Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők nyilatkozatait.

UNI Győr MÉLY-ÚT – NKA Universitas PEAC 78-69 (20-16, 15-23, 21-16, 22-14)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): A lányok megértették, hogy mennyire fontos ez a találkozó. Hittek is abban, amit megbeszéltünk, és amikor kisebb hullámvölgybe kerültünk, akkor is ki tudtunk ebből jönni. Bízom benne, hogy innentől kezdve ez lesz az alap, és innen folytatjuk a jövőben.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Ismét egylabdás meccset veszítettünk, mint a szezon során többször is. Akkor leszünk igazán jó csapat, ha az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni idegenben. Annak azért örülök, hogy kimondottan jó és szoros találkozót tudtunk játszani Győrben.

Dubei Debóra (UNI Győr MÉLY-ÚT): Mindenki úgy volt vele, hogy ez a mi napunk lesz. Örülök, hogy ez így is lett. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, mindenki megtett ezért mindent. Nagyon boldog vagyok.

Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC): Természetesen csalódott vagyok, hogy veszítettünk. A negyedik negyedben már nem jöttek be annyira a dobások, talán egy kicsit elfáradtunk. Ez is döntőnek bizonyult a végén.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Ludovika-FCSM Csata – VBW CEKK Cegléd 80-68 (16-19, 18-11, 20-17, 26-21)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Nehéz peridódusokon megyünk keresztül, hiszen sérülések és betegségek hátráltatják a munkát. Az elmúlt heti fájó TF kudarc és a jobb ellenfél elleni Európa Kupa vereség után mindenképpen javítani szerettünk volna. Főleg az első félidőben érződött rajtunk ez a két mérkőzés, ekkor görcsösen játszottunk. A második félidőben átszakadt a gát, bejöttek a kinti dobásaink, volt mélységi játékunk, felszabadultá vált a csapat. Mai sikerünk stabilitást és nyugalmat eredményez. Sorban játsszuk majd az idegenbeli találkozókat, amelyeken nem mi leszünk ez esélyesek, nem lesz teher a vállakon. Mindez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk bravúr győzelmet aratni.

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Úgy érzem időnként, hogy saját magunk ellenségei vagyunk. Olyan hibákat követtünk ma is el, amelyeket edzéseken sem látok, huszonhárom eladott labdával nem lehet meccset nyerni. Voltak, olyan játékosok, akiknek a teljesítménye bizakodásra adott okot, másoké csalódás volt. Reális eredmény született ma este. Jövő héten újra meccset játszunk, megpróbáljuk kijavítani hibáinkat, így nincs sok időnk szomorkodni.

Böröndy Vivien (Ludovika-FCSM Csata): Elég idegesen kezdtünk, nem találtuk a ritmust. A második félidőre már jobban jöttünk ki. Felkeményedett a védekezésünk és beestek a dobások is, ennek köszönhető a győzelem. Nagyon fontos meccset nyertünk meg.

Szabó Fanni (VBW CEKK Cegléd): Sokat készültünk erre a mérkőzésre, szerettünk volna nyerni. Emiatt nagyon csalódott vagyok. Nagyon sok hibát vétettünk a mérkőzésen – közte olyanokat, amiket már nem szabadna elkövetni. Védekezésben és támadásban is gyengék voltunk.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd – DVTK 70-69 (16-20, 16-8, 17-17, 21-24)

Beszámoló ITT

Zeljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Egy elvesztett meccset sikerült visszahozni a sírból – köszönöm a szurkolóknak, hogy segítettek ebben ma is. Fontos lesz a csapatom reakciója Nikolina Milic tartós kiesésére, szerintem ma is látszott, hogy új a helyzet mindenkinek, de remélhetőleg további sérülések nélkül kilábalunk ebből is.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Nagyon nagy volt a küzdelem ezen a mérkőzésen, és rettentő büszke vagyok a játékosaim teljesítményére az első 39 percben, de sajnos az utolsó percek nagy egyéni hibái miatt nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Gratulálok a Szekszárdnak, bár nem játszottak jól, a rendszer-játékuk a végén meghozta nekik a győzelmet.

Sara Krnjic (Atomerőmű KSC Szekszárd): Az utolsó büntetőknél csak a győzelem járt a fejemben, hiszen ez volt az egyetlen lehetőség, hogy ilyen rossz játék után is győzni tudjunk. Nehéz volt Milic nélkül ma, nagyobb teher hárult a belső posztú játékosainkra. Holnap folytatjuk az edzésen, hiszen van mit gyakorolni, ahogy azt a mai védekezésünk és a dobóformánk mutatja..

Leslie Vorpahl (DVTK) Ez egy nagyon élvezetes mérkőzés volt, igazi rangadó – látszott, hogy mindkét csapat számára nagyon fontos ez a győzelem. Talán számomra többről is szólt ez a mai meccs, hiszen most váltottam csapatot – kicsit úgy is éreztem, mintha még mindig hazai pályán lennék; persze sajnos savanyú szájízzel kell távoznunk a kikerülhető vereség miatt.

 

Hirdetés