Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap a 6. forduló mérkőzéseit rendezték a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket 60-73 (13-23, 17-17, 11-19, 19-14)

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Azt kértem a csapattól, hogy ne úgy játszunk, mint a hétközi Európa kupa mérkőzésen. Törökországban sem a mutatott játékkal, sem a hozzáállással nem voltam elégedett. Ma az ellenkezőjét láttam viszont a pályán, volt energia a védekezésben, megtudtuk nehezíteni a Sopron támadásait. Az eladott labdák számát is sikerült tíz alá csökkenteni, amit szintén pozitívnak értékelek. Készülünk a csütörtöki nemzetközi kupamérkőzésre.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Mindig nehéz a Csata vendégeként jásztani, ez ma sem volt másképp. Nagy koncentrációs különbségeket véltem felfedezni a játékosaim között, ezek meg is látszódtak a ritmustalan támadásokban és védekezésbeli hibákban. Mindkét csapat megterhelő sorozatban van, hiszen heti két mérkőzést játszik, de ez sem lehet magyarázat ezekre a bosszantó hibákra. A magasabb szint eléréséhez minden esetben, minden mérkőzésen magasabb fókuszban kell játszani, koncentrálni. Ellenfelünknek sok sikert az Európa kupa szerepléshez.

Hegedűs Janka (Ludovika-FCSM Csata): Nekünk is sűrű a programunk, ezért fejben is fel kell készülnünk egy-egy mérkőzésre. Mindig jó egy nálunk erősebb csapattal játszani, és úgy érzem, hogy fel is nőttünk a feladathoz. Voltak olyan szegmensek, például az eladott labdák, amikben javulni szerettünk volna, és ez sikerült is.

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Örülök a győzelemnek, egy ilyen nehéz sorozatban ez a legfontosabb. Nehéz pályája van a Csatának, és be is igazolódott, amikor kemény meccsre számítottunk. Kontrolláltuk a mérkőzést, de azért voltak olyan periódusok, amikor többet hibáztunk vagy nem azt csináltuk, amit előzetesen megbeszéltünk. Értékes ez a siker, mert a Csata okozott kellemetlen perceket.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Atomerőmű KSC Szekszárd 59-80 (17-25, 9-18, 14-18, 19-19)

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Jól kezdtük a meccset, de mintha megnyugodtunk volna, utána megint nem úgy játszottunk, ahogyan reméltük. Ez nem először fordul elő velünk. Emiatt vagyok kicsit mérges, illetve azért, mert a védekezésünk megint nem volt olyan feszes, mint kellett volna. A végén, mikor minden mindegy volt, akkor már megint jobban pörögtünk, de ezt az egész meccsen így kellene csinálni.

Zseljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Igazi csapatmunka volt. Az első félidő kiválóan sikerült taktikailag is, sikerült kellő előnyt kiépíteni. A második félidőben már volt, hogy akadozott a játékunk, de igazán akkor sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Beatrice Mompremier (UNI Győr MÉLY-ÚT): Tudtuk, hogy a Szekszárd nagyon erős csapat, ezt igazolta is. A kezdés jól sikerült, de aztán nem voltunk olyan agresszívek, amilyennek lenni kellett volna. A lepattanózásban is jobb volt az ellenfél, így pedig nehéz jó eredményt elérni.

Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon örülünk a győzelemnek, azt gondolom, amit edzőnk kért, azt nagyrészt meg tudtuk valósítani a pályán. Azzal a szándékkal jöttünk ide, hogy ne csak megnyerjük a rangadót, hanem jól is játsszunk. Ez sikerült is.

NKA Universitas PEAC – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 63-55 (14-15, 22-13, 13-8, 14-19)

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Annak kell örülnünk, hogy nyertünk, a védekezésünk legalább jó volt. A mai meccsen túl kell lépni, mert szerdán újabb találkozó vár ránk.

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Az egyik célunkat, hogy ne bukjuk el a lepattanóharcot, sikerült elérnünk. A dobószázalékok mindkét csapatnál alacsonyak voltak, mindkét fél inkább a brusztolásban jeleskedett. Hiányérzetem van, mert a terveinket sokszor a megfelelő koncentráció hiánya miatt nem sikerült megvalósítanunk.

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC): Nyertünk, ennek örülni kell, de borzasztóan dekoncentráltan játszottunk. Olyan helyzeteket hagytunk ki, amilyeneket egy csapat ellen sem lenne szabad. Ezt mindenképpen helyre kell rakni.

