Hirdetés
Archivum

Nyilatkozatok a BEAC – Vasas rangadó elõtt:

:

Hirdetés

Szerdán 19 óra 30 perctõl a Gabányi Csarnokban a Play-Out utolsó fordulójában összecsap az ELTE-BEAC Újbuda és a Vasas Akadémia. A presztízsrangadó nagy tét mellett zajlik, miután a gyõztes szerzi meg a 9. helyet. Az alábbiakban a klubok felvezetõ videói láthatóak és olvasható korábbi beharangozónk.

BEHARANGOZÓ

A fenti tabella jól mutatja, hogy a képlet nagyon egyszerû a szerdai BEAC-Vasas presztízsrangadó elõtt. Mindenféle számolgatás nélkül a gyõztes a 9. pozícióban zár. Mindkét klubnak komoly siker lenne ezen helyezés elérése, így magas hõfokú és kiélezett csatára készülhetünk. A Play-Out végéhez közeledve érezhetõen fáradnak a csapatok. Nem feltétlenül a szerda-szombat terhelés ténye a sok, hanem az, hogy ezen gárdák az év közben ehhez a ritmushoz nincsenek hozzászokva. Áprilisban így hirtelen kapnak nagy terhelést. A számokon egyértelmûen látszódik a fáradtság.

A Vasas és a BEAC a közelmúltban két óriási meccset vívott. Az alapszakasz végén 17 pontos hátrányból talpra állva hosszabbításban nyert Balogh Judit együttese. A Play-Out során Pasaréten pedig 86-78-as BEAC-siker született. Ekkor a két középsõ negyedben alakította ki azt a különbséget a BEAC, ami döntõnek bizonyult. A két gárda rivalizálását azért öröm nézni kívülrõl, mert kihozzák egymásból a pályán a maximumot a küzdõ felek. Mindkét mérkõzésen mindegyik csapatnak 100 felett volt a VAL-mutatója. Emellett mindegyik derbit nagy ritmus, szikrázó védekezés, korszerû kosárlabda jellemezte.

A szezon során a két együttes ellentétes utat járt be. Sokáig úgy nézett ki, hogy a Vasas lehet a 8. tagja a Play-Off mezõnyének. Végül errõl nagy csatában lemaradt. Éppen a bevezetõben említett hosszabbításos vereséggel. Tavaszra valamivel több lett a hullámzás a játékban. Különösen a meccseken belüli hullámvölgyek okozhatnak fejfájást Földi Attillának. A ponterõs egyéni teljesítmények, a szerzett labdák és a szervezett védekezés azonban továbbra is adott.

A BEAC nagy sorozatban van, miután megszakítás nélkül hat sikernél tart. A hetedik szerdán a 9. helyet érné. Elsõsorban lepattanókban lépett elõre sokat a BEAC, ez meghozta a pontokat második esélybõl. Ezzel együtt stabilabb lett a védekezés, sokkal kevesebb pontot kap festékbõl. Mivel ponterõs játékosai vannak a BEAC-nak, így a fenti erényekkel kiegészülve eljött az a versenyképes fordulat, amire régóta várhattak a klubnál.

Megjósolhatatlan a gyõztes kiléte. Egy biztos: aki szereti a fõvárosban a nõi kosárlabdát, az látogasson ki 19 óra 30 perctõl a Gabányi Csarnokba!

Hirdetés