Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

NKA Universitas Pécs – SERCO UNI Győr 71-66 (18-27,12-11,24-16,17-12)

Beszámoló ITT.

Jovan Gorec (vezetőedző, NAK Universitas Pécs): “Remélem, hogy Kristine-nek nem lett komoly baja, mielőbbi jobbulást kívánok neki, nagyon fontos játékosa a Győrnek. Gratulálok a lányoknak, nagyon jól játszottak, boldog vagyok, már látom a kémiát köztük. Idén nincs külföldi-fiatal megkülönböztetés, mások a szerepek. Örülök, hogy az akadémiás játékosok sokat tudnak játszani, ez is mutatja, hogy a Rátgéber László által kijelölt út jó irányba tart.”

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Gratulálok a hazai csapatnak. Megérdemelten nyertek, mert egy pillanatra sem adták fel, és a második félidőben a közönségük belehajszolta őket a győzelembe. Több sebből vérzünk sajnos, és a mai nap ezt nem tudtuk áthidalni. A második félidőben hiányzott a pályáról a nyugodtság, a higgadtság, és belementünk egy olyan rohanós játékba, ami nem feküdt nekünk.”

Rátkai Eszter (NKA Universitas Pécs): “Nagyon örülünk a győzelemnek, egész héten ezért dolgoztunk, és szerettünk volna meglepetést okozni. Jobbulást kívánok Kristine-nek! A csapat teljes mértékben összedolgozott, ez a közös győzelmünk volt. De ez is csak egy meccs, folytatjuk tovább a munkát.”

Bach Boglárka (SERCO UNI Győr): “Az első pár percet leszámítva mi irányítottuk az első félidőt, és egyaránt jól működött a támadó- és védőjátékunk. A második félidőben talán picit bepánikoltunk, miután elveszítettük Kristine-t, a legfontosabb játékosunkat – kapkodni kezdtünk, rossz döntéseket hoztunk, és végül ez okozta a vesztünket.”

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – E.ON ELTE BEAC 56-73 (17-17, 13-12, 9-19, 17-25)

Beszámoló ITT.

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Gratulálok a BEAC csapatának. Enerváltan, borzalmas rossz energiákkal játszottunk. Azt gondoltuk, hogy az energiát a “flow” fogja meghozni, pedig ez pontosan fordítva van. Semmit nem tettünk bele. Védekezésben amit megbeszéltünk az elején, nem tartottuk be, bele hibáztunk alap védésekbe. Nem is voltunk olyan koncentráltak. Ha második opciót választottuk védekezésben azt is ímmel-ámmal csináltuk, nem futottunk egyáltalán, gyors gólra esélyünk sem volt. Az, hogy vezetni tudtunk az első félidőben az nem azért volt, mert jól játszottunk, ellenkezőleg, tragikusan játszottunk. Jó kosárlabdát nem játszottunk egyáltalán. Az utolsó negyedben nyolc percben tettünk bele energiát, akkor kezdtünk el védekezni. Elkezdtünk kapkodni, kihagytunk rengeteg könnyű dobást ami a BEAC érdemeit egyáltalán nem kisebbíti. Nagyon nagyon nehezen tudtunk reagálni a BEAC-nak arra a taktikájára, hogy feladnak játékosunkat és folyamatosan duplázzák a centereinket. Az egyik olyan elem a lepattanózás, ami nem feltétlenül technikai elem, hanem akarati tényező, hogy el kell érte menni, ki kell zárni, fel kell venni a fizikai harcot. Ebből semmit nem csináltunk meg, tizennyolccal több lepattanót szedtek. Szépen végignéztük, hogy kihagyják az első esélyüket, akkor második esélyből szereznek még egy dobóhelyzetet vagy pontokat. Nagyon tragikus teljesítmény volt, szörnyű.”

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Rengeteg hibával kezdtünk. Az első negyedben támadásban csináltunk olyanokat mint még soha. Ennek ellenére egy pillanatilag sem merült fel, hogy elkeseredjünk és védekezésben ne akarjuk ezt kijavítani. És ez volt ezen a mérkőzésen a kulcs. Hisz az első félidőben a dobás sem ment kintről. Behúzódó védekezés ellen ha az első félidőben bemennek a dobások, akkor már ott előnyt szerezhettünk volna. A harmadik negyedben viszont betaláltunk kintről is és a védekezésünk maradt ugyanolyan stabil. Készültünk a poszt védésre, nagyon jól működött. Ezt maximálisan megoldották a lányok. Nagyon büszke vagyok, hogy végig negyven percen keresztül tartották ezt a feladatot, amit mindvégig kihangsúlyoztunk a felkészülés során.”

Bajzáth Lili (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Szeretnék gratulálni a BEAC-nak. Egyértelműen ma ők voltak a koncentráltabbak az egész mérkőzésen keresztül. Az első félidőben még volt annyi lélekjelenlétünk, hogy meccsben maradtunk. Nagyon fontosak lettek volna a lepattanók, amely harcot teljesen elveszítettünk. Rengeteg olyan hibánk volt, eladott labdák kulcs helyzetben, amik nem férnek bele egy ilyen meccsen. Sokkal koncentráltabban és energikusabban kellene elkezdenünk a mérkőzést és a végén sem feladni.”

Gábor Lili (E.ON ELTE BEAC): “Gratulálok a BKG csapatának, mert nagyon küzdős mérkőzést játszottunk velük. Úgy gondolom, hogy a csapatunknak nagyon kellett már lélektanilag ez a győzelem. Ez volt az első idén. Egy nagy “budapesti” rangadónak is nevezhettük ezt a mérkőzést. A védekezésben több mindent kipróbáltunk, amit megbeszéltünk meccs előtt, abból mindent megtudtunk valósítani a pályán. Ebben mutatkozott az előnyünk. Támadásban játszottunk már jobban, üres ziccereket hagytunk ki, ami nem volt feltétlen a csapat előnyére, de szerencsére ki tudtuk javítani ezt a kemény védekezésünkkel.”

Fotó: BEAC / Girgász Péter

Hirdetés