett a TF csapata. Sokkal keményebbek, nekünk ebben fel kell nőnünk, ezért is furcsa, hogy több faultot ütöttünk. Ilyen a kosárlabda. Talán először mondom, hogy nem érdemeltünk vereséget. Elisabeth Pavel lepattanózása döntött a hosszabbításban. Rotációból nagyon hiányzott a centünk Solanch Aldazabal. Az út alapjában véve jó, nyilván meg kell tanulnunk nyerni, persze ez nem hétről-hétre, hónapról-hónapra, hanem lehet, hogy évről-évre fog menni. Ez a negyedik szoros mérkőzésünk amit elvesztettünk. Kifejezetten önzetlen és jó kosárlabdát játszottunk. Fejlődnünk kell, menni kell előre és el kell érnünk a céljainkat.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Lepattanózásunk és a küzdeni tudásunk volt a döntő faktor a mérkőzésen. Tudtuk azt, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen kemény napok állnak mögöttünk. Tudtuk azt, hogy otthon a BKG sok nagy csapatot megszorongatott. Azt gondolom, hogy a nézők egy jó mérkőzést láthattak. Gratulálok a BKG csapatának is, mert nagyot küzdöttek, sok utolsó másodperces triplát dobtak amivel folyamatosan tartották velünk a lépést. A héten gyakoroltakból viszont láthattunk, a támadó játékunk fejlődött. Még nem volt hosszabbításos mérkőzésünk a szezonban, így legalább ezt is sikerült gyakorolni. Úgy mentünk bele a hosszabbításba, hogy minden lepattanó a miénk lesz és ez így is volt.

Vári Zita (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Rengeteget fejlődtünk támadásban és védekezésben is. Nagyon jó meccset játszottunk. Rossz, hogy nem az első ilyen szoros mérkőzés, amit nem sikerült megnyernünk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy fel tudtunk állni a rossz dolgok ellenére is. Ezen a megkezdett úton kell tovább haladnunk. Gratulálok a TF csapatának.

Dúl Panka (TFSE-MTK): Elég hullámzó volt a mérkőzés. Sokszor kaptunk szívinfarktust mindannyian. Ez a sok hárompontosnak köszönhető, amit a BKG az utolsó másodpercekben dobott, de támadó lepattanókkal tudtuk ezeket kompenzálni. Nem dobtunk kívülről jól, de szerencsére ezzel sikerült őket megfognunk,hogy a lepattanó harcot a végén megnyertük.

Hirdetés