Hirdetés
3x3

Nyolcadik helyen zárt a konstancai FIBA 3×3 WS versenyen a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a konstancai FIBA 3×3 Women’s Series verseny negyeddöntőjében 14-5-ös vereséget szenvedett Hollandiától. Ezzel a mieink a 8. helyen zárták a romániai tornát.

Magyar szempontból Tenyér Zsófia két pontja vezette fel a találkozót. A mérkőzés eredménye 3-2-es holland vezetésnél hosszú percekre befagyott. Mindkét csapat előtt bőven adódtak lehetőségek és óriási kérdés volt, hogy ki tud innen elmozdulni. Ez végül Hollandiának sikerült, a mérkőzés feléhez érkezve 7-2-es előnyre tettek szert.

A folytatásban már egyértelműen holland fölény érvényesült. A második megszakításhoz 9-2-ről érkeztek a csapatok. A magyar kosárcsendet Kovács Kitti törte meg. 9-3-nál két támadása is volt a mieinknek, hogy közelebb kerüljenek. Ezzel nem sikerült élni. A hazánkban is megforduló Janis Ndiba 10-3-ra módosította az állást.

Az utolsó két perchez érve Révész Boróka és Madár Kata 10-5-re felhozta a magyar csapatot. Két sikeres holland büntető azonban lezárta a felzárkózási kísérletet. A kemény, küzdős mérkőzésen a végjáték még két holland pontot hozott, így alakult ki a 14-5-ös végeredmény.

Eredmény

Hollandia – Magyarország 14-5

 

Hirdetés