Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton három találkozót rendeztek a hazai élvonalban. Nyilatkozatok a hunbasket.hu segítségével.

Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda 63-58 (20-14, 15-18, 11-14, 17-12)

Statisztika ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Sok hullámvölgy volt ezen a mérkőzésen. Úgy gondolom kifejezetten jól kezdtünk, kezünkben volt az irányítás. Az eredményjelzőn azonban nem látszott meg a sok befektetett energia, hiszen a félidő előtt hagytuk felzárkózni ellenfelünket. A harmadik negyed várakozásainknak megfelelően nagyon harcias és kemény volt. Itt látszódott rajtunk leginkább a pandémia miatti hosszabb kihagyás, elfogyott az erőnk, melynek köszönhetően nem tudtunk úgy összpontosítani, mint előtte és sok hibát vétettünk. A legfontosabb azonban, hogy végig küzdöttünk, kulcsszituációkban sikerült jó döntéseket hozni, ami meghozta a megérdemelt győzelmet. A végén volt egy kis szerencsénk, azonban csak az lehet szerencsés, aki komolyan megküzd érte. Talán nem ez volt a leglátványosabb mérkőzésünk, de megérdemelten győztünk, ez a lényeg.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Kicsit úgy érzem, hogy a Vasas a hazai pálya minden előnyét élvezte. Nem volt nyilván szerencsés, hogy szerdán hosszabbításos meccset játszottunk egy nagyon késői időpontban. Ettől függetlenül ezt a meccset be kellett volna húzni és be is tudtuk volna húzni, hogyha azokban a pillanatokban, amikor nagyon fontos az, hogy a fej a nyakon legyen, akkor a fej a nyakon van. Sajnos nem volt a nyakon, hanem valahova elgurult a pálya valamelyik sarkába, és nem találtuk meg.

Bach Boglárka (vezetőedző, Vasas Akadémia): Egyáltalán nem figyeltünk oda a lepattanószerzésre, illetve azokra a dolgokra, amiket védekezésben be akartunk tartani. Ennek ellenére büszkék lehetünk magunkra, hiszen negyven percen keresztül küzdöttünk, és megérdemelten nyertünk.

Mérész Beatrix (ELTE-BEAC Újbuda): Nem védekeztünk jól a mérkőzés elején, sok könnyű ziccert kaptunk. A gyorsindításainkat az egyszerűbb megoldások helyett túljátszottunk, és nagyon sok butaságot csináltunk, főleg a végén.

TFSE-MTK – Atomerőmű KSC Szekszárd 54-75 (11-23, 17-21, 16-18, 10-13)

Statisztika ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Tudtuk, hogy a Szekszárd brutális formában érkezik hozzánk, zónajátékkal igyekeztünk megzavarni őket, emiatt többször is olyan felállásban játszottunk, amilyenben idén még soha. Hullámvölgyből érkeztünk, melynek szeretnénk pontot tenni a végére, ehhez szükségünk lesz sérült játékosaink felépülésére. Egy hetünk lesz felkészülni a PEAC ellen, akiknek vissza akarunk vágni a múlt hétvégi vereségért.

Djokic Zeljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok csapatomnak a ma esti teljesítményért, nagy eredmény 60 pont alatt tartani a TFSE-MTK-t. Igyekeztünk kulcsjátékosaikat kivonni a játékból, ez sikerült is. A második félidőre is át tudtuk menteni kiváló formánkat, egyedül azt sajnálom, hogy alacsony dobószázalékkal zártunk. Összességében teljesen elégedett vagyok a látottakkal, gratulálok a hazaiaknak!

Bernáth Réka (TFSE-MTK): Ellenfelünk egy nagyon jól védekező csapat, így nehéz volt labdához jutni, pontokat szerezni. Védekezésben mi is javultunk, erre pedig tudunk építeni a jövőben, ugyanakkor gólpasszok terén szeretnénk fejlődni. Szeretnék gratulálni a Szekszárdnak!

Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nehéz mérkőzés volt a mai, ahol mindkét csapat egyaránt szép munkát végzett. Lepattanók és faultok terén határozottak tudtunk maradni, vélemény szerint ez volt a kulcs.

Aluinvent DVTK – Uni Győr MÉLY-ÚT 57-77 (18-20, 19-14, 10-23, 10-20)

Statisztika ITT

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Nehéz értékelni a mai találkozót. Egy félidőig szépen játszottunk, sőt, és ez igaz a második félidő elejére is. Amikor azonban az ellenfél átvette a vezetést, érthetetlen módon szétestünk. A negyedik negyedre pedig teljesen feladtuk a mérkőzést, már nem is hittünk abban, hogy ezen a meccsen van keresnivalónk és vissza tudunk jönni. Az időkéréseket is korábban kikértem, hogy próbáljuk rendezni a sorainkat, de nem sikerült. Ennek az okait meg kell keresni. Az biztos, hogy több harcra kész játékosa van a Győrnek, a jó tengelyükhöz mások is felzárkóztak. Nálunk Keyona hozza a sok pontot, de neki és Megyónak nem akadtak ma társai.

Iványi Dalma (vezetőedző, Uni Győr MÉLY-ÚT): Nagyon örülök a győzelemnek és büszke vagyok a csapatomra, mert szépen játszottunk ma. Az eredmény talán nem ezt mutatja, de kemény mérkőzés volt, mindkét csapat felkészült a másikból, és a múlt heti meccshez képest próbált újdonságot csempészni a játékba. A győzelmünk kulcsát abban látom, hogy a langyosabb első félidő után a másodikban ritmust tudtunk váltani. Bebizonyítottuk, hogy agresszív védekezéssel, valamint türelmes, okos, de gyors támadásokkal szépen tudunk játszani. A lányok szívüket-lelküket kitették a pályára, ez is azt mutatja, hogy jó úton haladunk.

Keyona Hayes (Aluinvent DVTK): A kosárlabda ilyen, vannak rossz napok, hullámhegyek és hullámvölgyek, akár egy meccsen belül is. Ma rosszul jöttünk ki ebből, de mindenből – vereségékből is – lehet erőt meríteni.

Török Ágnes (Uni Győr MÉLY-ÚT): Nagyon örülök a győzelemnek! Az eredmény nem tükrözi milyen nehéz volt ma itt nyerni, ezért gratulálok a Diósgyőrnek is. Volt egy hetünk felkészülni a Diósgyőrből is, önmagunk játékát is rendbe tettül, így tudunk önbizalmat szerezni a karácsonyig ránk váró három meccs előtt.

Fotó: MTK.hu

Hirdetés