Hirdetés
Magyarország

Nyolc PVSK-nevelésű játékos kaphat szerepet a most induló A-csoportos küzdelemekben:

:

Hirdetés

Keretet hirdetett a két pécsi női élvonalbeli csapat – a PEAC-Pécsnél öt, a PINKK Pécsi 424-nél három PVSK-nevelésű játékos kaphat szerepet a most induló A-csoportos küzdelemsorozatban – adta hírül a PVSK Kosárlabda Akadémiájának hivatalos honlapja.

Gémes-Sarok Nikolett, Szücs Réka, Szűcs Luca, Kaposi Pálma és Sánta Petra személyében öt olyan játékossal vág neki az NB I. A-csoportos bajnokságnak a PEAC-Pécs női kosárlabda csapata, akik a PVSK utánpótlásából kerültek a legjobbak közé. Ráadásul a másik pécsi élvonalbeli gárdánál, a PINKK Pécsi 424-nél is három, szárnyait a PVSK bontogató fiatal játékos kezdi meg a felkészülést a bajnokságra: Szabó Laura, Szűcs Lilla és Borbás Panni.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok játékosunk kaphat lehetőséget az élvonalban, ez az egyesületnél végzett szakmai munka elismerése is. A nyolc játékos közül a legtöbben az előkészítő csoportjainkból kerültek a versenyző csapatainkba, sokukkal egészen kiskoruk óta a PVSK-nál foglalkoztunk. Az, hogy ők lehetőséget kapnak arra, hogy az A-csoportban játszanak, rengeteg munkának és áldozatnak az eredménye. Az összes korosztályos edző, az utánpótlásban dolgozó munkatársak elhivatott munkája és a szülők és a családok áldozatkészsége is kellett a sikerhez, de a legtöbbet a sportolók kitartó, elkötelezetett és szorgalmas munkája nyomott a latban. Ők mindannyian példaképei lehetnek jelenlegi utánpótlás-játékosainknak, sikerük jelzi, hogy megfelelő akarattal és alázattal a legjobbak közé lehet kerülni. A PVSK számára pedig megerősítést jelentenek, hiszen a most szerződést kapott lányok zöme még akkor nevelkedett nálunk, amikor a jelenleginél kedvezőtlenebb feltételek mellett dolgozhattunk,  azóta több edzővel, új csarnokban, más tárgyi feltételekkel készülhetünk, ezért bízom benne, hogy a továbbiakban még eredményesebb munkát végezhetünk majd.

– mondta el Debreceni Eszter, a PVSK Kosárlabda Akadémiájának női szakágvezetője az intézmény hivatalos honlapján.

Fotó: Rónási Márton / PVSK.hu

Hirdetés