Hirdetés
Magyarország

Nyolc maradó, öt érkező játékos – keretet hirdetett az UNI Győr:

:

Hirdetés

Az UNI Győr a hivatalos felületein bemutatta a 2024/25-ös keretét.

A 2024/25-ös szezonra nyolc játékos rendelkezik szerződéssel, a magyar mag együtt marad, így Dubei Debóra, Ruff-Nagy Dóra, Dombai Réka, Cyesha Goree és Bach Boglárka is Győrben kezdi meg a szezont, míg U20-as fronton továbbra is a Gyöngyösi Janka – Molnár Laura duóval folytatja ez együttes.

Ami a légiósokat illeti, a tavaly novemberben érkező, és ponterős játékával, illetve közvetlen személyiségével hamar közönségkedvenccé váló Bridget Carleton elfogadta a klub hosszabbítási ajánlatát és a WNBA szezon végeztével ismét Győr felé veszi az irányt. Sportszakmai és szurkolói szemszögből is hatalmas siker ez a győrieknek, hiszen az előző szezonban nagy szerepe volt „BC”-nek a bajnoki döntőbe jutás kivívásában, illetve a WNBA-ben is vezérré lépett elő, elég csak a Lynx múlt heti Commissioner Cup győzelmére gondolni (23/18 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés)!

A játékosok mellett Cziczás László vezetőedzővel is sikerült megállapodnia a klubnak, aki további két évig irányíthatja a csapatot. Az edzői stábban a tavalyi szezonhoz képest nem lesz változás, továbbra is Fűzy-Antolovics Adél és Léránt Gábor segítik Cziczás munkáját.

Az érkezők terén elmondható, hogy a magyar magot szerette volna tovább bővíteni a győri vezetőség. A magyar bajnokságban hosszú évekig meghatározó szerepet betöltő, a tavalyi szezont a török sztárcsapatban, a Mersinben töltő Kiss Virág csatlakozik a Klubhoz. Wentzel Nóra szintén külföldön játszott tavaly, a lengyel Enea Gorzów csapatából érkezik ezüstérmesként a több poszton bevethető játékos. Egy fiatal, tehetséges magyar irányítóval, Angyal Barbarával is sikerült megegyezni, így a BEAC csapatkapitánya jövőre már zöld-fehérben pattogtat.

Két új légiós érkezik csapatba a 2024/25-ös idényre. Darcee Garbin neve ismerős lehet a Klub szurkolóinak, hiszen az utóbbi két szezonban rendre komoly csatákat vívtak a győriek a DVTK együttesével, amelynek meghatározó tagja volt. Kristine Anigwe távozásával szükség volt egy magasemberre a palánk alatt, az ő helyére a kiemelkedő lengyel lepattanózó Weronika Telenga az Enea Gorzów csapatától érkezik.

Elsőszámú szempontunk a magyar játékosok kimagasló szerepe volt a csapatban. Évek óta próbáljuk a magyar magot fejleszteni, és építeni a csapat gerincét, ez pedig nem változik jövőre sem. A játékosok döntő többsége velünk folytatja a karrierjét. Ehhez a maghoz kellett olyan új embereket találni, akikkel előre tudunk lépni, miközben másokat feljebb tudunk léptetni.

Három játékosról beszélünk, akinek van még fejlődési lehetősége: Gyöngyösi Janka, Molnár Laura és Angyal Barbara. Utóbbinak hatalmas kihívás lesz ez, hiszen nemzetközi szinten még nem játszott, de jól ismerem az utánpótlás válogatottakból. Régóta nyomon követtük az ő teljesítményét. Ami némi pikantéria a jövő évi keretben, hogy eddig az egyes poszton mindig volt légiós, most azonban nem így lesz. Mondhatni, hogy van egy saját nevelésű, 14 éves kora óta kisebb megszakításokkal itt játszó, Ruff-Nagy Dóra, aki megkapja a karmesteri pálcát. Ezért is lesz fontos Angyal Barbi szerepe, és ebből indul Wentzel Nóra szerződtetése is. Olyan játékost szerettünk volna ugyanis Török Ági helyére, aki nem feltétlenül a palánk alatt, hanem inkább kívül tud segítségére lenni az irányító játékosnak.

Kiss Virág szerződtetése egy „régi szerelem”, hiszen nagyon fiatal kora óta szerettem volna, ha közösen dolgozhatnánk. Az élet a legjobb forgatókönyvíró, szokták mondani, mivel amikor a legkevésbé számítottam rá, akkor jött a lehetőség a leigazolására. Nagyon örülök, hogy ilyen minőségű magyar centerrel gazdagodunk. Az Euroliga egyik elit csapatában, Mersinben játszott és bizonyított, illetve korábban évekig a magyar bajnokság egyik legmeghatározóbb játékosa volt. Mindemellett persze, a válogatottban is fontos szereplő. Minden adott arra, hogy vele előre lépjünk. Telenga igazolása is azért jött létre, hogy vele párban, egymást kiegészítve tudnak majd segítségünkre lenni.

– kommentálta Fűzy András, az UNI Győr elnöke a keret összetételét.

 

 

Hirdetés