Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a Magyar Kupa elődöntői után:

:

Hirdetés

Pénteken rendezték a 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa elődöntőit. A Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd vívta ki a döntőbe jutást. Nyilatkozatcsokor az elődöntőkről a kosarsport.hu segítségével.

TFSE-MTK – Sopron Basket 90-99 (30-24, 13-25, 24-23, 23-27)

Beszámoló, statisztika ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Fenomenális mérkőzés volt, még az időkéréseink is kiváló hangulatban teltek. Egy légiósunk lesérült, volt, hogy öt magyarral voltunk a pályán, de remekül éreztük magunkat, nagyon jól játszottunk. Újoncként itt vagyunk a legjobb négyben, a bajnokságban is szépen teljesítünk. A mérkőzés utáni gratulációk és kézfogások talán azt mutatják, hogy jó úton járunk, nagyon odatesszük magunkat. Úgy érzem, időről időre meg tudunk újulni, egyelőre nagyon pozitív az idényünk összképe. Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyertek!

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Először is szeretnék gratulálni a TFSE-nek, mert fantasztikusan kosárlabdáztak. A védelmünk átjáróház volt, az általuk képviselt játékstílus nem fekszik nekünk. Már a harmadik meccsen nehezítik meg a dolgunkat. Mi csak a mezt vittük ki a pályára, emiatt csalódott vagyok, egyedül a győzelemnek tudok örülni.

Chanise Jenkins (TFSE-MTK): Fantasztikus meccs volt. Mindkét csapat lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa, mit tud. Válogatottak, WNBA-játékosok, remek közönség. A Sopron egy kiváló csapat, nehéz ellenfél, tele válogatottakkal. Sajnos nem sikerült a továbbjutás, de büszke vagyok a csapatra.

Briann January (Sopron Basket): Tipikus kupameccs volt, mindent kiadott magából mindkét csapat. Elismerés illeti az ellenfelet, nagyon felszívták magukat, remekül játszottak, igazán kemény mérkőzés volt. A magyar liga erősségét mutatja, hogy hiába mi vagyunk az első helyen, senki ellen nem mehetünk biztosra.

ZTE NKK – Atomerőmű KSC Szekszárd 59-86 (20-15, 9-30, 17-20, 13-21)

Beszámoló, statisztika ITT

Horváth Zsófia (vezetőedző, ZTE NKK): Tudtuk, mire számíthatunk. A Szekszárd egy kemény csapat, nagy rotációval. Az elején jól játszottunk, erre büszke vagyok, de sajnos nem bírtuk végig erővel. Olyan játékosok is pályára léptek, akik ritkábban szoktak. A holnapi napra koncentrálunk.

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Jól dolgozott a csapat, örülök a győzelemnek. Nagyon erős csapat ellen fogunk játszani a döntőben. A mai meccsen kicsit bután kezdtünk, de a második negyedben összeszedtük magunkat, és 30-9-re megnyertük a játékrészt. A szekszárdi szurkolóknak szeretném üzenni, hogy jöjjenek le Pécsre, és a pécsiek is nézzék meg a döntőt, remek hangulat várható!

Kuttor Enikő (ZTE NKK): Nagyon kemény mérkőzés volt, nagyot küzdöttünk, gratulálok a Szekszárdnak. Mentek végig, a győzelem nem lett a miénk, de küzdöttünk.

Theodoreán Alexandra (Atomerőmű KSC Szekszárd): Büszke vagyok a klubra, hogy zsinórban a harmadik éve kupadöntőt játszunk. Az agresszivitásunk rendben volt, már a második negyedben sikerült előnyt kiépítenünk. Köszönjük a szurkolóink támogatását, hogy itt Pécsen is hazai pályát teremtenek nekünk.

Fotó: MKOSZ – Rébay Viktor

Hirdetés