Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán öt meccset rendeztek a hazai élvonalban. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a mérkőzések utáni nyilatkozatokat.

SOPRON BASKET – PINKK-PÉCSI 105-52 (33-12, 26-18, 20-9, 26-13)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Egész mérkőzésen jó volt a hozzáállása a csapatnak, megtiszteltük ellenfelünket egy kemény, szervezett játékkal. Ez volt a célunk, nem szeretnénk szelektálni mérkőzések között, mindet komolyan vesszük! Gratulálok a játékosainknak a hozzáállás miatt, és sok sikert kívánok a PINKK-nek a céljaik eléréséhez.

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a Sopronnak! Komoly erőt mutattak! Fiatalok vagyunk, tanulnunk kell, és ezek a mérkőzések nagyon hasznosak nekünk, ezekből sokat lehet tanulni. Jönnek a mi meccseink, készülünk rájuk!

Varga Sára (Sopron Basket): A mérkőzés első percétől egy nagyon jó ritmust tudtunk felvenni, és tartani is tudtuk. Gratulálok ellenfelünknek, készülünk tovább, menetelünk előre!

Vári Zita (PINKK Pécsi 424): Mindenekelőtt gratulálok ellenfelünknek! Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen támadásban és védekezésben is kijöttek a hibáink, melyekre az elkövetkezőkben próbálunk figyelni, és készülünk a szombati találkozóra.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – TFSE-MTK 81-75 (15-23, 25-15, 22-16, 19-21)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Djokics Zseljkó (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Örülök, hogy a játékunk pontatlansága ellenére is sikerüt nyerni. Nagyon jó ritmuban játszott az ellenfelünk, 11 hárompontossal köszöntek be nálunk, ami kicsit az én hibám, hiszen a védekezést nem így terveztük. A pozitívum az volt, hogy Gereben Livi és Erica McCall is jól lépett be a mérkőzésbe, valamint Studer Ági teljesítménye megalapozta a győzelmünket.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Szeretnék gratulálni a Szekszárd szurkolóinak, mert ma este fantasztikusak voltak – persze ehhez kellett két fenomenálisan játszó csapat. Örülök, hogy egy bajnokságra esélyes csapat otthonában ilyen jól tudott játszani a csapatom, ezért minden elismerést megérdemelnek.Úgy gondolom, hogy McCall a legjobbkor érkezett vissza a hazaiakhoz… Mindent megpróbáltunk, a végletekig küzdve, soha nem adtuk fel; ez az erőnket jelzi, mindig mondom, hogy kis csapat vagyunk hatalmas szívvel, akik minden meccsen győzni akarnak, még akkor is, ha ez irreálisnak tűnik. Én elnézést kérek a játékvezetőktől a kiállításért, sajnos ma ez így alakult..

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Az elején a sok bekapott kívüli kosár miatt az ellenfelünk nagyon magabiztosan játszott, ezért örülök, hogy még a félidő vége előtt sikerült visszavennünk a vezetést, hiszen így már volt mire építeni a második félidős játékunkat. Voltak jó momentumaink, de a teljesítményünk sajnos még mindig hullámzó, úgy hogy ezen javítanunk kell még.

Alisia Jenkins (TFSE-MTK): Nehéz vereség ez így, hogy az elején ilyen jól ment a játék. Mindkét csapat remekül küzdött, ezért elismerést érdemel, de a legközelebb amikor a Szekszárddal játszunk, megígérem, hogy megpróbáljuk legyőzni őket.

LUDOVIKA-FCSM CSATA – ZTE NKK 99-47 (27-8, 22-19, 21-8, 29-12)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Fontos feladataink voltak a mérkőzés előtt, ezért nagyon komolyan készültünk a ZTE-ből. Az eddigi ellenfelektől 70 pont körül kaptunk, most próbáltuk ezt a számot csökkenteni, és hellyel-közzel működött is a védekezésünk. Amiatt viszont nem voltam boldog, hogy a ZTE sok üres ziccert dobhatott. A dobószázalékunk egyelőre jelentősen visszaesett tavalyhoz képest, ezen javítanunk kell, ugyanakkor a lepattanózásban jelentősen előreléptünk. Szombaton a Cegléd ellen komoly erőpróba vár ránk, emiatt mindenki sok lehetőséget kapott, és csapatkapitányunkat is játékba tudtuk lendíteni.

