Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Vasas – Szekszárd negyeddöntő után:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárult az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Vasas Akadémia negyeddöntő párharca. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő második mérkőzésén a Szekszárd 88-55-ös sikert aratott a Vasas otthonában, ezzel a szekszárdiak 2-0-val lezárták a párharcot és bejutottak a legjobb négy közé. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 55-88 (15-19, 9-25, 16-19, 15-25)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Igyekeztünk javítani az első mérkőzés hibáit, ami részben sikerült is. Ettől függetlenül a két csapat közti minőségbeli különbség továbbra is megmaradt. Megpróbáltunk sokat rotálni annak érdekében, hogy frissek tudjunk maradni negyven percen keresztül és harcoltunk a végsőkig. Annyi izmot és rutint azonban, amennyi kellene egy ilyen jó csapat legyőzéséhez nem lehet pár nap alatt megszerezni. Nagyon hasznosak ezek a mérkőzések egy ilyen fiatal csapat számára, hiszen saját bőrünkön tapasztaljuk meg, milyen a kosárlabdázás magasiskolája. Remélem sokat tudtunk tanulni a párharcból és ezáltal jobb csapattá válunk.”

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Úgy gondolom, a mai napon a Szekszárd igazi arcát mutattuk meg. Keményen védekeztünk, folyamatosan nyomást gyakoroltunk a labdára és lepattanózásban is magabiztosak voltunk. Büszke vagyok a csapatra, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, ám nincs megállás, további céljaink vannak. Másrészről emelem kalapom a Vasas Akadémia előtt, rengeteget fejlődött ez a csapat és látszik az elvégzett szisztematikus munka. Az, hogy külföldi játékos nélkül itt vannak a Play-Off-ban azt mutatja, hogy a kollégák remekül dolgoznak itt. Nagyon köszönöm a szurkolóknak is, hogy elkísértek minket a mérkőzésre. Szeretek itt játszani, hiszen jó emlékek fűznek a Vasas csarnokhoz.”

Bach Boglárka (Vasas Akadémia): “Először is gratulálok a Szekszárdnak a legjobb négy közé jutáshoz. Úgy érzem, részben sikerült javítani a hibáinkat, de sajnos a játék néhány szegmensében így is alul maradtunk. A reális célunk még előttünk van, ezért igyekszünk nem szomorkodni, hanem felkészülni a következő párharcra.”

Krnjic Sara (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Határozottan jobban játszottunk ma, mint csütörtökön. Védekezésben mindenképp érezhető volt a javulás, ami a folytatásban is elengedhetetlen lesz. Gratulálok mindkét csapatnak, készülünk a következő kihívásra.”

Hirdetés