Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi mérkőzések után:

:

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzéssel folytatódott a Tippmix Női NBI.A bajnokság 7. fordulója. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

TARR KSC Szekszárd – Sopron Basket

A mérkőzésről készült beszámoló itt található.

Zseljko Djokics (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “Gratulálok a csapatomnak, illetve az ellenfélnek is. Nagyon büszke vagyok ma, nagyon nagyot küzdöttünk. Igazi kosárünnep volt, ragyogó atmoszférával a közönség részéről. Az eléső félidőben mindkét csapat szépen szőtte a támadásokat, tőlünk többen is nagyon jó ritmusban szálltak be a meccsbe, Julcsi , Jacinta, Kat, és sorolhatnám tovább. Külön tetszett, hogy a második félidőben még rá tudtunk tenni, és védekezésben vertük meg a bajnokot. Szenzációs volt ez a teljesítmény, amire nagyon büszkék lehetünk.”

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sorpon Basket): “Gratulálok a Szekszárdnak, hiszen nagyon jó formában játszottak, megérdemelten szerezték meg a győzelmet. már az első támadásnál látszott hogy nem pörögtünk úgy mint a házigazda. Koncentráltságban, befektetett energiában nem voltunk ott, ahol a Szekszárd. Mintha rögtön az elejétől lépéshátrányban lettünk volna. Már az elejétől nagy nyomás alatt játszottunk, főleg a mezőnyembereink, ezért nem tudtunk kellőképpen támadást szervezni. Sokkal élesebben kellene belemennünk egy ilyen meccsbe. Most minden játékostól és stábtagtól azt várom, hogy gondolkozzon el, hogy miben tud még többet hozzátenni a csapat játékához, ki kell találnunk, hogyan lehetünk jobbak.”

Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd): “Az a csapatmunka és energia amit a mai meccsen tudtunk mozgósítani most meghozta a gyümölcsét. Végig azon voltunk, hogy a másikat bátorítsuk, bíztunk egymásban, és tényleg arra koncentráltunk, hogy védekezésben és támadásban is a megbeszélteket vigyük véghez.”

Jelena Brooks (Sopron Basket): “Sajnos nem sikerült a megbeszéltek szerint játszani, szerintem már az első félidőben sem volt elfogadható a teljesítményünk, a harmadik negyedről pedig nem is beszélnék, hiszen semmi jót nem tudok onnan kiemelni. Hiányzott a csapategység, sem védekezésben sem támadásban nem voltunk együtt. Ezt a meccset ki kell elemeznünk, és kijavítani ezeket a hibákat, és a következő meccsen jobb arcunkat mutatni.”

Fotó: Jantner Zsolt/TARR KSC Szekszárd

DVTK Hun-Therm – SERCO UNI Győr

A mérkőzésről készült beszámoló itt található.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Nagyon kemény sorozatban van mindkét csapat, ráadásul a magyar bajnokságban karácsonyig sorra jönnek a rangadók, a tabella élmezőnyéhez tartozó csapatok játszanak hétről hétre egymással. A mai napon sikerült kihoznunk magunkból a maximumot, emiatt sikerült ekkora különbséggel nyernünk. Nagyon remélem, hogy tovább tudjuk vinni ezt a jó sorozatot, amiben vagyunk: karácsonyig még van két hét, szeretnénk még mind a bajnokságban, mind az Euroligában hasonló győzelmeket ajándékozni a szurkolóknak.”

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Gratulálok a hazai csapatnak, nem kérdés, hogy teljesen megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést. Két különbséget láttam ma: az egyik a sebességbeli különbség, ami nagyon-nagyon szembetűnő volt, a másik pedig egy domináns palánk alatti játékos – ez a két dolog el is döntötte ma ezt a mérkőzést.”

Toman Petra (DVTK Hun-Therm): “Nagyon büszke vagyok erre a mérkőzésre, szerintem kifejezetten jól összeállt most a támadójátékunk, ez vezetett ma minket győzelemre annak ellenére is, hogy a védekezésünkbe be-becsúsztak hibák. Dolgozunk tovább, még sok győzelmet szeretnénk aratni idén a bajnokságban és az Euroligában.”

Dombai Réka (SERCO UNI Győr): “Nem kezdtük úgy a mai mérkőzést, ahogy szerettük volna, védekezésben sokat hibáztunk, sokkal agresszívabban kellett volna védekeznünk. A második félidőben voltak fellángolásaink, de ott is sok kosarat kaptunk gyorsindításból. Dolgozunk tovább, igyekszünk javítani a hibákat.”

Fotó: Osztie Tibor/DVTK

NKA Universitas Pécs – Vasas Akadémia

A mérkőzésről készült beszámoló itt található.

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Jó meccset játszottunk, sokkal jobb volt a hozzáállásunk, mint a Dubrovnik ellen. A Vasasnak nyilván megvoltak a maga problémái, de mi a saját céljainkra szerettük volna felhasználni ezt a találkozót – egyfajta a felkészülésként a további mérkőzésekre, és ez sikerült is.”

Milos Pavlovics (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Értelemszerűen nehéz helyzetben vagyunk, ami a keretben hadra fogható játékosok számát illeti. Tudtuk, hogy a legnagyobb kérdés az lesz majd, hogy miként tudjuk tartani a lépést a Pécs rotációjával és mozgósított energiáival. Sokkal bátrabbnak kell lennünk, a tiszta dobásokat rádobni, így jobb dobószázalékokat érhetnénk el annál, amit produkáltunk például ma is.”

Weninger Virág (NKA Universitas Pécs): “Nehéz heteken vagyunk túl, nagyon sok mérkőzést játszottunk, köztük több olyat is, amelyik nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Tudtunk javítani a korábbi hibáinkon, de még hosszú az út előttünk, és jobban kell koncentrálnunk. Bízom a csapatban, hogy a következő meccseken egyre jobb teljesítményt nyújtunk majd.”

Boros Berta (Vasas Akadémia): “Jól kezdtük a mérkőzést, kellő figyelemmel és agresszivitással léptünk pályára. A második negyedre alábbhagyott a lendületünk, a cserék hiánya miatt picit elfáradtunk. Nyolcan tudtunk csak játszani, és a második félidőben már nagyon meglátszott.”

Fotó: Rébay Viktor/NKA Universitas Pécs

Hirdetés