Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a vasárnapi bajnoki mérkőzések után



:

:

Fotó: DVTK

Hirdetés

Vasárnap három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

DVTK-Hun-Therm – SERCO UNI Győr 94 -87 (31-26, 18-18, 20-22, 25-21)

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK-Hun-Therm): Kemény sorozat közepén járunk, örülök neki, hogy támadásban tudtunk eredményesek lenni, a védekezésünk ma akadozott. A Győr jól használta ki, hogy az első félidőben volt egy olyan mezőnyjátékosuk a pályán, aki erősebb és rutinosabb nálunk, ebből szereztek külső kosarakat, amin változtatnunk kell. Mindkét csapattól jött extra dobóteljesítmény, úgy gondolom, ma csapatként szépen funkcionáltunk, nálunk mindenkinek voltak jó momentumai. A fáradtság is látszott rajtunk, gyakrabban kellett cserélni és más ütemben kellett megcsinálni a rotációkat, mint szoktuk, ez nem volt ideális. Örülök, hogy ez elég volt a győzelemhez, mert a Győr nagyon jó csapat és idegenben is nagyon veszélyesek, amit ma is megmutattak. Most kapnak a lányok egy nap szünetet, majd folytatjuk a felkészülést, hiszen a következő tíz nap nagyon erős lesz, a már elhalasztottnak hitt PEAC elleni meccsünk visszakerült szombatra, a Mersin és a Girona elleni hazai Euroliga-mérkőzés közé, a válogatott szünet előtt pedig még a Vasashoz is utazunk majd. Bízom benne, hogy sérülésmentesen és sikeresen tudjuk zárni ezt az időszakot is.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): Jó ennyi ismerős arcot látni a sajtótájékoztatón, gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól felkészültek. Én meg tudom dicsérni a csapatomat, nagyon jól küzdöttek. Nyilván a kapott pont az sok, de egy ilyen atmoszférában így küzdeni ez mindenképp helytálló, látszik, hogy nem vagyunk nagyon messze az Euroligában nagyon jól teljesítő hazai csapattól. Szerintem nagyon jót tett a kosárlabdának, hogy ezt a mérkőzést ma közvetítette a televízió, mert igazán szórakoztató összecsapás volt. Most hét ponttal kaptunk ki, Győrben kilenc ponttal győztünk, ez még jól jöhet számunkra a végelszámolásnál. A Diósgyőrnek szeretnék ismét gratulálni, annak pedig nagyon örülök, hogy Kányási Veronika, aki nálam lett NB I-es játékos, már Diósgyőrben és lassan a magyar válogatottban is meghatározó játékos lesz.

Aho Nina (DVTK-Hun-Therm): Örülünk annak hogy nyertünk, az mindig jó érzés. Szerintem jó mérkőzést játszottunk, büszke vagyok a lányokra, hogy egy ilyen nehéz sorozatban ilyen jól tudunk helytállni. Nyilván adódtak gondjaink, de ezen tudtunk változtatni a félidőben, mindent elkövettünk annak érdekében, hogy nyerjünk, és ez sikerült is

Szabina Oroszova (SERCO UNI Győr): Kemény mérkőzés volt, nagyon támadó felfogásban játszott mindkét csapat. Sajnos túl sok pontot engedtünk az ellenfelünknek, ha jobban védekeztünk volna, máshogy alakulhatott volna számunkra ez a mérkőzés.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika Csata

Ludovika Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 70-75 (22-10, 18-18, 14-19, 16-28)

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): Három dologban próbáltunk előrelépni a győri mérkőzésünkhöz képest. A lepattanózásban, az eladott labdák számában, illetve a tranzíciós védekezésben. Ebből kettőt sikerült is megvalósítanunk, az eladott labdáink számát viszont nem sikerült csökkentenünk. Huszonkét eladott labdánk volt, ezek többsége is a második félidőben eredt, amikor már fáradtunk, könnyű labdákat engedtünk az ellenfélnek. Ellenfelünk huszonhárom pontot szerzett ilyen szituációkat követően, mi pedig csak hármat. Dolgozni kell tovább, hogy negyven percig tartson ki a lendületünk, mert biztos vagyok benne, hogy az elvégzett munka be fog érni és előbb-utóbb jönni fog a bravúrgyőzelem.

Zeljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Jól kezdtük a meccs legelejét, de az első félidőben nem játszottunk jól. A Csata nagy energiákat mozgósított, szervezetten, jól játszott, ami meg is mutatkozott a tizenkét pontos előnyében. Az első félidőben nem használtuk ki magasembereink fizikális fölényét, sőt el is buktuk a lepattanó párharcot az első húsz percben huszonkettő-tizennégyre. Szünet után más felfogásban jöttünk ki, centereink domináltak a festéken belül, külső embereink pedig jól védekeztek. Végre sikerült csapatként játszani, amit a huszonegy gólpasszunk is alátámaszt. Megmutattuk a szekszárdi karaktert. Nehéz győzelem volt, hiszen tudtuk, hogy a Csata jól dobja a triplákat, ma tízet értékesített. Ritkán beszélünk róla, de a szurkolóknak is jár az elismerés. Bízom benne, hogy előbb-utóbb megtelik nézővel ez a nagyszerű csarnok.

Horváth Bernadett (Ludovika Csata): Az egyik szemem sír, a másik nevet. Az egész csapat beleállt a mérkőzésbe és tette a dolgát, nagy akarattal. Büszke vagyok a csapatra, mert aki pályára került, az hozzátette a magáét. Sokat dolgozunk és azt gondolom, hogy most már megérdemelné a csapat, hogy behúzzon egy bravúr győzelmet.

Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nem kezdtünk jól, ami meg is látszott a félidei eredményen, hiszen vezetett a Csata. Az volt a meccs előtti elvárás, hogy elkapjuk a ritmust és csapatként tudjunk játszani, így együtt próbáltuk ledolgozni a hátrányt. Az elején sok lepattanót és könnyű kosarat engedtünk a Csatának, mi pedig nem használtuk ki a fölényünket a festékben és külső poszton sem. A lepattanócsatát el is vesztettük. A negyedik negyedre mindenki felszívta magát és csapatként tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Még mindig össze kell érnie a csapatnak és mindenkinek megtalálni a helyét. Nehéz helyzetben vagyunk, de bízom benne, hogy jól fogunk belőle kijönni.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – NKA Universitas PEAC 57 -87 (11-13, 17-20, 10-32, 19-22)

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): Gratulálok a PEAC csapatának. A szokásosnál is szűkebb rotációval kellett a mai mérkőzésen (főleg magas poszton) dolgoznunk. Nem is nagyon bírtuk el fizikálisan. Nagyjából az első félidő végén már látszott, hogy véges lesz ez az energia, amit bele tudunk tenni. Nagyon sokat olyan szerkezetben kellett játszanunk, amiben nem szoktunk. Megszoktuk, hogy több magas játékosunk van, ez a mai mérkőzésen nem így volt. Ez abszolút nem kisebbíti a PEAC-nak az érdemeit. A második félidőben az agresszivitással eldöntötték, körülbelül másfél perc alatt a mérkőzést. Jövő héten nagyon fontos mérkőzésünk van. Nem tudom, hogy mennyien leszünk, de megpróbálunk mindenféleképpen nyerni és ennek tudatában készülni. Külön örülök Duka Lilinek, aki nagyon jól szállt be a második félidőben.

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Az első félidőben lassan játszottunk, kihagytunk sok büntetőt. De nem csak rólunk szólt a dolog, jól játszott a BKG és nagyon jó munkát végzett az edzőjük. Viszont az látszott, hogy a sokkal bővebb rotáció minket segített, miközben a hazaiak az egyik légiósukat hiányolták, ami nagy nehézséget okozott számukra. Azért is különösen jó volt, hogy teljes csapattal tudtunk felállni, mert így sok dolgot tudtunk gyakorolni, ami az elkövetkezendő időben hasznos lehet.

Duka Lili (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): Szeretnék gratulálni a PEAC csapatának. Nagyon jól játszottak. Köszönöm a lehetőséget, hogy pályára tudtam lépni a második félidőben és örülök neki, hogy sikerült betalálnom. Az első félidőben jól játszottunk. A második félidőben elfáradtunk fejben és fizikálisan is. Hiányzott egy centerünk a forgásból, ezt nehéz volt megoldani, de egész jól álltuk a helyünket.

Sierra Calhoun (NKA Universitas PEAC): Úgy gondolom, hogy az első félidőben nem kellő intenzitással játszottunk. Kimaradtak a büntetők. Félidőben megbeszéltük, hogy meg kell emelnünk a szintet. Ezt meg is csináltuk, védekezésben nagyon odafigyeltünk, így aztán megnyertük a mérkőzést.

Fotó: Varga János / BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Hirdetés