Hirdetés
Utánpótlás

Ők voltak a legkiemelkedőbbek – Rátgéber Kosárlabda Akadémia ‘A hét ötöse’ összeállítás:

:

Fotó: Rátgéber Akadémia / Facebook

Hirdetés

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia edzőinek véleménye, értékelése alapján a klub minden héten leány és fiú vonalon egyaránt összeállítja ‘A hét ötösét‘, amelyben azok a játékosok kaphatnak helyet, akik az előző héten a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották. Íme, az összeállítás:

Női szakág

Olawuyi Adenike, U18

Szentpáli Gergő (vezetőedző, NKA Pécs U18): “Niki az elmúlt időszakban nagyon jó mentalitással edzett a felnőtt, illetve junior csapatunknál egyaránt, aminek köszönhetően egyre jobb teljesítményt nyújt az NB I. B-s, illetve a junior bajnokságban is. A Csata elleni NB I. A csoportos mérkőzésen már a tizenkettes keretben is helyet kapott. A cél számára nem lehet más, mint hogy előbb-utóbb bemutatkozhasson az élvonalban: ehhez elsősorban védekezésben kell minden edzésen és mérkőzésen száztíz százalékot nyújtania a következő időszakban.”

Rátkai Eszter, U16
(Részt vett az U16-os válogatott összetartásán)

Eördögh Edit (vezetőedző, NKA Pécs U16): “Eszti tagja volt annak a 2005-ös csapatnak, amely a nyáron részt vett a spanyolországi Challenger-tornán, és most is meghívást kapott a nyári Eb-re készülő U16-os válogatottba: a négy napos toledói tornán képviselheti akadémiánkat. Céltudatos és alázatos edzésmunkájának köszönhetően hétről-hétre remek teljesítményt nyújt a hazai junior és kadett bajnokságban, a nemzetközi válogatott mérkőzéseken megszerzett értékes tapasztalatokkal pedig még sokoldalúbb és érettebb játékos válhat belőle.”

Szakolczi Diána, U16
(Részt vett az U16-os válogatott összetartásán)

Eördögh Edit (vezetőedző, NKA Pécs U16): “Dia is tagja volt a nyári Challenger-tornán részt vett nemzeti csapatnak, és ő is ott lehet az Eb-re készülő U16-os válogatott spanyolországi tornáján. Dia fizikálisan és technikailag is nagyon sokat fejlődött a tavalyi évhez képest, védőmunkája és alázata példaértékű. Az NB I. B-s csapatunkban is sikerrel mutatkozott be, nagy energiával és szorgalommal dolgozik minden mérkőzésen.”

Jónás Mirjana, U16 

NKA Pécs/A – Darazsak Sportakadémia/B 93-42

Statisztikai mutatók: 8 pont, 3 lepattanó, 4 assziszt, 9 szerzett labda, 14 VAL

Eördögh Edit (vezetőedző, NKA Pécs/A): “Csapatkapitányunk edzésmunkája példaértékű, sok energiával dolgozik és mindig a maximumot próbálja kihozni magából. A mérkőzéseken mind egyénileg, mind csapatszinten oroszlánrészt vállal a védekezésből.  A legutóbbi kadett bajnoki mérkőzésünkön pontokkal, gólpasszokkal és szerzett labdákkal segítette támadójátékunkat!.”

Jakapovics Jana, U12

Kasi Delfinek/B – NKA Pécs leány/B 73-49
NKA Pécs leány/B – Bonyhádi KSE 60-52

Statisztikai mutatók: 22 pont, 19 pont

Füzesi Gábor (vezetőedző, NKA Pécs leány/B): “Jana kimondottan esztétikus, könnyed, atletikus futómozgással rendelkezik. Bármely sportágban megállná a helyét. Örülünk, hogy a kosárlabdát és akadémiánkat választotta! Bő egy éve jár rendszeresen edzéseinkre, és az igényes, szorgalmas munkájának köszönhetően gyorsan fejlődik a technikája. A gyermek A és B csapatunkban egyaránt szerepel, utóbbiban fordulóról fordulóra kiemelkedő teljesítményt nyújt mind védekezésben, mind támadásban. A vasárnapi két mérkőzésünkön is húzta magával a csapatot.”

Fotó: Rátgéber Akadémia / Facebook

Fiú szakág

Fazekas Bulcsú, U12

NKA Pécs fiú/A – GYKSE Szekszárd/A 76-28
KASI Delfinek/A – NKA Pécs fiú/A 40-102

Statisztikai mutatók: 19 pont, 15 pont

Ivan Ivkovic (vezetőedző, NKA Pécs fiú/A): “Bulcsú minden téren rengeteget fejlődött az utóbbi hónapok során. Nem csoda, hiszen szinte sosem hiányzik az edzésekről, és a kosárlabda megszállottja. Mindkét mérkőzésen vezéregyéniség volt, védekezésben és támadásban is példaértékű volt a játéka.”

Putsay Bence, U15

NKA Pécs/B – Vasas Akadémia/B 52-48

Statisztikai mutató: 16 pont, 6 kiharcolt fault

Komlódi Dénes (vezetőedző, NKA Pécs/B): “Bence igazi vezére volt a csapatunknak a Vasas ellen megnyert találkozó során. Nagyon jól használta ki testi adottságait, támadásban jó betörésekkel bontotta meg a védelmet, védekezésben pedig stabil pontot jelent a csapat számára. Jó előjel volt ez a hétvégi EYBL-forduló előtt, ahol hasonló teljesítményt várunk tőle.”

Papp Levente, U16

NKA Pécs/A–MVM-OSE Lions U16/A 56-85

Statisztikai mutatók: 14 pont, 4 assziszt, 4 szerzett labda

Bojan Salatic (vezetőedző, NKA Pécs/A): “Levi konstans jó edzésmunkát végez, és jó a hozzáállása is. Példaként szolgálhat a többiek számára. Folytatnia kell a képességeinek a fejlesztését, és több energiát kell raknia a csapatmunkába, különösképp a védekezésbe.”

Budai Noel, U16

Siófoki Kosársuli–NKA Pécs/RCS 38-88

Statisztikai mutatók: 35/3 pont, 20 lepattanó

Mészáros Richárd (vezetőedző, NKA Pécs/RCS): “Noel nagy lehetőségként éli meg, hogy az akadémia látókörébe került, ezért sokat és magas intenzitással edz. Ha minden a terv szerint halad és bírni fogja a sok reggeli különedzést, akkor év végére alkata és tehetsége miatt korosztálya legjobbjai közé zárkózhat.”

Kazy Balázs, U20

NKA Pécs U20–Veszprémi Kosárlabda Kft. U20 133-77

Statisztikai mutatók: 25 pont, 7 lepattanó, 35 VAL

Sértő Ádám (vezetőedző, NKA Pécs U20): “Balázs már a második mérkőzésen nyújtott kiemelkedőt támadásban, ami azért örömteli, mert kellemetlen sérülése miatt sok időt kellett kihagynia, de hamar felvette a ritmust. A Veszprém elleni meccsen nem csak távolról, hanem közelről is hatékony volt, betörései után rendre jó döntéseket hozott. Megérdemelten kapja az elismerést, ugyanis a támadójátéka mellett a védekezése és az edzésmunkája is dicséretet érdemel.”

Forrás: ratgeberakademia.hu

Hirdetés