Hirdetés
Archivum

Nyolc között Fehéroroszország és Csehország:

:

Hirdetés

A középdöntõk utolsó játéknapján vívták ki a továbbjutást a csehek és a fehéroroszok, miközben a nagy rangadókon az Egyesült Államok és Oroszország remekelt. Reakciók szerdáról.

Az E-csoport rangadóján összecsapott az Egyesült Államok és a címvédõ Ausztrália. A tétnélküli mérkõzés igen vegyes színvonalú játékot hozott. A találkozóról elsõsorban a 18 esztendõs, 203 cm magas Cambage teljesítményét érdemes kiemelni, aki 18 pontot dobott a trónkövetelõnek.


„Amikor elõször játszottunk az Ausztrálok ellen, akkor azt gondoltam, hogy õ egy jó játékos, de még fiatal és tapasztalatlan. Most azt kell, hogy mondjam: edzésrõl edzésre fejlõdik. Mindegy, hogy ki próbálja õrizni, hihetetlen nehéz ellene játszani”
– értékelte Cambage teljesítményét Geno Auriemma, az amerikaiak mestere, aki sajtótájékoztatóján a mérkõzés felemás jellegérõl is beszélt.

„Az elsõ negyedben remek munkát végeztünk, mind védekezésben, mind támadásban. Én azt hittem, hogy egész mérkõzés olyan lesz mint a második félidõ, ahol már jóval fizikálisabb kosárlabda zajlott. Ki kell elemeznünk az elsõ és a második félidõ tanulságait is.” – mondta Auriemma.

„Az elsõ félidõben kiütöttek minket. A szünetben aztán sikerült váltanunk és azt hiszem, hogy szemtanúi lehettünk, ahogy Liz Cambage elõlépett meghatározó játékossá. A szünetben ordítottam a lányoknál, az elsõ félidõben kislányokként játszottunk. Az ausztrál mezhez méltatlan produkció volt.” – fogalmazott igen élesen Carrie Graf, ausztrál edzõnõ.

A csoport igazi tétmeccsén szoros végjátékban Fehéroroszország verte Görögországot és ezzel Laucsankáék bejutottak a legjobb négy közé.


„Számunkra már az is óriási dolog, hogy kijutottunk a világbajnokságra. Az már ráadás, hogy itt is továbbjutottunk a negyeddöntõbe. Egy nagyszerû csapatot gyõztünk le, most nagyon elégedett vagyok.”
– mondta Leucsanka.

A görögök a fehéroroszokhoz hasonlóan elsõ alkalommal léptek pályára világbajnokságon. Kaltsidou elégedetten nyilatkozott a szereplésükrõl.

„Az elmúlt szezon legnagyobb sikere volt számunkra, hogy kivívtuk a világbajnoki részvételt. Nagy eredmény lett volna, ha bejutunk a legjobb nyolc közé. Ez nem sikerült, de bizonyítottuk, hogy nem véletlenül vagyunk itt. Rengeteg értékes tapasztalatot szereztünk és sokat tanultunk ezen a tornán. Nem lehet más a célunk, mint, hogy a következõ alkalommal elõrébb lépjünk.” – értékelte csapata teljesítményét Kaltsidou.

Az F-csoport nagy rangadóján Becky Hammon megcsillogtatta tudását és 27 pontjával gyõzelemre vezette Oroszországot Spanyolország ellen.

„Ez egy kemény meccs volt. A spanyol egy remek válogatott, de jól játszottunk ellenük és sikerült minimalizálnunk a hibáinkat. Egy kicsit szétszórtak voltunk az elsõ negyedben, de aztán rendeztük a sorokat és bedobtunk néhány pontot, ami megadta a kellõ önbizalmat. Büszke vagyok a csapatra, különösen a kispadunk teljesített nagyon jól. Ezzel a gyõzelemmel elértük a célunkat, elsõ helyen jutottunk tovább a csoportból.” – mondta a lefújás után Hammon.

A csoport igazi rangadója azonban a Csehország-Brazília meccs volt, ahol a továbbjutásért játszottak a hölgyek. Ezen végül a csehek diadalmaskodtak, így õk játszanak Ausztráliával.


„Nehéz meccsre készültünk, ahol a negyedik negyedben mutatott remek védekezésünkkel sikerült megszerezni a gyõzelmet. Az ausztrálok lesznek a favoritok a negyeddöntõben, de nem feltett kézzel megyünk ki a pályára. Szeretnénk kiszolgálni lelkes közönségünket.”
– nyilatkozta Ivana Vecerova,a csehek egyik legjobbja.

Hirdetés