Hirdetés
Magyarország

Nyíregyházán igyekeznek feladatokat adni a fiatal kosarasoknak:

:

Hirdetés

Amikor a hazai versenysorozatokat befejezettnek nyilvánították, az ANB Zöld csoportjában a Nyíregyházi Kosársuli 11 győzelemmel és 8 vereséggel a 7. helyen állt. A klub életéről a szon.hu közölt egy riportot.

Nyíregyházán maradt hiányérzet a bajnokság idő előtti lezárása miatt. Az ANB csapat is javuló formát mutatott, de igazán az utánpótlás kerül nehéz helyzetbe.

Hiányérzetünk amiatt lehet, mert maradtak el olyan meccsek, amiket jó eséllyel megnyerhettünk volna. Ha már így alakult, akkor pozitív, hogy az utolsó mérkőzésünket megnyertük a DVTK ellen. Minden sportágban presztízs a környező városok elleni meccs, most az említett, Miskolc elleni ütközet nagyon jól sikerült, de nyilván mindenki sajnálja, hogy így lett vége a bajnokságnak. Egyértelműen látszott a fiatalokon, hogy fejlődnek szezon közben. Annak, hogy fiatal a csapatunk, az is az oka, hogy sokan elmennek a városból más egyetemre, míg ide nem nagyon jönnek továbbtanulni. Ugyanakkor a mi fiataljainknak ez nagy lehetőség, a saját korosztályukban is jobb eredményt tudnak elérni, ha felnőttek ellen is pályára lépnek.

– nyilatkozta szon.hu portálnak Farkasinszki Orsolya, mielőtt az utánpótlásról beszélt volna. Nyíregyházán is, ahol mindenhol a sportágban, a legfontosabb, hogy senki ne szakadjon el a kosárlabdától és a közösségtől.

A kisfiam kétéves múlt, óriási a mozgásigénye, legszívesebben mindig kimenne a szabadba. A gyerekeknek nem könnyű, a klubnál próbálunk nekik minél több feladatot adni. A nagyok otthon, eszköz nélkül végezhető edzésprogramot kaptak, a kicsiknek pedig inkább kreatív, játékos jellegű feladatokat adunk, például kvíz, vagy összegyűrt zoknival ruháskosárba dobás. Velük és a szülőkkel is próbálunk kommunikálni, a lényeg, hogy a gyerekek ne távolodjanak el a kosárlabdától.

Fotó: Nyíregyházi Kosársuli

Hirdetés