Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a Magyar Kupa negyeddöntők előtt:

:

Hirdetés

Csütörtökön rendezik a Magyar Kupa negyeddöntőit. Az alábbiakban csokorba szedtük, hogy a klubok hivatalos felületein játékosok, szakemberek milyen várakozásokat fogalmaztak meg.

Részletes beharangozónk ITT olvasható.

TFSE-MTK – PEAC-Pécs

A bajnoki alapszakaszban történt:
PEAC-Pécs – TFSE-MTK 84-94 (16-27, 22-18, 18-19, 28-30)
TFSE-MTK – PEAC-Pécs 93-89 (20-11, 20-28, 22-18, 18-23, 13-9)

Süle Krisztina (TFSE-MTK): Az egész csapat nevében mondhatom, hogy izgatottan várjuk a Magyar Kupát. Büszke vagyok, hogy ott lehetünk, mert ez azt is jelenti, hogy jó munkát végzünk. Azt szeretném, hogy élvezzük a játékot és küzdjünk csapatként, ahogy a bajnokság során is. Remélem sok szurkolónk velünk tart, szuper lenne meglepetést okozni és éremért játszani.

Szabó Fanni (PEAC-Pécs): Mindenképpen az a cél, hogy megnyerjük a meccset és három mérkőzést játszunk a kupán. Szeretnénk megmutatni, hogy jobb csapat vagyunk, mint a TF. Azt, hogy kikaptunk kétszer, el kell felejtetni. Úgy kell odaállni, hogy most megverjük őket.

Aluinvent DVTK Miskolc – Sopron Basket

A bajnoki alapszakaszban történt:
Sopron Basket – Aluinvent DVTK 89-52 (24-13, 24-14, 19-13, 22-12)
Aluinvent DVTK – Sopron Basket 91-95 (30-21, 12-24, 23-14, 12-18, 8-8, 6-10)

Cziczás László (vezetőedző, Aluinvent DVTK): A sorsolás előtt úgy voltunk vele, hogy csak egy csapattal nem szeretnénk összecsapni az első napon, ami ugye nem jött össze. Nyilván tisztában vagyunk a Sopron Basket keretének erősségével, tiszteljük eredményeiket, ám reményeink szerint ki tudunk majd fogni egy olyan napot, ami után meglepetéssel érhet véget a mérkőzés.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Óriási presztízsharc alakult ki a pályán vasárnap. Bár mondhatjuk, hogy tét nélküli volt, ennek ellenére, aki látta a meccset, az tudhatja, hogy egy komoly fizikális párharc alakult ki. Ez helyes és sportemberek lévén szó, nem is állhatott hozzá másként egyik csapat sem. Totálisan más mérkőzés volt, mint a hazai. Egy ugyanilyen kemény ütközetre számítok a Magyar Kupán is. Feladták a leckét, a játékosok és a stáb is teljes erőbedobással készül az összecsapásra. Csak maximális koncentrációval nyerhetünk. Sok olyan szituációban hibáztunk, amiben nem kellett volna vagy előzetesen megbeszéltük. Itt fel fogom hívni a figyelmet, hogy még nagyobb koncentráció, odafigyelés kell és a kommunikáció hiánya ne történjen meg. Olyan apróságok lehetnek támadásban, védekezésben, amiket nyilván már megbeszéltünk és most fogunk alkalmazni, de az elmúlt mérkőzésen nem csináltunk. Éles helyzetben most jól jöhetnek ilyen trükkök.

UNI Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK

A bajnoki alapszakaszban történt:
ZTE NKK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT 80-71 (18-21, 15-20, 8-15, 27-12, 12-3)
UNI Győr – MÉLY-ÚT – ZTE NKK 71-68 (21-21, 8-14, 23-17, 19-16)*
*
A találkozót 20-0-s különbséggel a ZTE NKK javára igazolta a Versenybizottság a győri Rachel Hollivay jogosulatlan szerepeltetése miatt.

Merim Mehmedovic (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): – A Magyar Kupa komoly kihívás minden résztvevő csapat számára. Mindent elkövettünk, hogy felkészülten érkezzünk Pécsre, s reméljük, ami eddig kevésbé működött a játékunkban, az mostanra összeállt. A ZTE erős csapat, de célunk minél tovább jutni a kupában.

Horváth Zsófia (vezetőedző, ZTE NKK): Egyértelmű, hogy az elmúlt évek és az idei szezon ismeretében ezt a párharcot rangadónak kell nevezni. Attól függetlenül, hogy éppen milyen erősségű a két csapat. Hosszú évek óta ez mindig rivalizálás. Győzelemre készülünk, hiszen csak akkor játszhatunk a következő két napon. Nem gondolom, hogy lenne csapat, amelyik úgy menne oda, hogy ki akar kapni ezen az első napon. Nekünk is a győzelem a cél és biztos, hogy a Győr is nagyon készül. Mi próbálunk jól felkészülni minden szemszögből, ahogy csak lehet. A védekezés lehet a kulcs, onnan indul ki a jó játék. Eredményes játékosai vannak a Győrnek kisember poszton, a spanyol irányítójuk vagy Raksányi Krisztina, ők viszik a hátukon a csapatot. Emellett lendületes tehetségek is szerepelnek kisember poszton, akik gyors játékra képesek. Összeszokottabbak, jobban mozognak együtt az edzőváltás és az új játékosok érdekezése óta. Érkezett egy  erős, fizikális belső ötös center. Fontos lesz a védése, kizárása és annak a feladatnak a megoldása, hogy ne uralja a belső területet. Érdekezett egy 3-as, 4-es játékos, aki ruganyos, gyors szintén. Játszik kint, bent. Minél többet tudunk elvenni, annál nagyobb előnyünk lesz.

NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd

A bajnoki alapszakaszban történt:
NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 71-66 (20-10, 11-18, 20-17, 20-21)
Atomerőmű KSC Szekszárd – NKE-FCSM Csata 101-53 (25-12, 19-15, 31-9, 26-17)

Horváth Bernadett (NKE-FCSM Csata): Fejben a Diósgyőr meccs után picit elfáradtunk. Ez nem olyan dolog, amin nem lehetne javítani. Most volt két úgymond nagy pofon és remélhetőleg ez a csapatnak jól jött. Mindenki kicsit észhez tér, hogy ezen nagyon sok múlik a Magyar Kupa és a rájátszás előtt. Mindenki végig gondolta a dolgokat és úgy megyünk neki a Szekszárdnak, hogy másik oldalunkat tudjuk nyújtani.

Bálink Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd): Friss élményeink vannak a Csatáról. Semmiképp sem szabad a két héttel ezelőtti bajnoki találkozóból kiindulni. Nyilván a pozitív dolgokat le kell szűrni, de tényleg óvatosnak kell lennünk. Tehetséges, jó csapatról van szó. Minden csapattal, a Sopronnal és a Miskolccal is, partiban tudtak lenni. Nem titok, hogy a Csatának a tripladobások az erénye, a legjobb csapattulajdonságuk. Az irányítóktól a centereken át mindenki jó ebben a dobásformában. A hazai meccsen ezt jól tudtuk semlegesíteni és jól kikapcsoltuk őket. Üres dobáshoz is alig jutottak triplavonalon kívülről. Tartanunk kell ezt a szintet. A másik érdekesség, hogy a Magyar Kupában a játékosok szerepeltetésére más szabályok vonatkoznak, mint az alapszakaszban. Ezáltal is bővebb lehet védekezésben és támadásban az a repertoár, amit be le tudunk vinni a mérkőzésbe. Pozitívan állok a mérkőzéshez és mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

Hirdetés