Hirdetés
Európa

Nyilatkozatcsokor az Európa Kupa csoportkörének záró fordulója után:

:

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerda este rendezték a 2023/ 2024-es Európa Kupa-szezon csoportkörének záró fordulóját, mely során ismét két magyar csapatot, a TARR KSC Szekszárd és az NKA Universitas Pécs együtteseit láthattuk pályára lépni. Nézzük, hogy miként értékeltek a főszereplők.

TARR KSC Szekszárd – BDS Dinamo Sassari 83-72 (17-24, 24-17, 20-14, 22-17)

Beszámoló ITT.

Zseljko Djokics (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “Nem indult jól a mérkőzés, de időkérés után rendeztük a sorainkat és csapatként játszva nyertünk. Célunk volt, hogy az egymás elleni összevetésben megelőzzük a Sassarit, a végén tizenegy pontos előnynél kétszer is időt kértem, hátha összejön. Két fájó vereség után elsősorban a szurkolók és a játékosok miatt fontos volt ez a győzelem.”

Antonello Restivo (vezetőedző, BDS Dinamo Sassari): “Kiválóan kezdtük a mérkőzést, aztán jöttek sorba a kihagyott dobások. Cél volt, hogy az otthon kiharcolt tizenhat pontos előnyünket megtartsuk, ezt az utolsó percben szerzett lepattanóinknak és labdaszerzéseinknek köszönhetően sikerült megvalósítanunk.”

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

NKA Univeritas Pécs – ZKK Ragusa Dubrovnik 77-66 (25-12, 21-20, 20-21, 11-13)

Beszámoló ITT.

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Rosszul játszottunk, valószínűleg azt hittük, a mérkőzés már azelőtt véget ért, hogy elkezdődött volna. Azt vártuk, hogy hasonló meccset játszunk majd, mint Dubrovnikban, de az ellenfél ezúttal sokkal jobban teljesített, és beesett néhány dobása, ami a múltkor kimaradt. Bár már korábban kvalifikáltuk magunkat a rájátszásra, de nem fogtuk fel, hogy a munkát így is el kell végeznünk. Dolgozni fogunk a hibák kijavításán, de sok időnk nem lesz rá, hiszen hétvégén jön a folytatás.”

Nadija Smailbegovic (NKA Universitas Pécs): “Nem úgy teljesítettünk, ahogy kellett volna. Nehéz hét áll mögöttünk, de ez nem lehet kifogás. Pont a mai meccsen volt nagy szükség a koncentrációnkra, ami ezúttal hiányzott. Ennél jobban kell játszanunk a későbbiekben, nagyobb összpontosítással.”

Hirdetés