Hirdetés
Archivum

Nyolc Konferenciában avattak bajnokot szombaton:

:

Hirdetés

A hajrájához érkezett a Konferencia-döntõk sora az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda versenyrendszerében. Szombaton nyolc bajnokot avattak. Összefoglaló.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A Big West Konferencia fináléjában az UC Davis 58-50-re múlta felül a University of Hawai’i csapatát. Nagy fordulatot tartogatott a rendkívül élvezetes mérkõzés, 17 pontos hátrányból a harmadik és a negyedik negyed fordulóján egy 25-6-os sorozattal ragadta magához a kezdeményezést az UC Davis. Az MVP Morgan Bertsch lett, aki 24 ponttal és 8 lepattanóval vezette gyõzelemre a csapatát.

Hasonlóan nagy fordítást láthattunk a Colonial Athletic Konferenciában. A Towson úgy verte 53-49-re a Drexel gárdáját, hogy másfél perccel a vége elõtt még 46-43-as hátrányban voltak. A Drexel nem kevesebb, mint négy labdát adott el a végjátékban és olyan görcsössé váltak, hogy végül kicsúszott a meccs a kezükbõl. Sorozatban a negyedik döntõjüket bukták el. A Towson a szakmai program történetében elõször szerzett ilyen értékes trófeát és így elõször lehetnek az országos 64-es fõtáblán. A mérkõzés hõse Nukiya Mayo volt, aki 20 pontot jegyzett és késõbb MVP-nek is megválasztották.

Az C-USA küzdelmei alkalmával a Rice a döntõben végig vezetve a Middle Tennessee-t gyõzte le 69-54-re. A legeredményesebb a 24 pontos Nancy Mulkey lett, aki az egész hétvégén mutatott kiemelkedõ teljesítményével az MVP címet is kiérdemelte. A Mid-American Konferencia a Buffalo gyõzelmét hozta, miután a fináléban 13 triplát értékesítve végül 77-61-es gyõzelmet arattak az Ohio felett. Itt az MVP a Buffalo ponterõs klasszisa, a döntõben is 22 pontig jutó Cierra Dillard lett.

A Mid-Eastern Athletic Konferenciában a Bethune-Cookman ért fel a csúcsra. Sokat vártak erre a sikerre a szakmai program vezetõi, miután 1984 óta nem jutottak ilyen magasságig. A döntõben a Norfolk State-nél 57-45 arányban bizonyultak jobbnak. Az MVP címet az egész szezonban kiemelkedõen játszó és a fináléban is 18 pontot jegyzõ Angel Golden kapta. A Southwestern Athletic Konferencia a Southern University Jaguars sikerét hozta. Pontszegény döntõben a Jackson State alakulatánál bizonyultak jobbnak 45-41 arányban és 2010 után hódították el ismét a trófeát. A 14 pontot és 15 lepattanót elérõ Alyric Scott teljesítményét MVP címmel is elismerték.

Nagy izgalmakat hozott az összeállításunkból eddig még kimaradó két Konferencia végjátéka. A Sun Belt Konferencia döntõjében a Little Rock 57-56-ra gyõzte le a South Alabamát. Az izgalmas végjátékban a Little Rock 1 perc 10 másodperccel a vége elõtt szerezte a gyõztes találatot, mely a késõbbi MVP Kyra Collier nevéhez fûzõdött. A Western Athletic Konferencia bajnoki címe pedig kétszeri hosszabbítást követõen dõlt el. A New Mexico St. 76-73 arányban bizonyult jobbnak az UT Rio Grande Valley gárdájánál. Az elmúlt öt évet tekintve negyedszer hódították el ezt a trófeát.

Hirdetés