Ambrus Péter (vezetőedző, ZTE NKK): Nagyon kevés pontot dobtunk – az első és a harmadik negyedben szerzett pontjaink száma borzalmasan kevés. Nem tudtunk tiszta dobóhelyzeteket kialakítani, nem sikerültek az elszakadások, rosszul adtuk a zárásokat. Viszont előjöttek olyan hibák, például kihagyott ziccerek, amik korábban nem voltak. Védekezésben próbáltunk javulni az elmúlt meccsekhez képest, például zónával, ez valamelyest sikerült is. Változatlanul az első negyed a probléma, ott túl nagy előnyt adunk az ellenfélnek. Készülünk a PINKK elleni mérkőzésre, ott próbálunk szorosabb eredményt elérni.

Böröndy Vivien (Ludovika-FCSM Csata): Igyekeztünk forgatni a játékosokat, mindenki kapott bőven lehetőséget. A dobószázalékunk hagy némi kívánni valót maga után, ezen dolgozni kell még. Mindenki, aki a pályára került, 100%-ot nyújtott, harcolt és együtt élt a játékkal. Szombaton fontos mérkőzés következik.

Szabó Petra (ZTE NKK): Rosszul kezdtük a mérkőzést és bizonyos helyzeteket, besegítéseket rosszul reagáltunk le védekezésben. Ezeket edzéseken már meg tudjuk csinálni, most azonban a mérkőzés közben nem. Ma a támadójátékunk sem működött. Ezeket meg kell beszélnünk a csapattal.

ELTE-BEAC ÚJBUDA – VASAS AKADÉMIA 56-70 (12-23, 18-20, 15-10, 11-17)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Az első negyedet nagyon elrontottuk, nagy előnyt adtunk a Vasasnak, és onnantól csak futottunk az eredmény után. A csapatban még nem működik az a bizonyos kémia, vegyésznek kellene lenni, hogy össze tudjunk állni gyorsan. Ugyanakkor az alapanyag jó, a szezon pedig hosszú, ezen a mérkőzésen is mutattunk olyan erényeket, amikből lehet építkezni.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Nagyon büszke vagyok a lányaimra, mert végig nagyon koncentráltak voltak egész mérkőzésen. Kemény mérkőzést játszottunk a Cegléd ellen vasárnap és tudtuk, hogy a BEAC ellen is küzdelmes meccs vár ránk. Nagyon kemény ez a menetrend, mi pedig nagyon fiatal csapat vagyunk, az egyik legfiatalabb a mezőnyben, ezért külön is gratulálok a játékosaimnak.

Janae Smith (ELTE-BEAC Újbuda): A mérkőzés elején egy komolyabb gödörbe kerültünk, és onnan nem tudtunk visszakapaszkodni. Ugyanakkor az gondolom, az idő nekünk dolgozik, ha a csapat kémiája összeáll, sok mindenre lehetünk még képesek együtt.

Brianna Fraser (Vasas Akadémia): Az első percektől kezdve igyekeztünk odatenni magunkat, és bár fáradtak voltunk, úgy érzem, sikerült teljes egészében kontroll alatt tartani a mérkőzést

VBW CEKK CEGLÉD – PEAC-PÉCS 58-53 (21-14, 18-16, 8-14, 11-9)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Kostas Keramidas (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Nagyon örülök a győzelemnek. Keményen dolgoztunk, készültünk. A mai győzelmünk kulcsa a védekezés volt, fegyelmezetten és jól védekeztünk, és a lányok figyeltek a lepattanókra is.

Csirke Ferenc (vezetőedző, PEAC-Pécs): Nagyon bosszús vagyok. A kulcsmomentum az volt, ahogy elkezdtük a mérkőzést 12-0-val. Idegenben nem szabad így kezdeni, mert rengeteg energiát kellett mozgósítani, hogy felzárkózzunk. Védekezésünk főleg a második félidőben extra volt, de sajnos ilyen dobószázalékkal nem tudunk mérkőzést nyerni.

Dominique McBryde (VBW CEKK Cegléd): Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért és nagyon büszke vagyok a csapattársaimra, mert mindenki kivette belőle a részét. Nagyon örülünk, hogy ismét győztünk, és remélem, ha így dolgozunk tovább, jönnek majd a győzelmek is.

Szücs Réka (PEAC-Pécs): Úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy egy nyerhető mérkőzés, de főleg támadásban, sajnos nem sikerült mindent úgy csinálni, ahogy gyakoroltuk. Sajnáljuk, hogy ez az idegenbeli mérkőzés így alakult, de hétvégén már egy újabb fontos meccs vár ránk, ezt a mait elfelejtjük és arra kell készülnünk.

Hirdetés