Hirdetés
Archivum

Nyilatkozatok a kapitányváltás után:

:

Hirdetés

Berényi János (MKOSZ elnöke): „Ami a legfontosabb és az elsõdleges tény, hogy Rátgéber Lászlónak lejárt a szerzõdése. Elkészítette a beszámolóját, amelyet szerda délután a szakmai bizottság meghallgatott, és értékelte is azt. Hiba volt például a túlerõltetett felkészülés, hiszen tizenhárom elõmérkõzést játszottak a lányok. Néhány játékos csapatba építése sem sikerült. Itt Ujhelyi Petráról, Németh Bernadettrõl és Honti Katáról van szó elsõsorban. No, és a legfontosabb, hogy a minimum elvárást sem sikerült teljesíteni az Eb-n, hiszen a tizenkettõbe sem sikerült bekerülni. Székely Norbertnek egy hónapon belül el kell készítenie a szakmai koncepcióját, amelyrõl a szakmai bizottság dönt majd. Olimpiai ciklusban gondolkodunk, 2012-ig szeretnénk megbízni a válogatott irányításával. Beszéltem is vele, és elmondta, nagy megtiszteltetés számára ez a felkérés. Úgy gondolom, hogy már letett valamit az asztalra, a Sopronnal Final Fourba jutott és magyar bajnoki címig vezette csapatát"

Rátgéber László (Szpartak Moszkva vezetõedzõje, volt szövetségi kapitány): „Tegnap Bodrogváry Iván, Horváth Frigyes, Kiss Lenke, Tóth Tamás, Farkas Balázs és Berényi János elnök úgy döntött, hogy levált, és Székely Norbertre bízza a folytatást. A sajtóból értesültem a hírrõl, de hát nincsenek rokonaim vagy barátaim az elnökségben, nem kötelességük tájékoztatni. Azt hozzá kell tenni, hogy este Berényi János felhívott, és megköszönte az eddigieket. Korábban, amíg kapitány voltam, kijutottunk az Eb-kre, aztán nélkülem két Eb-t is a tévén néztünk, majd amikor visszatértem, megint Eb-n szerepeltünk. Úgy érzem, félbeszakadt a munkám, sajnálom, hogy így esett. Továbbra is támogatni fogom a magyar kosárlabdasportot, egy akadémiát szeretnék létrehozni a fiataloknak, remélhetõleg Pécsett. Ha pedig esetleg a késõbbiekben problémák adódnának az Eb-részvétellel, rám bármikor számíthatnak. Durva szereptévesztés, hogy az elnök szakmázik, szerintem az õ feladata sokkal inkább az lenne, hogy anyagi biztonságot teremtsen. Jövõ májusig hivatalosan is én vagyok a kontinens legjobb nõi edzõje, talán Berényi János sem vitatja el, hogy konyítok valamennyit a kosárlabdához…"

Székely Norbert (MKB-Euroleasing Sopron vezetõedzõje, kinevezésre váró szövetségi kapitány): „Mondanom sem kell, hatalmas megtiszteltetés, hogy felkértek a szövetségi kapitányi munka ellátására. Mindazonáltal a részletek kidolgozása még várat magára, az elkövetkezõ napokban tárgyalok majd errõl az illetékesekkel."

Hirdetés