Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeztek az élvonalban. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

DVTK – Sopron Basket 56-61 (13-11, 22-19, 16-15, 5-16)

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): A védekezésünkkel elégedett voltam, a támadójátékunkkal azonban nem. Az első félidőben a Sopron tompa volt, külső dobásai nem sikerültek. A nagyszünet után megkaptuk azt a védekezést, amit fejben nem tudtunk feldolgozni. Ezzel együtt 35 percig uraltuk a játékot, a negyedik szakaszban azonban kijött, hogy tíz napon belül négy fontos mérkőzésünk is volt.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Ilyen meccsre számítottam, és nem is tévedtem. Az kétségtelen, hogy a játékot előadhatta volna szebben is a két csapat, de az összecsapás most nem erről szólt. A jövőben sokkal tudatosabban kell felépítenünk a támadójátékunkat. A győzelemnek természetesen örülök, de látom, hogy vannak gyengeségeink. A Diósgyőr játékán látszik a fejlődés és a változás, most alaposan megnehezítette a dolgunkat.

Milica Jovanovic (DVTK): 35 percig kontrolláltuk a meccset, a megbeszéltek tartottuk magunkat, 18 eladott labdába kényszerítettük ellenfelünket a védekezésünkkel. Sajnos azonban a végjátékban nem hoztunk jó döntéseket, ezért veszítettünk.

Határ Bernadett (Sopron Basket): Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Szerencsére nyertünk, de egyáltalán nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kellett volna. Foghatnánk ezt akár az utazásra, sok másra is, de nem ez volt az első alkalom, hogy problémáink voltak támadásban. Ez nem csökkenti a miskolciak érdemeit, akik igenis megnehezítették a dolgunkat, és ránk kényszerítették, hogy az ő stílusukban játszunk. A végére sikerült összeszedni magunkat, és győzelemmel távozni. Gratulálok a Miskolcnak!

NKA Universitas PEAC – Ludovika-FCSM Csata 86-77 (11-18, 27-21, 22-16, 26-22)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Minden meccs után szoktam gratulálni a lányoknak, de most duplán jár nekik. A hatalmas szívükkel megnyerték ezt a mérkőzést. Külön köszönet a közönségnek, akik akkor is mellettünk álltak, amikor 12 pontos hátrányban voltunk, és ez sokat segített.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez, de a saját csapatomnak is gratulálni kell, mert nem kosárlabdáztunk rosszul. Megvolt az energia, helyenként kiválóan védekeztünk és támadtunk, ami szembetűnő és elfogadhatatlan, az a lepattanók közti különbség. Ez okozta a vereségünket.

Chelsea Nelson (NKA Universitas PEAC): Elég nehézkes első félidő után megerősödve jöttünk ki a második félidőre, megtettük, amit kell védekezésben, és a tranzíciós játékunknak köszönhetően tudtunk nyerni.

Zele Dorina (Ludovika-FCSM Csata): Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani. Tisztesen helytálltunk, és egy jó mérkőzést játszottunk, apróságokon múlott az eredmény, ami a fáradtságunknak is betudható.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ELTE BEAC Újbuda 70-66 (20-17, 21-9, 21-18, 8-22)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Újoncként minden győzelem nagyon jó érzés. Az első három negyeddel viszonylag elégedett vagyok. Betartották a lányok azokat a taktikai utasításokat, amiket egész héten gyakoroltunk. Voltak elemi hibáink, amiket ki kell javítanunk. Az utolsó negyedben az a teher, hogy megnyerhetjük a mérkőzést itthon, megverhetünk egy olyan csapatot, mint a BEAC, az teherként mutatkozott. Ezt most elbírtuk. Fejlődnünk kell, sok dologban látjuk a hibáinkat, ezt most egy napig kipihenjük és utána nekikezdünk a munkának és készülünk a következő mérkőzésre.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Szolidárisak voltunk a Mikulással. Bejött a mikulás, teljesen megzavart mindenkit. Tudtuk, hogy neki milyen nehéz dolga van ezért úgy gondoltuk, hogy mi is szolidárisak leszünk, ezért elengedtük az ellenfelet, próbáltuk utolérni, ami persze már nem sikerült. Rólunk azt tudni kell, h nagyon jószívű csapat vagyunk, itt a mikulás, mi megláttuk és megajándékoztuk az ellenfelet.

Camesha Davis (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Most játszottunk a legfókuszáltabban. Örülök, h sikerült megszereznünk az első hazai győzelmünket.

Gergana Ivanova (ELTE BEAC Újbuda): Védekezés volt a nagy problémánk az első félidőben. Nagyon sok pontot kaptunk. Nagyon nehéz visszajönni húsz pontos hátrányból, nem is sikerült.

 

 

Hirdetés