Sierra Campisano (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Sikerült előrelépnünk az előző mérkőzésekhez képest, de még sok munka vár ránk. A kommunikációnk a pályán és azon kívül is hagyott kívánnivalót maga után, ebben fejlődnünk kell.

DVTK – TFSE-MTK 62-56 (18-14, 20-15, 6-6, 18-21)

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): A győzelemnek örülök kizárólag, a mutatott játéknak egyáltalán nem. Kisebb csoda, hogy ilyen dobószázalékkal nyerni tudtunk. Valamin változtatnunk kell a közeljövőben, hogy a sorozatterhelés közepette ne csak a hét első meccsein nyújtsunk jó teljesítményt.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Örülök, hogy ezt a szép, új csarnokot egy jó meccsel sikerült felvezetnünk. Azt hiszem a miskolci szurkolók élvezetes meccset láthattak. Le a kalappal a csapatunk előtt. Tele vagyunk fiatal játékossal, Burján Laurának például ez volt a negyedik meccse első osztályban és 35 percet töltött a pályán. A támadólepattanó csatát megnyertük, küzdésből jelesre vizsgáztunk. A második félidőt megnyertük és ha nincs az első félidőben az a sok eladott labda, akkor alakulhatott volna másképp is a vége. Lelkes kis csapat vagyunk, aki mindenhova nyerési szándékkal utazik. Taktikailag felkészültünk, hiszen Green-t például 20 pont alatt tartottuk, összesen 62 pontot kaptunk idegenben, ami szintén jó. Bár idén nem sikerült a zónánkkal nyerni, de nagyon nehezen tudott ellenfelünk játszani ellene.

Kiss Angelika (DVTK): Nagyon lassan és rengeteg hibával játszottunk.A győzelemnek örülünk. Próbálunk kicsit pihenni és Törökországban felszívni magunkat az Európa Kupa mérkőzésre.

Theodoreán Alexandra (TFSE-MTK): Ha kevesebb eladott labdával játszottuk volna le a meccset talán más kimenetele lett volna a mérkőzésnek. Sok fiatal játékosunk van és büszke vagyok rájuk, hogy szoros csatát tudtunk játszani. Gratulálok a DVTK-nak és szorítunk nekik az Európa Kupában.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 57-53 (18-16, 12-14, 13-8, 14-15) 

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Ebben a fordulóban a győztes edzők közül talán én vagyok a legszomorúbb. A negyedik negyedben sajnos szinte minden hibát elkövettünk, hogy elveszítsük a mérkőzést. Gyermeteg hibák ezek, eladott labdák, sportszerűtlent ütöttünk be, nem tudtuk elvégezni a bedobást… Persze hibák mindig vannak és lesznek is, de a lányok szépen dolgoznak és megyünk tovább.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Nagy energiákat vittünk ki a pályára, de ha meg akarjuk nyerni az ilyen mérkőzéseket, meg kell értenünk, hogy ehhez mindnyájunknak készen kell állni. Sajnos ma sem mondhatom el minden játékosról, hogy készen állt erre a meccsre. Főleg támadásban voltak gondok, mert nagyon sok sima lehetőséget hagytunk ki. A védekezésünkről és a harcosságról nem tudnék rosszat mondani. Fiatal csapatunk sajnos többször rosszul reagált a történésekre, és amikor igazán kellett volna, akkor nem tudtunk eredményesek lenni.

Vicki Baugh (VBW CEKK Cegléd): Szoros mérkőzést játszottunk egy fiatal csapat ellen. Nem játszottunk rosszul, de még sok részlet van, amin dolgoznunk kell. Úgy érzem, annyit adtunk ki magunkból, amennyi szükséges volt a győzelemhez.

Bach Boglárka (Vasas Akadémia): Nagyon nehéz mérkőzés volt. Abban már sikerült előrelépnünk, hogy nem hagytuk az ellenfelet az elején ellépni, mint az előző fordulókban. Nagyon küzdős meccs volt, de sajnos úgy tűnik, hogy még nem értünk meg arra, hogy megfelelően tudjuk kezelni az ilyen fontos mérkőzéseket.

PINKK Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda 68-77 (23-16, 14-25, 8-17, 23-19)

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424):  Az volt a tervünk, hogy jobban kezdjünk, mint a korábbi mérkőzéseken tettük. Ez részben sikerült is, de a harmadik negyedben védekezésben és támadásban is voltak lyukak a játékunkban. A jövő héten megpróbálunk nyerni a Vasas ellen.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Egy mondás szerint a szeretetet a gyűlölettől csak egy hajszál választja el, az öröm és a csalódás is valami hasonló kategória.

 

 

 

 

Hirdetés