Hirdetés
Európa

Nyilatkozatcsokor az Euroliga hetedik fordulója után:

:

Fotó: FIBA.Basketball 

Hirdetés

Szerdán a hetedik fordulóval folytatódott a 2023/ 2024-es Euroliga-szezon, mely során ismét két magyar csapatot, a DVTK HUN-Therm és a SERCO UNI Győr együttesét láthattuk pályára lépni. Nézzük, hogy miként értékeltek a főszereplők.

SERCO UNI Győr – Perfumerias Avenida 65-81 (13-30, 24-14, 12-22, 16-15)

Beszámoló ITT.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Ellenfelünk megérdemelten nyert. Az első félidőben a triplákkal versenyben tudtunk maradni, ám a másodikban már nem voltunk olyan pontosak. Jól küzdöttünk, amíg erővel bírtuk, csúsztunk-másztunk. Szűkebb rotációval dolgoztunk, ez döntött. Teljes kerettel akár még szorosabb eredményt is elérhettünk volna.”

Török Ágnes (SERCO UNI Győr): “Felemás érzéseim vannak, mert voltak jó szakaszaink, de az első és harmadik negyedben olyan hibáink voltak, amelyek nem férnek bele. Igyekszünk tanulni a hibákból és már csak előretekintünk.”

Jose Vazquez (vezetőedző, Perfumerias Avenida): “Az első félidőben sok volt a hullámvölgy a játékunkban, a másodikban jobban kontrolláltuk a mérkőzést. Fontos volt ez a győzelem, mert itt mindig nehéz nyerni.”

Laura Gil (Perfumerias Avenida): “Jó pillanataink voltak támadásban, tudtuk, hogy a győriek jók a triplavonalról, ezt meg is mutatták, de megtaláltuk hamar a ritmusunkat, és ennek köszönhetően győztünk.”

Fotó: FIBA.Basketball

DVTK HUN-Therm – Fenerbahçe Alagöz Holding 64-81 (20-18, 17-29, 16-19, 11-15)

Beszámoló ITT.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK HUN-Therm): “Minden mérkőzésnek megvannak a maga pozitívumai, az, hogy ennyien kint voltak és szurkoltak nekünk az nagyon örömteli, látszott, hogy a vereség ellenére értékelik a játékunkat a szurkolók. Örülök, hogy nem sérült meg senki, mert nagyon kemény csata volt. AMinek nem örülök, az a zóna elleni játékunk, nem gondoltam, hogy ezzel ma ennyire meg fognak fogni minket. Nagyot küzdöttünk a támadólepattanókért, de sajnos második esélyből nem tudtunk ma igazán eredményesek lenni. A Fenerben világsztárok játszanak, egy-egy egyéni megmozdulás mindig kihúzta őket a bajból, mikor akadozott a gépezetük. Büszke vagyok a csapatra, nagyon sajnálom, hogy elszúrtuk a második negyedet, mert ilyen csapat ellen rendkívül nehéz hátrányból visszajönni. Nagyon sokáig veretlenek voltunk az Euroligában, nagyon szép hat győzelem volt, de mostantól a következő mérkőzésekre kell fókuszálni. Holnap pihenőt kapnak a lányok, három edzéssel készülünk aztán a Győrre. Jót tesz nekünk, hogy vasárnapra került át a mérkőzés, kell most a regeneráció a nehéz sorozat közepette. Nagyon számítok arra, hogy a duplameccs miatt a futballmeccsről is szép számmal jönnek majd át szurkolók, ma igazán remek hangulat volt, bízom benne, hogy vasárnap még ennél is sokkal jobb lesz. Óriási szükségünk van erre a támogatásra, hogy a holtpontokon át tudjunk lendülni.”

Aho Nina (DVTK HUN-Therm): “Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire számítottunk. Megbeszéltük, hogy negyven perces koncentráció kell ahhoz, hogy egy jó mérkőzést játszhassunk vagy esetleg meg is verjük a Fenert. Sajnos ez nem sikerült, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a lányokra, próbáltunk fejben változtatni és építeni a támadást és a védekezést. Nagyon tanulságos és értékes mérkőzést játszottunk, megyünk tovább és készülünk a Győr ellen.”

Hirdetés