Hirdetés
Hirdetés
3x3

Nyolc nap múlva kezdődik a grazi 3×3-as olimpiai selejtező, építik a pályát:

:

Hirdetés

Május 26-án elrajtol a grazi 3×3-as olimpiai selejtező-torna. Már épül a Thunderdome névre keresztelt aréna, mely a járványügyi előírásokkal összhangban több újítást is kínál a szurkolóknak.

A szurkolók lottórendszerben nyerhettek jogosultságot a belépésre. A kilátogató nézőket nyolc-nyolc fős csoportokra osztják el. Egymástól is kellő távolságban helyezik el a szeparált asztaloknál ülő drukkereket, akik a helyhez kötöttség körülményei között ételt és italt okostelefonos alkalmazáson keresztül rendelhetnek.

A magyar válogatott Hollandiával, Észtországgal, Fehéroroszországgal és Sri Lankával szerepel egy csoportban. Az olimpiai selejtező csoportkörében május 27-én és 29-én az esti programban lépnek pályára a mieink. Válogatottunk május 27-én, csütörtökön 18 óra 40 perctől Fehéroroszország ellen debütál. Aznap még egy mérkőzést vív a magyar csapat, 21 óra 35 perctől Hollandia lesz a rivális.

A következő csoportmérkőzéseiket május 29-én, szombaton vívják a magyar lányok. Ekkor 19 óra 5 perctől Észtország, 21 óra 35 perctől Sri Lanka lesz az ellenfél. A csoportokból az első két helyezett jut tovább. A torna vasárnap zárul a keresztjátékkal. Az első három helyezett szerez olimpiai kvótát.

Fotó: Basketball Austria

Fotó: Basketball Austria

Fotó: Basketball Austria

Fotó: Basketball Austria

Hirdetés