Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a Sopron – Fenerbahce mérkőzés után:

:

Fotó: FIBA:Basketball

Hirdetés

Az Euroliga-negyeddöntő párharc második mérkőzésén a Fenerbahce ismét 82-62-re múlta felül a Sopron Basket csapatát. A soproni klub honlapjának segítségével nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Sopron Basket – Fenerbahce Alagoz Holding 62-82 (19-32, 19-17, 10-16, 14-17)

Beszámoló ITT.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Kemény Euroliga szezonon vagyunk túl, tudjuk miként végeztünk a negyedik helyen és kaptuk ellenfelül a Fenerbahce együttesét, akiknek gratulálunk a fölényhez, amit kialakítottak, és a megérdemelt továbbjutáshoz! Büszke vagyok a csapatunkra, volt tartásunk! Az első meccsen később nyílt ki az olló, ma keményen, agresszívan, a dobásokat értékesítve kezdtek. A két csapat között minőségbeli és játéktudásbeli különbség van, ezt el kell ismerni. Csapatként mindent megpróbáltunk, ez a legfontosabb! A szezonnak vannak tanulságai, és bízom benne, hogy az eddig kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkezők is sokat profitálnak belőle, melyet a magyar bajnokságban a javunkra tudunk fordítani. Borzasztó sok szurkoló volt ma, és jó volt érezni, hogy látták és elismerték a küzdelmet. Sokat jelent az erejük, köszönjük, hogy egy csapatot alkothatunk velük! Várjuk őket továbbra is a csarnokba!”

Brooks Jelena (Sopron Basket): “Nehéz most mit mondani. Ezzel véget ért az idei Euroliga szezonunk, de ha visszatekintünk, szerintem összességében jó teljesítményt nyújtottunk. A szezon eleje nagyon jól ment, később, mikor jöttek a magyar bajnokságban a nehezebb meccsek, kissé elfáradtunk, nem tudtuk a szintet tartani, ezért a negyedik helyre csúsztunk vissza a csoportban és így a Fenerbahcét kaptuk. A negyeddöntő párharc során jól játszottunk, büszke vagyok arra, amit az idei szezonban nyújtottunk.”

Fotó: FIBA.Basketball

Marina Maljkovic (vezetőedző, Fenerbahce Alagoz Holding): “Gratulálok a címvédő, és több honfitársamat is a soraiban tudó Sopronnak a szezonhoz, a tavalyi győzelmükhöz is, és a legjobbakat kívánom nekik a magyar bajnokságra. Az első meccsen háromnegyeden át nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, benne volt sokakban a tavalyi Euroliga döntő emléke is. A negyedik negyedben és a mai napon viszont megmutattuk a különbséget, majdnem 40 percen át azt játszottuk, amit tudunk! Gratulálok a Final4-ba jutáshoz a csapatnak! Tudjuk miért dolgozunk, miért megyünk oda!”

Breanna Stewart (Fenerbahce Alagoz Holding): “Számítottunk rá, hogy nehéz dolgunk lesz Sopronban. Sok szurkoló is támogatta őket, de azt gondolom ma nem akadozott a játékunk, mint az előző találkozó első három negyede során. 40 percen át csapatként kosárlabdáztunk, mindkét oldalon jól dolgozva.”

A Fenerbahce Alagoz Holding 2-0-ra nyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot, bejutva ezzel a legjobb négy közé. A Sopron így tehát búcsúzik az Euroligától az idei évadra.

Hirdetés