Hirdetés
Archivum

Nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a miskolci Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Vasárnap kora délután lejátszotta utolsó mérkõzését Miskolcon az U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A 7. helyért vívott találkozón Bulgária volt az ellenfél. A magyar csapat szoros végjátékban 72-70-re maradt alul.

Utolsó játéknapjához érkezett a miskolci Európa-bajnokság. A válogatottunk nem volt könnyû helyzetben, hiszen három vereség után kellett pályára lépni a jó szerkezetû bolgár csapat ellen. Nagy Dóra találatával indult a mérkõzés, majd 4 perc alatt 14-4-re léptünk el. Nagy különbség mutatkozott ekkor a két csapat között, de ez a játékrész végére eltûnt. Egy 10-0-s futással egyenlítettek a bolgárok, sõt fordítottak is. Az elsõ szakasz végén Raus találatának köszönhetõen mégis 22-21-re vezettünk.

A második negyedet 9-2-vel indították a bolgárok és ezzel 30-24-re léptek el. Ezt követõen Bodnár két találatának köszönhetõen 30-30-nál egyenlített a magyar csapat és innentõl kezdve fej-fej mellett haladt a két együttes. A negyed utolsó támadásából ismét Bodnár volt eredményes és ezzel 38-36-os elõnnyel vonultak pihenõre a felek.

A harmadik szakasz Nagy Dóra triplájával indult és a magyar válogatott elõnye pillanatok alatt 6-8 pontra ugrott. A bolgárok a harmadik etap utolsó 3 percében már nem találtak be, így 30 perc után 55-46-os állást regisztrálhattunk. A negyedik etap pont ellentétes forgatókönyvet hozott, mint a harmadik. Ezúttal egy bolgár tripla nyitotta a játékrészt és a vendégek 9-3-as szériát produkáltak, amivel 58-55-re zárkóztak fel.

A bolgár feltámadás ellenére a magyar válogatott õrizte 2-3 pontos elõnyét. Köszönhetõen többek között Szörényi triplájának. A bolgároknál eközben Borislava Hristova remekelt, aki 13 pontot szerzett a záró szakaszban. Riválisunk 2 perccel a lefújás elõtt 68-68-nál egyenlített, majd az elõbb kiemelt Hristova két duplájával a vezetést is átvették. Az utolsó percbe fordulva Dobos még betalált, de több pont nem esett. A magyar válogatott 72-70-es vereséggel zárta a tornát és ezzel a 8. helyet szerezte meg. Az utolsó mérkõzésen a mieinktõl Dobos 15, Nagy Dóra 11 pontot szerzett.

Eredmény
Magyarország – Bulgária 70-72 (22-21, 16-15, 17-10, 15-26)
 

Hirdetés