Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a szombati bajnoki mérkőzéseket követően:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek az összecsapásokat követően.

Atomerőmű KSC Szekszárd – TFSE-MTK 81-79 (21-12, 15-23, 25-20, 20-24)

Beszámoló, statisztika ITT

Zeljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Ma kicsit szerencsések voltunk. Persze ez nekem, mint egy olyan edzőnek, aki mindig a maximumra törekszik, ez nem túl örvendetes. Nagyon rövid a kispadunk, sajnos ez ma nagyon előjött. Ma ameddig jó ritmusban voltunk, addig sima volt a győzelem, de végső soron örülök, hogy győztünk.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Egy kicsit beragadtunk az elején, de aztán átjött az üzenetem a csapat felé, és sikerült szoros meccset játszani egy hazai pályán játszó, erős csapat ellen is. A egyik célunk idén, hogy olyan játékosokkal, akikről Magyarországon már lemondtak, mint Bernáth Réka vagy Kovács Vanessza, ilyen jó meccseket játszunk. Az ilyen játékra tudunk építeni.

Erica McCall (Atomerőmű KSC Szekszárd): Tudtuk, hogy az ellenfelünk az a fajta csapat, aki nem hagy semmit a pályán, és ma sajnos párszor megesett, hogy odaajándékoztuk a labdát, amitől vérszemet kaptak. A végén azért miénk lett a győzelem, és ennek tudni kell örülni.

Bernáth Réka (TFSE-MTK): Próbáltuk feltolni a védekezésünket a hárompontos fölé, és az így szerzett lehetőségekből eredményesnek lenni. Nagyon sokat dobunk edzéseken, és ez ma meg is látszott, hiszen ültek a hármasaink.

Fotó: kosarsport.hu / Atomerőmű KSC Szekszárd / Jantner Zsolt

PEAC-Pécs – NKE-FCSM Csata 75-80 (21-22, 19-23, 20-22, 15-13)

Beszámoló, statisztika ITT

Meszlényi Róbert (vezetőedző, PEAC-Pécs): Nem jó kikapni, de nagyon sok pozitívumot láttam. A csapat rengeteget utazik és rengeteget játszik. Tompák voltunk az egész meccs alatt, de ha valaki végigutazta volna, amit mi, valószínűleg az is hasonló állapotban lenne.

Tursics Krisztián (vezetőedző, NKE-FCSM Csata): Mindig óriási fegyvertény, amikor sikerül megvernünk egy Európa Kupában szereplő csapatot, főleg idegenben. Ráadásul végig kontrolláltuk a mérkőzést, 34 percen keresztül vezettünk.

Bintou Marizy (PEAC-Pécs): Jobb volt ma az ellenfél nálunk. Kitűnő hárompontosdobóik vannak, az ilyen csapat ellen közel kell menni, és arra kényszeríteni a játékosait, hogy leüssék a labdát. Ehhez képest nagyon rosszul védekeztünk.

Lelik Réka (NKE-FCSM Csata): Nem védekeztünk úgy, ahogy kellett volna – a 75 pontot egy kicsit soknak érzem. Ezzel nem biztos, hogy mindig meccset fogunk nyerni.

UNI Győr – MÉLY-ÚT – ELTE-BEAC Újbuda 101-58 (33-9, 24-15, 30-17, 14-17)

Beszámoló, statisztika ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, UNI Győr – MÉLY-ÚT): Nemcsak az eredménnyel, hanem a hozzáállással is elégedett lehetek. A hétközi súlyos vereség után megint fel tudtunk állni, végig irányítottuk a játékot. Jövő héten még lesz egy kupameccsünk Portugáliában, utána hosszabb szünet következik, ezt az időt kell kihasználni, hogy javuljunk abban, amiben kell.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Nehéz értékelni egy ilyen meccs után. Gyakorlatilag mindennel próbálkoztunk, de semmi nem jött össze. Ravasz csapat vagyunk, igyekszünk elaltatni az ellenfeleket, hogy a végén aztán mi nevessünk. Ez most nem sikerült…

Dúl Panka (UNI Győr – MÉLY-ÚT): Az elején úgy kezdtünk, ahogy megbeszéltük védekezésben, támadásban. Ezzel megalapoztuk a mérkőzést, utána végig kézben tartottul az eredményt és a játékoz.

Laklóth Anna (ELTE-BEAC Újbuda): Természetesen nem ilyen kezdésre számítottunk, de a győri csapat minden hibánkat kihasználta, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyert, amihez gratulálok is nekik.

Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 84-63 (18-21, 18-10, 22-15, 26-17)

Beszámoló, statisztika ITT

Földi Attila (vezetőedző, Vasas Akadémia): A kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek. Ez egyértelműen látszott a mai mérkőzésen, görcsösen és sok hibával játszottunk. Viszont az, ami a célunk volt, hogy a védekezésünket végig magas fokon tartsuk, az azt gondolom sikerült. Ebből rengeteg energia szabadult fel, akaraterőnknek köszönhetően pedig sikerült magabiztos győzelmet aratnunk.

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Az elmúlt mérkőzésünkön két jó negyedet sikerült játszanunk, ma pedig azt mondhatjuk, a meccs első három negyedét szépen végigjátszottuk. Sajnos a negyedik negyedben elfáradtunk és elveszítettük a koncentrációt. Meg kell tartanunk az összhangot csapaton belül, hiszen edzésen mindenki maximálisan oda teszi magát. Sok munka áll még előttünk, de azt gondolom, jó úton haladunk.

Taylor Murray (Vasas Akadémia): Nagyon keményen dolgoztunk védekezésben a mai mérkőzésen, tudatosan helyeztünk nagy nyomást a labdásra, ami meghozta a gyümölcsét. Örülök, hogy győzelemmel vághatunk neki a rövid pihenőnek.

Shenita Landry (PINKK Pécsi 424): Sok érzelem volt látható a pályán, hiszen nagyot küzdött mindkét csapat. Új edzőnk van, aki rengeteg új dolgot hozott be a játékunkba. Nyilván ez a két hét kevés volt arra, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek, de azt gondolom nem lehet minket leírni.

Hirdetés