Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a keddi bajnoki mérkőzések:

:

Hirdetés

Három mérkőzést rendeztek kedden a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 82-83 (24-17, 15-23, 20-24, 23-19)

Statisztika ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Negyven percen keresztül küzdöttünk, azonban voltak pillanatok, amikor sokat hibáztunk. Ellenfelünk erőt tudott kovácsolni ezekből a hibákból, tíz fölé nőtt a különbség, azonban vissza tudtunk jönni a meccsbe ami, a csapat erősségét mutatja. A végén nagyot harcoltunk, egylabdás mérkőzést csináltunk a párharcból, amin ezúttal nem sikerült nyernünk. Nagyon sajnálom, nem szoktam kritizálni a játékvezetők munkáját, de elfogadhatatlan az, hogy hazai pályán az ellenfélnek több befolyása van a mérkőzés alakulására, mint a hazai csapatnak. Amikor egy játékos több büntetőt dob az első félidőben, mint az ellenfél összes játékosa, ott valami nincs rendben. Mi ki fogjuk elemezni a hibáinkat, remélem ők is megteszik ugyanezt.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Borzasztóan nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de a lányoknak a szíve a helyén volt. Tudtuk, hogy a Vasas nagyon jó formában van és jó meccseket játszik, ezért külön öröm, hogy sikerült őket megverni hazai pályán. Nagyon brusztolós meccs volt, csapatmunkával sikerült nyernünk.

Brianna Fraser (Vasas Akadémia): Nagyot küzdöttünk, ami mindenképp dicsérte méltó. Volt néhány periódusa a találkozónak, ahol meggondolatlan rohanásba kezdtünk. Úgy gondolom, ha tartjuk magunkat a meccs előtt beszéltekhez, meg tudtuk volna nyerni a találkozót. Nem búslakodhatunk sokáig, a hibákat tudjuk javítani, úgy gondolom a kizárás és a lepattanózás lesz az első napirendi pont.

Chanise Jenkins (TFSE-MTK): Mindkét csapatnak jár a gratuláció, nagyon kemény találkozón vagyunk túl. A Vasas belekényszerített minket néhány hibába, amiért dicséret illeti őket, azonban nagyon örülök, hogy a találkozó végén mi lehetünk elégedettek

Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE NKK 96-62 (33-15, 24-8, 26-18, 13-21)

Statisztika ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a zalaegerszegieknek, sokat fejlődtek az előző mérkőzésünk óta. De gratulálok az én csapatomnak is, ma sok variációval játszottunk. Akik eddig kevesebb szerepet kaptak, azok most növelhették a játékperceiket, a kulcsembereinket pedig pihentetni tudtuk.

Ambrus Péter (vezetőedző, ZTE NKK): Mindenképpen szerettünk volna “törleszteni” a hazai pályán elszenvedett súlyos vereségért, úgyhogy arra koncentráltunk, hogy ekkora különbség ne alakulhasson ki újból a két csapat között – a második félidőben ez sikerült is, tudtuk rendezni a védekezést, és támadásban koncentráltabbak voltunk, és ültek azok a dobások, amik az első félidőben kimaradtak. Nyilván a Szekszárd volt a mérkőzés esélyese, de ettől függetlenül lányaink küzdöttek, és mindent megtettek a helytállás érdekében; ez a második félidőben, jó, látványos játékot is hozott – ezért jár a gratuláció.

Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd): Örülök, hogy mindenkinek úgy sikerül elmennie az ünnepekre, hogy egy győztes meccs után vagyunk. Nyilván ezt a meccset arra szerettük volna használni, hogy minél több mindent gyakorolhassunk. Kicsit az utolsó negyedben felpuhult a védekezésünk, de úgy gondolom, ami ennek a meccsnek célja volt, azt teljesítettük; illetve tudtak azok is pihenni, akiknek a szezonbeli sok játékperc miatt erre volt szüksége. Örülök, hogy így mehetünk haza az ünnepekre, és az egész csapat nevében mindenkinek Kellemes karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Mányoky Judit (ZTE NKK): Úgy érzem, nagyon jól jöttünk a félidei szünet után az öltözőből, amire nagyon büszkék lehetünk; sajnos utána ismét jött egy 10-15 perces negatív hullám. Dolgozunk rajta, és látszik is, hiszen sokkal-sokkal jobban játszottunk, mint az otthoni mérkőzésen. Ez volt a cél, és így jó szájízzel mehetünk Karácsonyozni… gratulálok a csapatomnak, a Szekszárdnak, és mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok az egész csapat nevében!

PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent DVTK 63-81 (18-26, 14-24, 17-19, 14-12)

Statisztika ITT

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a mai győzelemhez, és sok sikert kívánok a Diósgyőrnek a januári Európa Kupa szerepléshez. Az első félidőben olyan hibákat követtünk el, amit ezen a szinten könyörtelenül megbüntetnek, de ez mutatta, merre kell fejlődnünk. A második félidőben agresszívebbek lettünk, tudtuk tartani a lépést.

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Az elején ugyan volt néhány hibánk, de jól nyitottunk, tizenöt perc után megnyugtató előnyt szereztünk. Talán túlságosan meg is nyugodtunk tőle, mert utána elkezdtünk kapkodni. Amint megbontom a szerkezetet a cserékkel, hogy lehetőséget adjak a fiataloknak, rendre szétesünk, ezen mindenképpen javítanunk kell.

Tenyér Zsófia (PINKK Pécsi 424): Jól kezdtük a mérkőzést, utána hullámvölgybe kerültünk, sok labdát eladtunk az ellenfél letámadása miatt, ezekből gyors kosarakat kaptunk. A második félidőben jobban játszottunk, agresszívabbak voltunk védekezésben, de nem tudtunk közelebb kerülni, a Miskolc megtartotta 20 pontos előnyét.

Kiss Angelika (Aluinvent DVTK): Viszonylag jó mérkőzést játszottunk, ugyanakkor a hosszú utazás meglátszott rajtunk, sok hibát is vétettünk. Sok mindent tudtunk gyakorolni, amit előre elterveztünk. Fontos mérkőzésünk következik, egy rövid pihenő után a hibák kijavításán fogunk dolgozni.

Hirdetés