Hirdetés
Archivum

Nyilvános az amerikaiak bõ kerete az olimpiára:

:

Hirdetés

Az USA Basketball hétfõn nyilvánosságra hozta a londoni olimpiára készülõ nõi kosárlabda válogatott 21 fõs bõ keretét. A címvédõ nemzeti csapat az ötkarikás játékok elõtt kétszer találkozik. Egyszer májusban, majd másfél héttel a játékok elõtt kezdik meg a közvetlen felkészülést.

Geno Auriemma szövetségi kapitány várhatóan a májusi összetartás után szûkíti a keretet. A kapitány elmondta, hogy egy ütõképes gárda formálódik, ugyanakkor arra figyelmeztette a tengerentúli újságírókat, hogy a látszattal ellentétben nem könnyû feladat összeállítani a megfelelõ csapatot.

„Amikor egy válogatottat rakunk össze a szakmai stábbal, akkor nem arról van szó, hogy behívót küldünk a világ legjobb játékosainak és végeztünk. Nekünk egy olimpiai csapatot kell összerakni. Figyelni kell, hogy a játékosok miként tudnak együtt játszani, mivel ki kell egészíteniük egymást a torna alatt. Elõre el kell dönteni, hogy milyen sebességû csapatot akarunk és melyik összeállításunk a legideálisabb az ellenfeleink ellen.” – mondta Auriemma.


Az amerikai válogatott bõ kerete:
Jayne Appel (San Antonio Silver Stars/Samsun), Seimone Augustus (Minnesota Lynx/Szpartak Moszkva), Sue Bird (Seattle Storm/UMMC Jekatyerinburg), Rebekkah Brunson (Minnesota Lynx/Nagyezsda Orenburg), Swin Cash (Chicago Sky), Tamika Catchings (Indiana Fever), Tina Charles (Connecticut Sun/Galatasaray), Candice Dupree (Phoenix Mercury/ Szpartak Moszkva), Sylvia Fowles (Chicago Sky/Galatasaray), Brittney Griner (Baylor University), Lindsey Harding (Atlanta Dream), Asjha Jones (Connecticut Sun/Rivas Ecopolis), Kara Lawson (Connecticut Sun), Angel McCoughtry (Atlanta Dream/Fenerbahce), Renee Montgomery (Connecticut Sun/Tarsus), Maya Moore (Minnesota Lynx/Ros Casares), Candace Parker(Los Angeles Sparks/UMMC Jekatyerinburg), Cappie Pondexter (New York Liberty/Fenerbahce), Diana Taurasi (Phoenix Mercury/Galatasaray), Lindsay Whalen (Minnesota Lynx/ZVVZ USK Praha) és Sophia Young (San Antonio Silver Stars).

A fenti keretben semmi meglepõ nincs. A 2010-es csehországi világbajnokságon aranyérmet szerzõ válogatott összes tagja szerepel a listán. Sue Bird, Tamika Catchings és Diana Taurasi személyében pedig három olyan játékos van a bõ keretben, akik kétszeres olimpiai bajnokok 2004-bõl és 2008-ból.

Forrás: USA Basketball/lovewomensbasketball.com

Hirdetés