Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor az egyetemi négyes döntő helyosztóit követően:

:

Hirdetés

Az egyetemi négyes döntő helyosztóit rendezték a mai napon. A bronzmérkőzésen a BEAC szoros meccsen győzte le a DEAC csapatát, míg a döntőben a TFSE a UNI Győr SZESE gárdáját múlta felül, így idén a TFSE az egyetemi bajnok. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük össze az edzők értékeléseit.

BRONZMÉRKŐZÉS

ELTE BEAC – DEAC 67-64

Földi Alexandra (vezetőedző, ELTE BEAC): “Gratulálok a lányoknak az egész éves munkájukhoz. Bár mai játékunk nem tükrözte azt, ahogy a szezon során teljesítettünk, a lányok az utolsó pillanatig küzdöttek a bronzéremért. Minden elismerést megérdemel a DEAC egyrészt azért, ahogy ma játszott és küzdött, másrészt pedig azért, hogy élvonalbeli játékos nélkül is bejutott a legjobb négy közé. Végezetül szeretném megköszönni Takács Emese több éves csapatkapitányi tevékenységét, minden edzőnek kívánok legalább egy ilyen játékost a csapatába.”

Vasas Orsolya (vezetőedző, DEAC): “Azzal kezdeném, hogy gratulálok az ELTE-BEAC csapatának a bronzérem megszerzéséhez. Nagyon fájó dolog egy szoros meccset elveszíteni, és ami még fájó volt, az a végén a néma síp. Tudjuk, hogy a határon védekeztünk, de a következetlenséggel nem tudunk mit kezdeni. Csapatom a tegnapi borzasztó teljesítmény után óriási lelkierőről tett tanúbizonyságot, hogy így fel tudott állni. Szerettük volna megmutatni, hogy nem véletlenül, nem érdemtelenül jutottunk be a négyes döntőbe, és ez most sikerült, ezért nagyon büszke vagyok a lányokra, fel a fejjel!”

DÖNTŐ

UNI Győr SZESE – TFSE 63-95

Dr. Barthalos István (vezetőedző, UNI Győr SZESE): “Egy régi edző, legenda mondta, hogy aki hét közben csak firkál, az hétvégén sem tud sem szépen rajzolni. Mi egész évben szépen rajzoltunk, ebből jött ki most egy 2-es szám, ha úgy tetszik, egy második hely. Az egész éves munkájuk alapján nagyon büszke vagyok a lányokra, és remélem, ezt ők is így fogják föl. Van még két meccsünk a Női Amatőr NB I-ben, azokat becsülettel lejátsszuk, utána pedig azt mondhatjuk: megint szép szezont zártunk.”

Kováts Gabriella (vezetőedző, TFSE): “Hihetetlenül jó érzés volt látni egy-két perccel a befejezés előtt, ahogy a lányok örülnek a bajnoki címnek. Két éve várunk erre a pillanatra, egy edzőnek nincs is ennél jobb érzés. Megérdemelten nyertünk, nagyon sokat dolgoztak érte a lányok. Örülünk, de nem állunk le, hanem dolgozunk tovább, hiszen szeretnénk a nyáron az Európai Egyetemi Játékokon méltóképpen képviselni a magyar egyetemi kosárlabdát.”

 

Hirdetés