Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a Magyar Kupa negyeddöntők után:

:

Hirdetés

Csütörtökön rendezték a 2020-as Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntőit. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek a találkozók után. Összeállítás a kosarsport.hu alapján.

TFSE-MTK – PEAC-Pécs 82-78 (22-25, 23-22, 22-10, 15-21)

Beszámoló, statisztika ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Újoncként jutottunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, rengeteget dolgoznak az idényben a lányok, erre a meccsre nagyon felszabadultan készültünk. Nagyon várjuk a pénteki elődöntőt!

Meszlényi Róbert (vezetőedző, PEAC-Pécs): Megérdemelten nyert a TFSE, jobban játszott. Sok támadólepattanót engedélyeztünk neki, puha volt a védekezésünk, és nem tudtunk mit kezdeni Alisia Jenkins fizikumával.

Doktor Anna (TFSE-MTK): Nagyon örülök, hogy rögtön az első évünkben bejutottunk a kupa legjobb négy csapata közé. Kemény ellenfél volt a PEAC, de becsülettel felkészültünk belőlük, és végre is tudtuk hajtani a megbeszélteket.

Taisiia Udodenko (PEAC-Pécs): Túl sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek, a palánk alatt túl puhák voltunk. Nem működött a védekezésünk, pedig nagyon szerettünk volna hazai közönség előtt továbbjutni.

Aluinvent DVTK – Sopron Basket 55-62 (20-19, 11-18, 12-14, 12-11)

Beszámoló, statisztika ITT

Cziczás László (vezetőedző, Aluinvent DVTK): A második negyedben sokáig gólképtelenek voltunk, ez döntött, ha ez nincs, szorosabb meccset is játszhattunk volna. Pedig a lányok elhitték, hogy semleges pályán is tudunk a Sopron ellen jó meccset játszani. Látszik, hogy folyamatosan közelítünk hozzá, egy-két év, és utol is érjük.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Ezen a mérkőzésen nem a látványos támadójáték dominált, mindkét csapat igyekezett elkerülni a könnyű kosarakat. Próbáltuk kevés ponton tartani a Diósgyőrt, ellene mindig nagy kihívás játszani.

Medgyessy Dóra (Aluinvent DVTK): Először is gratulálok a Sopronnak, megérdemelték a győzelmet. Ismét nagyon kevésen múlt, hogy nem sikerült győznünk, de megmutattuk, hogy jó meccset tudunk játszani velük.

Aleksandra Crvendakic (Sopron Basket): Gratulálok a miskolciaknak, igazán kemény ellenfél. Tudtuk, hogy ellenük nem tudjuk kontrollálni az egész mérkőzést, lesznek olyan periódusok, amikor ők irányítanak, és így is lett. Ennek ellenére nagyon örülök a győzelemnek, megyünk tovább.

ZTE NKK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT 76-77 (16-20, 27-19, 19-17, 14-21)

Beszámoló, statisztika ITT

Merim Mehmedovic (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): Nehéz egy ilyen meccs után bármit mondani. Gratulálok a ZTE-nek, jól játszottak. Néhány periódusban mi is jók voltunk, de mint ahogy az egész évben, most is hullámzó volt a teljesítményünk.

Horváth Zsófia (vezetőedző, ZTE NKK): Hálás vagyok a sorsnak, hogy viszonylag kezdő edzőként ilyen siker részese lehetek. Gratulálok a Győrnek, remek párharc volt, méltó a Győr-ZTE derbikhez. Egyik kezdőjátékosunk lesérült, érte is küzdöttek a lányok. Nagyon szeretek Pécsre járni, játékosként is szerettem, most már edzőként is szeretek, rendkívül boldog vagyok.

Asia Taylor (UNI-Győr – MÉLY-ÚT): Kemény meccs volt, mindkét fél jól küzdött. A negyedik negyedben egy kosár döntött.

Kirby Burkholder (ZTE NKK): Nagy csata volt, gratulálunk ellenfelünknek. A végén néhány apróbb mozzanat döntött, a második félidő nagy részében nekünk kellet kapaszkodnunk, de a végén sikerült győznünk.

NKE-FCSM Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 65-85 (20-19, 25-25, 4-25, 16-16)

Beszámoló, statisztika ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, NKE-FCSM Csata): A Szekszárd ezúttal is kiválóan kosarazott. Volt egy hullámvölgyünk, amit eddig nem tapasztaltunk az idényben, de várható volt. Jól küzdöttünk, az első félidőben remekül játszottunk, de várható volt, hogy a szűkebb rotációnk miatt a Szekszárd átrohan rajtunk.

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Az első félidőben puhán védekeztünk, míg a Csata remekül dobta a triplákat. A második félidőben ezt kontrolláltuk és elkezdtünk futni, ugrani. A kosárlabda sprint nélkül ugyanis nem sokat ér. A negyvenhét lepattanó és a húsz gólpassz önmagáért beszél, sikerült Megan Gustafsont kikapcsolni a játékból.

Forrás: Atomerőmű KSC Szekszárd hivatalos honlap

Hirdetés