Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Mártonfai Dénes / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC 89-74 (23-24, 22-18, 27-10, 17-22)

Beszámoló ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Az első negyedben nem volt helyén a védekezésünk, a PEAC nagyon jól használta ki a hibáinkat a kettő-kettő elleni játékokban, és kellett idő, amíg ráéreztünk, és végrehajtottuk azokat a technikai elemeket, amiket a kevés edzésünkön gyakoroltunk – ez ma talán egyedül a harmadik negyedben sikerült. Hadd jegyezzem meg, hogy nagyon fiatal csapat vagyunk, és a heti két meccs plusz utazás helyzet nem segít a gyakorlásban, így természetesen, hogy sokat hibázunk a bajnokság ezen szakaszában. Örülök a sima győzelemnek, hiszen véleményem szerint ez a Pécs az ország legjobb négy csapata között van.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Szekszárdnak – ha megnézem a büntetődobásaik számát, látszik, hogy ez döntött. A harmadik negyedben sokkal jobban harcoltak ki faultokat, ami azt mutatja, hogy addigra kicsit belefásultunk a mérkőzésbe, nem tudtuk lábbal levédeni őket. A nemzetközi szereplés terhe rajtunk is látszik, és sajnos az én játékosaim kevésbé vannak ehhez hozzászokva, így ez is közrejátszhatott a mai eredmény kialakulásához.

Zala Friskovec (Atomerőmű KSC Szekszárd): A harmadik negyedben összeállt a védekezésünk, és végre jó passzok és sikeres távoli kísérletekkel sikerült kialakítanunk egy magabiztos előnyt, amiből már nem adtunk lejjebb. Büszke vagyok rá, hogy sikerült mind fejben, mind fizikálisan a PEAC felé kerekedni.

Chelsea Nelson (NKA Universitas PEAC): Úgy érzem, egyéni jó teljesítményeink dacára, sokkal jobban össze kell szednünk magunkat a lepattanókért, és a belső posztokon a védekezésben. Összezavart minket a Szekszárd zónája, illetve a sok védekezés váltás, így a második félidőben már nem tudtunk lépést tartani a hazaiakkal.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – DVTK 65-96 (17-17, 19-29, 11-31, 18-19)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Volt 15 jó percünk, ugyanúgy, mint a PEAC ellen, sőt ez még jobb is volt. Amiből készültünk azok a dolgok visszaköszöntek. Jó volt nézni a csapatot és irányítani. Az a baj, h hátrányban nem tudunk kosárlabdázni, támadásoknak és a védekezéseknek az értéke megnő, akkor ezt a nyomást nem feltétlenül bírjuk el. Nyilván ennek az is az oka, h a játékosaim ilyen nyomás alatt még nem játszottak. Nagyon nehéz ezt a fejlődést hétről-hétre töretlenül mutatnunk. Látszott az, hogy milyen szinten szét tudunk hullani fejben, látszott az, h a kommunikáció teljes hiánya van abban a pillanatban, ahogy elkezdett nőni a különbség a két csapat között. Az, h megcsapta a csapatot az, hogy egy bravúr győzelmet tudnának aratni, hiszen ezt a DVTK-t itthon is egy nagy bravúr lett volna megverni, az most negatívan hatott a lányokra. Azok a fegyelmezetlenségi hibák, amiket a második negyedben elkövettünk, nem egy ilyen erős csapat ellen, de egy gyengébb csapat ellen sem lehet meglépni. Ebben a bajnokságban, ahol minden pontért küzdeni kell, nem adhatunk ajándék gólokat az ellenfélnek. A világ nem dőlt össze, hisz tudtuk, h az első hat mérkőzésünk ilyen lesz. Az irány az nem rossz. Látni kell a korlátainkat. Következő Sopron elleni mérkőzést még túl kell élni, és utána jön a bajnokságnak az a szakasza, ahol már muszáj lesz mérkőzéseket nyernünk. Úgy gondolom, h készen fogunk állni, az első 15 percből kell építkeznünk, negatívumokat ki kell elemezni, de leginkább meg kell tanulnunk az ilyen nyomást elbírni.

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): Vártuk már, hogy kijöjjön belőlünk ez a játék. Hat mérkőzéssel kezdtünk idegenben, közben az Európa kupa szereplés miatt kettős terhelés van a csapaton. Mérkőzés elején is ez látszódott meg a legjobban. Miután ezen átlendültünk, akkor tudtunk jól játszani. Bízom benne, hogy egyre több mérkőzésünk lesz hazai környezetben a szurkolóink előtt, helyre fog állni minden. Ez egy óriási lépés volt hozzá.

Kovács Vanessza (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg kell nyerni. Természetesen tisztában voltunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de úgy edzettünk a héten, úgy elemeztük az ellenfelet, hogy esetleg meg tudjuk őket lepni. Ennek a lehetősége az első 15 percben fel is csillant, azonban mi is kiengedtünk, a Diósgyőr is talán észbe kapott, hogy nem lesz olyan könnyű dolguk, mint ahogy várták, és a végeredmény pedig megmutatta, hogy sok munka áll még előttünk.

Kányási Veronika (DVTK): Az elején kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést, az agresszivitásunk sem volt a helyén, de a második félidőre már más energiaszinten jöttünk ki. Ott sok labdát tudtunk lopni, könnyű kosarakat szereztünk, így ott el tudtuk dönteni a mérkőzést.

ELTE BEAC Újbuda – Ludovika-FCSM Csata 61-86 (18-30, 12-20, 20-19, 11-17)

Beszámoló ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Ha elmegyünk a boltba és veszünk húst, krumplit, zöldséget, az sem főződik meg magától, azért is erőfeszítést kell tennünk, hogy étel legyen belőle. Nagyjából ez történt velünk. Török Kati néni örökbecsű mondását idézve, aki hétközben csak firkálgat, az hétvégén sem tud szépen írni. Most szépírásból megbuktunk, de a gödrök azért vannak, hogy kimásszunk belőlük. Volt már gödör, amiből kimásztunk, ez egy újabb gödör, egy újabb feladat. Lehet, hogy az életben több a gödör, mint az egyenes út, de nagy gödörmászók vagyunk, úgyhogy ígérjük, hogy ebből is ki fogunk mászni.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Készültünk a BEAC-ból, mert jó formát mutatott az elmúlt mérkőzéseken. A legfontosabb az volt, hogy mentálisan rendben legyünk, az első perctől úgy domináltuk a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Annak kifejezetten örülök, hogy jól működött a támadójátékunk, ezt a húsz kiosztott gólpassz mutatja. A védekezésünk is rendben volt, tovább tudtuk vinni azt az agresszív védekezést, amit hétközben az orosz csapat ellen mutattunk. Meg tudtuk oldani mindkét feladatot, ez eredményezte a könnyebb győzelmünket.

Czank Tímea (ELTE BEAC Újbuda): Ma nem találtuk a ritmust, a védekezésünk egyáltalán nem működött, ezt pedig a Csata az elejétől remekül kihasználta. Kilenc hárompontost dobtak az első félidőben, megadták az alaphangot, így csak rohanni tudtunk utána. Kicsit hullámvölgybe kerültünk, de a szünet után ebből szeretnénk kimászni.

Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata): Negyven percig nagyon agresszív védekezést nyújtott a BEAC, de sikerült kontrollálnunk a találkozót végig. A dobás jól ment, jó mérkőzést tudtunk játszani.

Hirdetés