Hirdetés
Magyarország

Nyolcan a Basket Landes ellen – Nevena Jovanovic nyilatkozata:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 19:30 órakor, a franciaországi Mont-de-Marsan városában zárul a Sopron Basket csapata számára az Euroliga alapszakasz. Ahogy arról beszámoltunk, sajnos tovább kísérte a soproniakat a balszerencse, a hétfő esti edzésbaleset nyomán Fegyverneky Zsófia és Nevena Jovanovic is orrtörést és agyrázkódást szenvedett. A magyar bajnok címvédőnek így két kulcsembere nélkül kell megvívnia a harcot a Basket Landes otthonában, mely teljes kerettel sem ígérkezett volna könnyű feladatnak.

A francia bajnokság éllovasa jó formát mutat, a hétvégén a Galatasaray ellen győztek Gáspár Dávid együtteséhez hasonlóan meggyőző fölénnyel – még ha a törökök a hajrában valamelyest kozmetikázták is az eredményt. A két csapat decemberi, soproni mérkőzésén a Sopron Basket nem hagyott esélyt riválisának, azonban az akkori 22 pontos sikerből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Nevena Jovanovic még a hétfői szerencsétlen eset előtt osztotta meg gondolatait a találkozó kapcsán. Szeretnének minél előkelőbb helyen zárni a csoportot, melyen már ez az egy győzelem sokat segítene – egy győzelem, mely ebben a tartalékos felállásban bravúr lenne.

“Különböző mérkőzéseket játszottunk. Az első találkozó eredményét látva azt mondhatnám, hogy jobban játszottunk, viszont Európa legerősebb csapatai ellen versenyzünk, és azt kell mondanom, hogy nem állunk készen a második meccsre. Tanulnunk kell belőle és a következőre koncentrálni, mert a szünet előtt már csak egy mérkőzés vár ránk.

A Basket Landes ellen nagyon nehéz a saját pályájukon játszani, hiszen mindig telt ház van a csarnokukban, akik hatalmas támogatást és löketet adnak a csapatuknak. Azonban, ha jó helyezést szeretnénk elérni a csoportban, – ezzel pedig bejutni a rájátszásba – akkor készen kell állnunk, hogy bárkit bárhol legyőzzünk. Ahogy mondtam, koncentráltnak kell maradnunk, és meg kell nyernünk a mérkőzést.” – nyilatkozta Nevena Jovanovic – a vele készített teljes interjú pedig az alábbiakban tekinthető meg.

Hirdetés