Hirdetés
Archivum

Nyitnak a WNBA csapatok edzõtáborai:

:

Hirdetés

Május 5-én, vasárnap hivatalosan is nyitnak a WNBA csapatok edzõtáborai. A bõ keretek tagjainak megkezdõdik a munka. Érdemes megnézni, hogy a 12 gárda milyen összeállításokkal áll neki a felkészülésnek.

Az alábbiakban látható játékoskeretek még erõsen tájékoztató jellegûek, hiszen jelen pillanatban a legtöbb jegyzett európai bajnokság küzdelmei javában zajlanak. A több WNBA játékost foglalkoztató ligák közül Oroszországban, Lengyelországban és hazánkban zárultak le a küzdelmek. A csapatok sztárjai közül többekre még komoly feladatok várnak. Elég arra gondolni, hogy Törökországban vagy Franciaországban el sem kezdõdött a finálé. Spanyolországban és Olaszországban pedig egy meccs, de lehet, hogy több is, még biztosan kell a bajnokavatáshoz.

Már most tudható, hogy vannak olyan európai játékosok, sõt sérülés miatt tengerentúli klasszisok is, akik nem tudják megkezdeni a felkészülést a csapatukkal. Természetesen lesznek majd olyanok, akik elõre egyeztetett módon az Európa-bajnokság után mennek át az USA-ba. Amikor a május folyamán az elsõ keretszûkítésekrõl jönnek a bejelentések, már sokkal inkább láthatóbb lesz, hogy valójában kikre számítanak/számíthatnak a szakmai stábok.

Látható, hogy néhány csapat rendkívül hosszú névsort adott le. Az edzõtáborra annyi játékost jelenthetnek le a klubok, amennyit csak akarnak. A lényeg, hogy az itt adott napidíjakkal együtt is beleférjenek még a teljes évados fizetési sapka alá. Ezen felül egyetlen megkötés van, hogy egyszerre 15 játékos vehet részt az edzéseken. Az elõbbiekben leírtak tükrében azonban még egyetlen gárda sem tud az összetartása elején 15 játékost felvonultatni. Az elsõ napokban rendkívül hiányosak lesznek a keretek.

Magyar kötõdésbõl idén sincs hiány. Az elmúlt évadban hazánkban játszókat figyelve az Indiana Fever és a New York Liberty is két-két magyarországi légióst vonultat fel. A Fever keretét korábban bõvebben is bemutattuk. Itt a Sopron Basket légiósa Candice Dupree és az Atomerõmû KSC Szekszárd centere Erica McCall szerepel. A New York Liberty-nél a Sopron Basket sévd válogatott játékosát Amanda Zahui-t követhetjük, illetve a CMB Cargo UNI Gyõr kiválóságát Reshanda Gray-t. Yvonne Turner idén is a Phoenix Mercury-t erõsíti. Az Aluinvent DVTK ponterõs légiósa Shatori Walker-Kimbrough a Washington Mystics-nél szerepel. A márciusig Gyõrben játszó Lexie Brown pedig a Minnesota Lynx-nél. Itthon nagyon sokan szeretik a Chicago Sky-t, ahol két honosítottunk és egykori válogatottunk Allie Quigley, illetve Courtney Vandersloot idén is fõszereplõ lehet.

A csapatok keretei a 2019-es edzõtáborokra

Atlanta Dream

Chicago Sky

Connecticut Sun

Dallas Wings

Indiana Fever

Las Vegas Aces

Los Angeles Sparks

Minnesota Lynx

New York Liberty

Phoenix Mercury

Seattle Storm

Washington Mystics

Hirdetés