Hirdetés
Magyarország

Ők voltak a legkiemelkedőbbek – Rátgéber Kosárlabda Akadémia ‘A hét ötöse’ összeállítás:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia edzőinek véleménye, értékelése alapján a klub minden héten összeállítja ‘A hét ötösét‘, amelyben azok a játékosok kaphatnak helyet, akik az előző héten a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották. Íme, az összeállítás:

Hartung Zoja, U10

A Dombóvári Kosársuli és a Kozármisleny SE Kék ellen összesen 45 pontot dobott.

Anitics Lívia (vezetőedző, U10): A hétvégén megtartott U10-es bajnokságban mind a két mérkőzésen kimagasló teljesítményt nyújtottak a lányok. Közülük is kiemelkedett Zoja, aki mind a két meccsen húsz pont felett dobott nagyon jó százalékkal, és védekezésben is hasznosan játszott, sok labdát szerzett.

Rózsavölgyi Katalin, U14

Bajai NKK–NKA Pécs U14

Statisztikai mutatók: 16 pont, 11 lepattanó, 5 szerzett labda

Meszler Balázs (vezetőedző, NKA Pécs U14): Katica kemény védekezésével, és talán még keményebb kizárásaival minden játékosunknak példa mutat. Támadólepattanózása és vetődései mindig üde színfoltjai a mérkőzéseknek. Ezen a hétvégén támadásban is sikerült a csapat élére állnia a serdülő és a kadett meccseken is. Igazi csapatemberként a pályán kívül is segíti társait, néha határozott szavakkal, máskor kedves biztatással.

Bercsi Luca, U16

NKA Pécs U16–Kecskeméti KA A 106-68

Statisztikai mutatók: 14 pont, 11 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 26-os VAL-mutató

Eördögh Edit (vezetőedző, NKA Pécs U16): Luca hétvégi teljesítménye nagy lendületet adott a csapatnak. A cserepadról beszállva igazi csapatemberként küzdött, pontjaival és lepattanóival járult hozzá a nagyarányú győzelemhez. Pozitív személyiségével, harcosságával és szorgalmával mérkőzésről mérkőzésre értékes játékperceket harcol ki magának.

Orbán Alexandra, U18

Sopron–NKA Pécs U18 57-76

Statisztikai mutatók: 20/3 pont, 5 kiharcolt fault, 3 gólpassz, 2 szerzett labda

Szentpáli Gergő (vezetőedző, NKA Pécs U18): Szandi nagy szerepet vállalt a Sopron elleni győzelmünkben. A tőle megszokott hozzáállást kaptuk védekezésben, kellően agresszív volt, vetődött minden szabad labdáért. Támadásban nagyon jól bontotta meg a soproni védelmet, remekül használta ki sebességét a gyorsindításoknál, illetve az egy-egy elleni szituációknál. Ez a mentalitás kell, hogy jellemezze a jövőben is.

Szakolczi Diána, U18

Sopron–NKA Pécs U18 57-76

Statisztikai mutatók: 15 pont, 4 kiharcolt fault

Szentpáli Gergő (vezetőedző, NKA Pécs U18): Dia hatalmas energiát adott a csapatnak a Sopron elleni junior mérkőzésünkön. Pár nappal korábban még az U16-os válogatott tagjaként lépett pályára a spanyol korosztályos válogatott ellen, látszott a játékán, hogy ez a nemzetközi meccs nagy lökést adott számára. A védekezése továbbra is kiemelkedő a junior korosztályban, emellett támadásban is egyre jobb a helyzetfelismerése, nagyon jó lehetőségeket vállalt el, szépen bontotta a soproniak védelmét egy-egy ellen is.

Forrás: ratgeberakademia.hu

Hirdetés