Hirdetés
Magyarország

Ők voltak a magyar csapatok legjobbjai az Európa Kupa csoportkörében:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) munkatársai a statisztikai mutatók alapján a napokban összegyűjtötték az Európa Kupa csoportköréből a csapatok legjobb egyéni teljesítményét nyújtó játékosait.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd veretlenül jutott tovább az A-csoportból. A csapat három mérkőzésén Zala Friskovec 21.3 pontot átlagolt 68%-os mezőnymutatóval. Emellett mérkőzésenként 5.3 lepattanót jegyzett, a teljesítmény-index átlaga 22-es lett. A csapat vezetőedzője Zeljko Djokic korábban lapunknak ITT értékelte az Európa Kupa szereplést.

Szintén az A-csoportban szerepelt az UNI-Győr – MÉLY-ÚT, ahol Beatrice Mompremier 18.0 pont, 10.3 lepattanó átlaggal emelkedett ki. A teljesítmény-index átlaga 17-es lett. A csapat vezetőedzője Iványi Dalma korábban lapunknak ITT értékelte az Európa Kupa szereplést.

A B-csoportban az Aluinvent DVTK az Ormanspor elleni bravúrral jutott tovább a Ramla mögötti második helyen. A két találkozón Keyona Hayes 54%-os mezőnymutatóval ért el 28.0 pontos átlagot. A lepattanókat tekintve 15.5-öt átlagolt. Ezen felül 3.0 szerzett labdát rögzítettek a statisztikai lapjára meccsenként. A teljesítmény-index átlaga 30.5-ös lett. A csapat vezetőedzője Földi Attila korábban lapunknak ITT értékelte az Európa Kupa szereplést.

A C-csoportban a VBW CEKK Cegléd a Szpartak Moszkva mögött lépett tovább második helyen. A Hatay és az Adana legyőzésével sikerült kivívni az értékes pozíciót a legjobb 16 között. A három találkozón Tinara Moore 25.3 pontot átlagolt 70%-os mezőnymutatóval. Emellett 10.3 lepattanót jegyzett meccsenként. A teljesítmény-index átlaga 29.7-es lett. A csapat vezetőedzője Kostas Keramidas korábban lapunknak ITT értékelte az Európa Kupa szereplést.

A teljes lista a legjobb egyéni teljesítményekről az alábbiakban olvasható:

Hirdetés