Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Nagy Gábor / SERCO UNI Győr

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzéssel folytatódott a bajnokság 6. fordulója. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

SERCO UNI Győr – TFSE-MTK 81-75 (14-17, 23-20, 19-16, 25-22)

Beszámoló ITT.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Az egyetlen pozitívum, hogy megnyertük a meccset. Ellenfelünk bizonyította, hogy topcsapatok ellen is versenyképes. A taktikánk dugába dőlt a legelején, pedig felhívtam a figyelmet, hogy a kezdés fontos lesz. Innentől kezdve kínlódtunk, ettől függetlenül a győzelem a győzelem, ebbe kapaszkodunk, ebből kell fejlődnünk. Új helyzetben vagyunk. A kezdő centerünk, a csere irányítók kiesett, új légiós is jött. Dolgozunk tovább, és bízom benne, hogy szebb arcunkat mutatjuk a folytatásban.”

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “A győriek megérdemelten nyertek, mi dolgozunk tovább.”

Dubei Debóra (SERCO UNI Győr): “Az elején nem úgy kezdtünk, ahogyan kellett volna, ez rányomta a bélyegét az egész meccsre. Ezt szerettük volna elkerülni, de örülök, hogy be tudtuk húzni a meccset. Jobb játék kellett volna, de így is boldogok vagyunk.”

Németh Alma (TFSE-MTK): “Rendkívül büszke vagyok mindenkire, hogy Euroligás csapatokkal, magasabbra rangsorolt játékosokkal fel tudjuk venni a versenyt. Mindig hiányzik egy utolsó momentum, hogy ilyen meccseken még jobb eredményeket érjünk el. Ha ebben tudunk fejlődni, akkor előbbre tudunk lépni.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Sopron Basket – NKA Universitas Pécs 79-53 (23-17, 18-11, 20-10, 18-15)

Beszámoló ITT.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Jó érzés volt ismét hazai közönség előtt, remek hangulatban pályára lépni! Örülök a győzelemnek és a jó játéknak. Bő rotációval játszunk, és ezt a játékrendszert még szoknunk kell, hogy minden összeállításban jól működjünk. Néha ritmust vesztettünk, de összességében jól teljesítettünk. Egész héten csiszoltuk a védekezést, továbbra is azt szeretnénk, hogy ez legyen a fő erényünk. Elégedettek vagyunk az újonnan érkezettekkel is. Kis időre még szükségük van nekik is. Készülünk a Szekszárd ellen, a Pécsnek pedig sok sikert kívánok a későbbiekre!”

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Gratulálok a Sopronnak! Büszke vagyok arra, ahogy felkészült az ellenfelünk belőlünk, ez mutatja a tiszteletet a csapatunk iránt, és azt, hogy jó úton járunk. Fiatal csapatunk van, sokat játszottak az U20 alattiak. Ilyen most a keret, jelen pillanatban ez a maximum.”

Brooks Jelena (Sopron Basket): “Egy jó mecset játszottunk. Amióta együtt vagyunk, ez volt a második meccsünk. Sokat dolgoztunk a héten, hogy mit fogunk csinálni a Pécs ellen védekezésben. Voltak hibák, ezeken próbálunk még javítani, de összességében jó teljesítmény nyújtottunk. 53 pontot kaptunk, és ez mindig cél számunkra, hogy 60 alatt tartsuk az ellenfelet. Remélem, hogy így megyünk tovább!”

Matea Tadic (NKA Universitas Pécs): “Nagy tisztelettel vagyunk a Sopron iránt, de jó mecset akartunk játszani velük. Meg akartuk mutatni az elmúlt meccsek után, ahol jó teljesítményt nyújtottunk, hogy jó csapat vagyunk, de ma nem volt elég tapasztalatunk, energiánk, és ezt a Sopron a tudásával kihasználta. Legközelebb megpróbálunk javítani, főleg az eladott labdák és a lepattanók terén magasabbra emelni a szintet, küzdeni, úgy, ahogy arra képesek vagyunk.”

Fotó: BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – VBW CEKK Cegléd 70-53 (13-19, 18-16, 21-13, 18-5)

Beszámoló ITT.

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “A második félidőben elkezdtünk védekezni egy-egy ellen. Komunikáltunk, mindenki felelősséget vállalt a feladatáért és sikerült megtalálni azokat a játékosokat, akik ezen a mérkőzésen hozzá tudtak tenni hátul. A jó védekezés meghozta, hogy tudtunk könnyű gólokat is dobni.”

Ló Elhadji Malick (vezetőedző, VBW EKK Cegléd): “Gratulálok a mai ellenfelünknek. Az első félidőben úgy játszottunk ahogy terveztük. A második félidőben az öltözőben maradtunk. Teljesen más kosárlabdát játszottunk mint elterveztünk. Eladtunk huszonöt labdát, amivel a mai kosárlabdában szinte lehetetlen nyerni. Ezt ma is bebizonyosodott.”

Santa Baltkojiéne (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “A második félidőben sokkal aggresszívabb védekezésre váltottunk. Ez okozta, hogy megnyertük a mérkőzést. Az ellenfelünk nem tudott ellenünk támadni, megzavartuk őket ezzel.”

Rakita Lili (VBW CEKK Cegléd): “Szeretnék gratulálni a BKG csapatának, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Jobban bírták, jobban fókuszáltak, kevésbé fáradtak el főleg a negyedik negyedben. Nyerhető meccs lehetett volna. Jó volt az első félidőnk. Úgy jöttünk ide, hogy meg szeretnénk nyerni a mérkőzést. A harmadik negyedben úgy jöttünk vissza az öltözőből, hogy nem voltunk fókuszáltak. Fel is jött a BKG, de akkor még mi is tudtunk magunkon erőt venni. A negyedik negyedben nem tudtunk kosarat dobni, ami a végzetünkhöz vezetett. Megint nagyon sok eladott labdánk volt. A kulcsjátékosok védését nem feltétlenül tudtuk úgy megoldani, ahogy szerettük volna. Az első félidőből kell erőt merítenünk. Muszáj tovább dolgoznunk. Nem tudunk sokat búslakodni, mert jövő héten újra meccsünk lesz, ahol szeretnénk javítani hazai pályán.”

Hirdetés