Hirdetés
Archivum

Nyolcas döntõ az EuroLigában:

:

Hirdetés

A Fiba Europe a hétvégi tanácskozásán bemutatta a nõi EuroLiga új lebonyolítását, mely szerint a 2011/2012-es évadtól a 24 csapat három nyolcas csoportban küzd és a szezon végén nyolcas döntõt rendeznek.

A következõ szezontól ismét változik a nõi EuroLiga lebonyolítása. A Fiba Europe döntése értelmében továbbra is 24 csapat küzd a sorozatban, de a négy hatos helyett három nyolcas csoportban zajlik az alapszakasz. A szezon végén a „Final Four” intézményét a „Final Eight” váltja, azaz nyolcas döntõre kerül sor. Újítás, hogy a döntõ helyszínérõl, már a szezon elõtt döntés születik, ami azt jelenti, hogy nem a nyolc résztvevõ együttes között dõl el az rájátszás után a rendezõ kiléte.

„Az új lebonyolítás még kiélezettebb küzdelmet hoz a sorozatba. Csak profitálhat belõle a nõi kosárlabda, hogy az alapszakaszban az egyes csoportokban több csapat lesz, ezzel több mérkõzés, ami nagyobb megjelenést biztosít a támogatóknak és egyúttal könnyebb lesz televíziós szerzõdéseket is kötni.” – mondta Nar Zanolin, a Fiba Europe elsõ embere.
 

A nyolcas döntõ kedvezhet a sorozatnak. Ismét kitárulhat a kapu a középmezõny elõtt és az EuroLiga végjátéka nemcsak a kiváltságos helyzetben lévõ tehetõs klubokról szólhat.

Hirdetés