Hirdetés
Archivum

Nyilvános az Egyesült Államok válogatottjának bõ kerete:

:

Hirdetés

1 komment

Március elején az USA Basketball nyilvánosságra hozta az amerikai nõi válogatott bõ keretét. A Sue Bird (Seattle Storm), Tamika Catchings (Indiana Fever), Diana Taurasi (Phoenix Mercury), Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sylvia Fowles (Chicago Sky), Kara Lawson (Connecticut Sun), Candace Parker (Los Angeles Sparks) és Cappie Pondexter (Phoenix Mercury) alkotta elõzetesen megnevezetett alapcsapathoz az USA Basketball 5 tagú szakmai bizottsága még 12 játékost választott ki.

A szeptemberi csehországi világbajnokságra utazó keretnek Alana Beard (Washington Mystics), Swin Cash (Seattle Storm), Tina Charles (Connecticut Egyetem), Shameka Christon (New York Liberty), Candice Dupree (Chicago Sky), Lindsey Harding (Washington Mystics), Asjha Jones (Connecticut Sun), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Renee Montgomery (Connecticut Sun), Maya Moore (Connecticut Egyetem), Lindsay Whalen (Minnesota Lynx) és Candice Wiggins (Minnesota Lynx) is tagja lehet. A keretszûkítésre a nyár folyamán kerül sor.

„Az elsõ csoport tapasztalt, sikeres játékosokból áll, akik Olimpiát nyertek a válogatottal. A második csoport maga a lehetõség, nemcsak arra, hogy egy még erõsebb válogatottat tudjunk építeni a világbajnokságra és az azt követõ évekre, de talán õk lehetnek a következõ nagy generáció. Nagyon izgatott vagyok, ez a keret a tapasztalt, sok nagy mérkõzést megélt játékosok és fiatal tehetségek keveréke lesz. Kíváncsian várom, hogy miként sikerül vegyíteni a két generációt.” – mondta Geno Auriemma, szövetségi kapitány.

Hirdetés