Hirdetés
Magyarország

Ők voltak a legjobbak – Rátgéber Kosárlabda Akadémia ‘A hét ötöse’ összeállítás:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia edzőinek véleménye, illetve értékelése alapján minden héten leány és fiú vonalon egyaránt összeállítják ‘A hét ötösét’, amelyben azok a játékosok kaphatnak helyet, akik az előző héten a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották. Íme, az elmúlt hét legjobbjai.

Husznai Jácinta

Kasi Delfinek B ellen 22 pont, a Mohácsi TE 1888 ellen 27 pont

Sellei Dalma (vezetőedző, NKA Pécs U11): “Jácinta rengeteget fejlődött ebben a szezonban, ez köszönhető szorgalmának és elkötelezettségének a kosárlabda iránt. Kenguru és gyermek korosztályban is maximálisan megállja a helyét, emellett mindkét csapat motorjaként is motiválja a többieket. A hétvégi játéka is ezt mutatja, a két meccsen dobott összesen negyvenkilenc pontot. Nagyon büszkék vagyunk rá!”

Török Arina

WABA Liga U15-ös mérkőzés

Meszler Balázs (vezetőedző, NKA Pécs U15): “Arina a Brod elleni WABA Liga-mérkőzésen uralta a palánk alatti területet. Huszonegy pontja mellé leszedett tizenkét lepattanót, emellett volt két szerzett labdája is. Nagyon fegyelmezetten tartotta be azokat az egyéni taktika alapelveket, amiket a lepattanózásnál, a posztjátéknál, a poszt- és elzárás védésénél kérünk tőle.”

Küllős Kíra

NKA Pécs U16–Vasas Akadémia A 114-57

Statisztikai mutatók: 12 pont, 3 szerzett labda, 5 gólpassz

Eördögh Edit (vezetőedző, NKA Pécs U16): “Kíra az elmúlt fél évben rengeteget dolgozott azért, hogy folyamatosan megbízható teljesítményt nyújtson a mérkőzéseken. Motiváltsága, munkamorálja és pozitív hozzáállása példaértékű. A Vasas elleni bajnokin a nagy különbség ellenére végig alázatosan és agresszívan védekezett, támadásban jó helyzeteket vállalt el, és szép passzokkal hozta helyzetbe társait.”

Farkas Szonja

NKA Pécs U18–DVTK 80-56

Statisztikai mutatók: 17/6 pont, 7 lepattanó, 2 gólpassz

Szentpáli Gergő (vezetőedző, NKA Pécs U18): “Szonja nagyon szép teljesítményt nyújtott a DVTK ellen, főleg a palánk alatt volt rendkívül hatékony. Nagyon jól védte a labdás elzárásokat, támadásban pedig agresszívan ment a támadó lepattanókért, ami az elmúlt időszakban hangsúlyos volt az edzéseken is.”

Laczkó Sára

NKA Universitas PEAC–Csata DSE 63-67

Statisztikai mutatók: 17/9 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz

Vilipics-Kmézics Daliborka (vezetőedző, NKA Universitas PEAC/ B Piros csoport): “Sári játékán látszik, hogy egyre több tudást szív magába a felnőtt csapatunknál. Egyre gyorsabban olvassa a játékot támadásban és védekezésben egyaránt. Felnőtt csapatunktól játszik vissza az NB I. B-s, illetve a junior csapatunkhoz, ahol igazi vezérszerepet tölt be játékával, hozzáállásával, példamutató viselkedésével a pályán és a pályán kívül egyaránt.”

Forrás: ratgeberakademia.hu

Hirdetés