Hirdetés
Archivum

Nyolc mérkõzéssel kezdetét veszi a 2019-es Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

Csütörtökön nyolc mérkõzéssel elrajtol Szerbiában és Lettországban a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott Szlovénia ellen lép pályára. Részletes beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban kitekintõt teszünk, hogy mely mérkõzésekre érdemes még figyelni.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Az A-csoportban láthatjuk a címvédõ Spanyolországot, akik Ukrajnával mérkõznek. Olyan szempontból pikáns párosítás, hogy a selejtezõk során is egy csoportban volt a két gárda és óriási csatákat vívtak. Mindkettõt a spanyolok nyerték, de a kijevi 72-68-as derbi az egész sorozat egyik legjobb meccse volt. Nem ideális ellenfél Ukrajna a nyitó napon. A társházigazda Lettország Nagy-Britanniával mérkõzik. Jó benyomást tett utolsó tornáján a brit gárda Svédország legyõzésével és azzal, hogy egylabdás végjátékig mentek Fuenlabradában a spanyolokkal. Ettõl függetlenül hazai közönség elõtt a lettek még a hiányosabb összeállításuk ellenére is favoritok.

A B-csoportban Csehország ellen bemutatkozik az elsõ számú trónkövetelõnek tekinthetõ Franciaország. A csehekkel Prágában nem is olyan régen találkoztunk, több sérülés hátráltatja Stefan Svitek gárdáját, így bravúr lenne tõlük a siker. Francia szemszögbõl viszont ideális felhozó meccs lehet a folytatásra. Svédország és Montenegró csatáján még akkor is nagy favorit az észak-európai csapat, ha rettenetesen gyengén muzsikáltak az utolsó tornájukon. Abban bízhatnak, hogy Frida Eldebrink és Amanda Zahui beépítésével is haladhattak a napokban. Montenegró a mezõny legszerényebb játákerõt képviselõ csapata.

A C-csoportban szerepel a magyar válogatott. Szlovénia elleni találkozónkat részletesen ITT vezettük fel. A négyes másik meccsét a török-olasz rangadó adja. Az elsõ nap egyik legjobban várt mérkõzése ez. Mindkét oldalon klasszis játékosokkal. A törökök a vártnál jobb benyomást tettek megfiatalított csapatukkal a felkészülési idõszakban. Az olaszoknál pedig Cecilia Zandalasini és Giorgia Sottana bármikor varázsolhat.

A D-csoportban Szerbia Fehéroroszág ellen debütál. A szerb lányoknak a nagy mértékû magyar kötõdés miatt itthon is sokan szurkolnak. Ha komolyak a szándékaik az Eb-re, márpedig hazai pályán nyilván azok, akkor ezt a meccset nyerniük kell. A fehéroroszok hazánkban hangoltak a hétvégén. Egy jó szerkezetû klasszis villanásokra képes gárdát ismertünk meg náluk. Ebben a négyesben rendezik a nap másik csúcsmeccsét, ami az orosz-belga csata lesz. Emma Meesseman és Maria Vadeeva összecsapása. Kell-e ennél többet írni? Két extra keretû gárda, amely akár az érmekért is csatázhat az utolsó hétvégén.

Menetrend


A-csoport
17:30 Nagy-Britannia – Lettország
20:00 Ukrajna – Spanyolország

B-csoport
12:00 Svédország – Montenegró
14:30 Franciaország – Csehország

C-csoport
16:00 Magyarország – Szlovénia
18:30 Törökország – Olaszország

D-csoport
17:45 Oroszország – Belgium
20:30 Fehéroroszország – Szerbia

Hirdetés