Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők nyilatkozatait.

Sopron Basket – SERCO UNI Győr 65-45 (26-11, 14-14, 13-12, 12-8)

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Gratulálok a csapatnak, nagyon keményen dolgoztunk a mérkőzésen! A 45 kapott pont egy Győr ellen, akik közel 80 pontot átlagolnak, nagyon jó teljesítmény. Az idei győri csapat igen veszélyes, az eredményeik is ezt mutatják. Komoly mérkőzést vívtunk, fontos momentum volt a jelenlegi állapotunkban. Hosszú feladat előtt állunk, Vonnie visszatérésével nem kevés munka szakadt az ő és mindannyiunk nyakába, a beépítése időt vesz igénybe, de látszott ma is hogy jól illeszkedett a játékunkba támadásban és védekezésben egyaránt. A Salamanca ellen lényeges lesz, hogy ez a folyamat milyen gördülékenyen fog folytatódni. Gratulálok a Győrnek is az eddigi eredményeikért, sok sikert kívánunk nekik minden színtéren. Lépésről lépésre haladunk tovább, szurkolóinknak is köszönjük, hogy kijöttek és biztattak minket.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyert! Indiszponáltan kezdtünk, nem vagyunk hozzászokva az ilyen kemény játékhoz. A második félidőben így is visszajöhettünk volna, de a fontos szituációkban mindig hibázott valaki. Sok hibával játszottunk, így nem tudtuk szorossá tenni a találkozót. Nagy szégyellni valónk azért nincsen, a Sopront ilyen kevés pontos tartani, leszámítva az első negyedet, nem sok csapatnak sikerült.

Turner Yvonne (Sopron Basket): Nagyon jó érzés a Sopron mezt újra viselni, egy csapatban a pályán lenni régi és új társakkal. Jó itthon!

Ruff-Nagy Dóra (SERCO UNI Győr): Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna. Nagyon sok üres dobást, támadó lepattanót hagytunk nekik, sok eladott labdánk volt. A második félidőre tudtunk keményíteni védekezésben, de nem voltak pontosak a befejezéseink. Egy ilyen csapat ellen, ha az ellenfél ekkora előnyt ad, akkor nagyon megnehezíti a saját dolgát.

Fotó: DVTK.hu

DVTK-Hun-Therm – VBW CEKK Cegléd 85-59 (28-20, 31-6, 17-15, 9-18)

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK-Hun-Therm): Egy jó kötelező győzelem volt ez a csapat számára, voltak nagyon jó periódusaink, de ennél még fegyelmezettebbnek kell lennünk védekezésben ha ettől jobb csapatok ellen akarunk mérkőzéseket nyerni. Összességében ez ma nem volt rossz teljesítmény, sajnálom, hogy az utolsó negyed kicsit ritmustalanra sikeredett tőlünk, de a fiatalok viszont tudtak bizonyítani. A negatív pontja a mérkőzésnek Bacsó Zsófi sérülése, ami súlyosnak tűnt a pálya széléről, ami sajnos azt jelenti, hogy újabb ember esik ki a rotációnkból.

Keramidas Konstantinos (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Kritika nem érhet minket a mai mérkőzés után, két teljesen eltérő játékerőt képviselő csapat találkozott ma, ráadásul mi sokat is utaztunk. Az első félidő nem sikerült túl jól, a másodikban már jobban játszottunk, de még egyszer mondom: kritika a mai teljesítményünk után bennünket nem érhet.

Vég-Dudás Anna (DVTK-Hun-Therm): Úgy gondolom, hogy hosszú szünet után egy jó lendületű mérkőzéssel tudtunk kezdeni. Tudtuk gyakorolni azokat amiket mérkőzés előtt megbeszéltünk és úgy gondolom, oda tudtunk figyelni ezekre és szép eredményt tudtunk elérni.

Kiana Evette Williams (VBW CEKK Cegléd): Nagyon jó csapat ellen játszottunk és én úgy gondolom, hogy felkészülten érkeztünk erre a találkozóra. Sajnos azok az apró, specifikus dolgok amiket elterveztünk nem valósultak meg. Szerintem keményen küzdöttünk ma, megyünk tovább ezen az úton.

 

Hirdetés