Hirdetés
Nagyvilág

Ők voltak a világbajnoki selejtezők legértékesebb játékosai:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtök délelőttől kedd hajnalig zajlottak a világbajnoki selejtező-tornák. Nézzük, hogy kiket választottak a legértékesebb játékosoknak.

Fotó: FIBA.Basketball

A belgrádi A-csoportban, ahonnan Szerbia, Ausztrália és Dél-Korea lett a világbajnoki résztvevő, Yvonne Anderson a szerb válogatott honosított amerikai játékosa kapta az MVP címet. Anderson 22.7 pontot, 4.3 gólpasszt és 2 szerzett labdát átlagolt. Mellette az All-Star ötösbe Aleksandra Crvendakic (Szerbia), Kamilla Silva (Brazília), Ji-Su Park (Dél-Korea) és Sami Whitcomb (Ausztrália) került.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A B-csoportban, ahol Kína, Nigéria és Franciaország vívta ki a kvalifikációt, Sijing Huang, a veretlen kínai válogatott klasszisa lett az MVP. A három találkozón 26-os teljesítmény-indexet átlagolt, 16.3 pontot, 8.3 lepattanót és 6.7 gólpasszt jegyzett meccsenként. A legjobb ötösbe Huang mellett Victoria Macaulay (Nigéria), Yueru Li (Kína), Sika Kone (Mali) és Marine Johannes (Franciaország) került.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A C-csoport csapatai Oszakában gyűltek össze. Fehéroroszország visszalépése miatt Japán, Bosznia-Hercegovina és Kanada a biztos továbbjutás tudatában lépett pályára. Ennek ellenére óriási csatákat láthattunk. Az MVP Jonquel Jones a bosnyák válogatott honosított világklasszisa lett. Japán legyőzése alkalmával 36 pontot, 23 lepattanót és 4 gólpasszt ért el. A teljesítmény-indexe 51-es arról az emlékezetes összecsapásról. Mellette Bridget Carleton (Kanada), Natalie Achonwa (Kanada), Himawari Akaho (Japán) és Stephanie Mawuli (Japán) szerepel az All-Star csapatban.

Fotó: FIBA.Basketball

A D-csoport küzdelmei Washingtonban és San Domingóban zajlottak. Ebből a négyesből USA, Belgium és Oroszország készülhet a világbajnokságra. Emma Meesseman az MVP-je a csoportnak. A belga zseninek 18.0 pont, 7.0 lepattanó, 5.3 gólpassz, 1.3 szerzett labda és 1.7 blokk az átlaga a három találkozóról. A triplákat 57.5%-al értékesítette. A legjobb ötösbe Meesseman mellett Arella Guirantes (Puerto Rico), Ariel Atkins (USA), Kelsey Plum (USA) és Raisa Musina (Oroszország) került.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés