Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a csütörtöki Európa Kupa mérkőzések után:

:

Fotó: FIBA.Basketball / SERCO UNI Győr – Cziczás László

Hirdetés

Az Euroligához hasonlóan, csütörtökön az 5. fordulóval folytatódott a 2022/2023-as Európa Kupa szezon. Szintén két magyar csapatot, az NKA Universitas PEAC, és a SERCO UNI Győr együttesét követhettük mérkőzéseken. A klubok segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

Botas Spor – SERCO UNI Győr 69-70 (12-10, 22-23, 18-19, 17-18)

Beszámoló ITT.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Nagyon örülök a győzelemnek, úgy tudtunk nyerni, hogy közben voltak gyengébb teljesítmények, sok büntetőt és könnyű ziccert is elrontottunk. Ennek ellenére nagy szívvel játszottunk, s végig bíztunk Aaryn Ellenberg-Wileyban, hiszen az ilyen szituációkban nem először mutatja meg, hogy ha előtte mellé is dobott több triplát, amikor számít, akkor bevágja. Végig hittünk a győzelemben, ami sikerült, ennek köszönhetően kedvező helyzetbe kerültünk.”

Aaryn Ellenberg (SERCO UNI Győr): “Küzdős, gyürkőzős mérkőzés volt, amelyen nem igazán játszottunk jól, de végig nagyon igyekeztünk meccsben maradni, ami sikerült. Aztán tényleg nem maradt idő túlgondolni a helyzetet, rá kellett dobnom a triplát, ami szerencsére bement. Hogy előtte nyolcat mellédobtam? Nem számít, ilyen esetben nem kell ezzel foglalkozni. Megvan a továbbjutás, aminek örülünk, várjuk a folytatást.”

Elitzur Landco Ramla – NKA Universitas PEAC 69-58 (20-13, 14-11, 21-21, 14-13)

Beszámoló ITT.

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Nehéz mérkőzés volt egy hosszú utazás után és két fontos játékos nélkül. Kemény ellenféllel szemben játszottunk, de a körülményekhez képest helytálltunk, és ezért dicsérnem kell a játékosaimat. Nagyon nehéz lesz vasárnap Sopronban, úgy látom, a fizioterapeutáinknak több dolguk lesz, mint nekem…”

Fotó: FIBA.Basketball / NKA Universitas PEAC – Jovan Gorec

Hirdetés