Hirdetés
Archivum

Nyilvános a lettek 16 fõs bõ kerete:

:

Hirdetés

A 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság társházigazdája Lettország május 20-án kezdi a felkészülést a kontinenstornára. A válogatottjuk szakmai stábja pénteken nyilvánosságra hozta a 16 fõs bõ keretüket.

Fotó: basket.lv

Fotó: basket.lv

A lettek egy stabil alapcsapatra építve, melynek tagjai többségében a TTT Rigát erõsítik, készülnek a kontinenstornára. Magyar szempontból természetesen ki kell emelni, hogy az elmúlt hónapokban az Aluinvent DVTK-t erõsítõ Aija Putnina is tagja az együttesnek. Vállalta a szereplést az elnyûhetetlen klasszisuk Gunta Basko, akinek ez lesz a tervek szerint az utolsó nagy válogatott tornája.

A Világbajnokságon látott együttesükhöz képest két nagy hiányzójuk lesz. Az Egyesült Államokban egyetemi szinten klasszis teljesítményt nyújtó Kitija Laksa sérülés után lábadozik. Egész nyáron nem léphet pályára. Komoly személyes okok miatt Anete ©teinberga pedig jelezte a stáb felé, hogy idén nem tudja segíteni a nemzeti csapatot.

A lett válogatottnak lesz honosított játékosa. Jelen pillanatban még akadnak nyitott kérdések, de ha a FIBA-nál a papírmunka lezárul, akkor a TTT Rigával extra Euroliga szezont produkáló irányító Shey Peddy kaphat lehetõséget. Honosításával a cél az egyes-kettes poszton a variációs lehetõségeik növelése. Sokat vár attól Mārtiņ¹ Zībarts vezetõedzõ, hogy Elina Babkina így többet szerepelhet saját posztján kettesként.

A lettek május 20-án, hétfõn kezdik a közös munkát. Az elsõ felkészülési meccsüket június 7-én vívják Rigában Törökországgal.

A 16 fõs bõ keret: Aija Brumermane, Aija Putniņa, Aleksa Gulbe, Digna Strautmane, Elīna Dikaioulaku, Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere, Ilze Jākobsone, Kate Krēsliņa, Kristīne Vītola, Laura Ikstena, Laura Meldere, Luīze ©epte, Paula Strautmane, Shey Peddy és Zenta Meļņika.

Hirdetés
Hirdetés