Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor az egyetemi elődöntők után:

:

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Hirdetés

Hétfőn rendezték a győri Final Four alkalmával a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság elődöntőit. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

TFSE – UNI Győr SZESE 63-55 (18-15, 21-9, 11-14, 13-17)

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE): Tudtuk, hogy a Győr mindent megpróbál, hogy megnehezítse a dolgunkat. Ez az első félidőben kevéssé, szünet után viszont nagyon jól sikerült neki, de ehhez azért az is kellett, hogy mi a nagyobb előnyünk tudatában kicsit “belealudjunk” a mérkőzésbe. Örülök, hogy a végén sikerült győzelemmel lezárni ezt a tanulságos elődöntőt, mert bárki lesz is az ellenfelünk a döntőben, ilyen mértékű “leolvadást” nem engedhetünk meg magunknak.

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Dr. Barthalos István (vezetőedző, UNI Győr SzSE): Nagyon büszke vagyok a lányokra! Bár a vereség, miatt és mert így a döntő elúszott kicsit szomorú is vagyok, így ilyen tartással, nagy hátrányban is küzdve, az utolsó pillanatig fel nem adva a mérkőzést ki lehet kapni. Horváth Krisztina gyrs, a második percben történt sérülése nemcsak a csapatot zavarta meg, hanem engem is. A vereség egyik fő oka, hogy a második negyedet nagy különbséggel veszítettük el, a másik pedig, hogy egy elődöntőhöz kpest, főleg papíron itthon, bár nem ebben a csarnokban játszottuk a meccseinket, nagyon rosszul dobtuk a büntetőket, a harmadik pedig, hogy a végjátékban Benke Sára eldöntötte a mérkőzést.

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

DEAC – ELTE-BEAC 54-78 (22-19, 13-23, 12-18, 7-18)

Kászoni Boglárka (vezetőedző, DEAC): Az első negyed után sajnos “lefőtt a kávé”. Tíz perc után két játékosunknak is három-három hibája volt, így egyrészt nem tudtunk annyira agresszíven védekezni, mint szerettük volna, támadásban pedig nagyon sokszor akarták a szituációkat egyedül megoldani a lányok, ahelyett, hog egymást hozták volna helyzetbe, ráadásul sérülések miatt meghatározó játékosaink hiányoztak. Holnapra a bronzmeccsre össze kell kapni magunkat.

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Laklóth Anna (vezetőedző, ELTE-BEAC): Gratulálok a DEAC-nak, ahogy a két alapszakaszbeli meccsünkön, most sem tükrözte a végeredmény, hogy ennyire megnehezítették a dolgunkat. Nem nagyon tudunk így együtt edzeni, de szerencsére vannak intelligens játékosaink, akik megoldották a feladatot, és időnként még szép kosárlabdát is játszottak. Remélem azért az összes szerencsénket nem “lőttük el”, holnap is szükség lesz rá, mert szeretnénk megnehezíteni a TF dolgát, sőt ha úgy adódik meg is lepni…

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Hirdetés