Hirdetés
Európa

Ők lesznek az Aluinvent DVTK Európa Kupa riválisai:

:

Hirdetés

Szerdán eldőlt, hogy ez Európa Kupában folytathatja januártól a nemzetközi szereplését az Aluinvent DVTK. A csoportriválisok az Ormanspor, az A3 Basket Umea és a Ramla lesznek. Természetesen januárig még nagyon sok minden történhet, de érdemes röviden megismerkedni a riválisokkal.

Az Izmit után egy újabb török ellenféllel találkozhat majd a DVTK. Az Ormanspor jelenleg 2 győzelemmel és 4 vereséggel rendelkezik. A bajnoki tabella 7. helyén állnak. Az Izmit-hez hasonlóan négy kiemelkedő légióst foglalkoztak, míg a hazai magjuk játékereje a közvetlen élmezőnytől elmarad. A négy légiósuk miatt azonban mindenhol tényezők lehetnek. Angelica Robinson, Brittney Sykes, Ashley Walker és Riquna Williams mind jól csengő nevek, kiváló játékosok. Robinson montenegrói, Walker pedig román állampolgársággal rendelkezik, így valósulhat meg, hogy négy amerikai játékosra építhetnek.

A svéd A3 Umea eddig három győzelemmel rendelkezik hazája bajnokságában. A svéd válogatott bő keretének több tagja mellett öt légióst foglalkoztatnak. Közülük az elmúlt szezonban még hazánkban játszó, a PINKK-et erősítő német Emma Stach a legeredményesebb 26.5 pontos átlaggal. Mellette még egy német válogatottjuk van Ama Degbeon személyében. Janee Thompson 22.7 pontos átlaggal segítette a szezon első heteiben a csapatot, de ki kell emelni a litván válogatott erőcsatár Gintare Mazionyte 10.3 pont, 9 lepattanós átlagát. Az ötödik légiósuk pedig a spanyol Miriam Forasté.

A csoport harmadik tagja az izraeli Ramla. Izraelben nem tudták a tervezett rendben elkezdeni a bajnokságot, mivel kora ősszel szigorú korlátozó intézkedések léptek életbe. Az enyhítések éppen a napokban kezdődtek meg. A bajnoki rajtra november 30-án, a válogatott szünetet követően kerülhet sor. A Ramla számára a legnagyobb fogás, hogy Tiffany Mitchell-t meg tudták tartani. Mellette Allison Hightower is visszatér a tavalyi csapatból, míg az új igazolásuk Kahleah Copper. Nyilván azt hozzá kell tenni, hogy ezek nyári bejelentések, így az, hogy januárra milyen keret realizálódik, majd decemberben véglegesedhet. Az izraeli magot, melyből többen válogatottak, megtartották, ami ilyen bizonytalan helyzetben is alapot ad az építkezéshez.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés