Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatok a vasárnapi bajnoki meccseket követően:

:

Hirdetés

Vasárnap két találkozóra került sor a hazai élvonalban. A Sopron Basket magabiztosan nyert a ZTE NKK otthonában, míg a VBW CEKK Cegléd óriási csatában két ponttal legyőzte az Aluinvent DVTK együttesét. Tekintsünk vissza a játéknapra a kosarsport.hu segítségével a főszereplők nyilatkozatain keresztül.

Forrás: kosarsport.hu

ZTE NKK – Sopron Basket 64-87 (20-25, 12-11, 16-27, 16-24)

Beszámoló, statisztika ITT

Molnár József (vezetőedző, ZTE NKK): Az első félidőben végrehajtottuk a mérkőzés előtt megbeszélteket, majdnem maximálisan védekezésben és támadásban is és elhittük, hogy lehet esélyünk. A második félidő ötödik percétől kezdve ez a hit valamiért elpárolgott a játékosaimból és nem tartottuk be a megbeszélteket és innentől nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. Elkezdtünk nem elég agresszíven védekezni és a támadásaink akadozni kezdtek. Elveszett a hit és a tűz és így a végére lett egy nagyarányú vereség.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Jó érzés volt bejönni a csarnokba! Itt nőttem fel, sok emlék köt ide, jó volt itthon lenni és azt látni, hogy a ZTE-nek és nekünk is sokan szurkolnak. Szeretném is megköszönni a sok soproni szurkolónak, hogy eljöttek a mérkőzésre! Nagyon kellett a segítségük. Gratulálok a játékosaimnak, nagyon szépen és fegyelmezetten teljesítették azt, amit elterveztünk! Külön öröm volt látni, hogy fiatal játékosaink nagyon szépen szálltak be a mérkőzésbe. További sok sikert kívánok a ZTE-nek!

Nagy Dóra (ZTE NKK): Számítottunk arra, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Szerettük volna még nehezebbé tenni ezt a találkozót, vagy esetleg megnyerni. Félidőig partiban is voltunk, de a második félidőben talán fejben fáradtunk el és nagyon sok hármast kaptunk tőlük, ami a túlsegítésekből is adódtak. Azt gondolom, ha így fogunk védekezni, így fogunk harcolni, akkor győzni fogunk legközelebb.

Dubei Debóra (Sopron Basket): Mindkét csapat küzdött, hajtott 40 percen át. Az első félidőben voltak hibák a védekezésünkben, ezért is volt kiegyenlített az eredmény. A harmadik negyedet olyan szinten fölényesen nyertük meg, hogy ott dőlt el a mérkőzés. Büszke vagyok a csapat minden tagjára!

VBW CEKK Cegléd – Aluinvent DVTK 84-82 (18-26, 25-12, 19-23, 22-21)

Beszámoló, statisztika ITT

Gabriel Carrasco : Mindenekelőtt köszönöm játékosaimnak a kemény munkát. Félre tudták tenni a hétközi mérkőzés negatívumait, illetve volt, akinek családi halálesetet is fel kellett dolgoznia, és mindezek ellenére koncentráltan, keményen dolgoztak és így sikerült nyerni.

Cziczás László : Gratulálok a hazai csapatnak. Tudtuk, hogy hazai pályán nagyon erősek, és ki tudták használni azt, hogy néha mi nagyon bután játszottunk, és volt extrán teljesítő játékosuk, aki ma eldöntötte a mérkőzést.

Gorjanácz Ágnes : Nagyon kemény mérkőzés volt. Azt gondolom, hogy nem mi voltunk az esélyesek, de keményen és jól védekeztünk és ezáltal a támadás is jött magától. Örülünk a győzelemnek.

Kiss Angelika : Nehéz ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Nagyon nem voltunk összeszedve fejben és ez meglátszott a pályán is. A védekezésünk szerintem katasztrófa volt. Nagyon gyorsan össze kell szednünk magunkat, mert komoly meccsek várnak ránk a folytatásban.

Forrás: kosarsport.hu

Hirdetés